Aceasta postare a fost editata de LAV-Z: 16 September 2012 - 02:38 PM
Cavalerii Aripilor Tricolore - Romania 1941 - 1945
Postat 17 September 2012 - 01:24 PM
Ma bucur ca ai inceput acest topic.
Am lucrat si eu acum vreo 2 ani o figurina de la RB - Capitan Alexandru Serbanescu.
Figurina la care lucrezi acum este incomparabil mai bine facuta decat aceea pe care am lucrat-o eu pentru un prieten. Cel putin expresia fetei la capul cu casca de zbor e bestiala.
Documentatia care insotea figurina a fost de mare ajutor si foarte clara si usor de urmarit. Spun asta pentru ca s-a impamantenit obiceiul ca la figurinele 54mm, producatorii sa nu puna documentatie in cutie.
Cand vei posta imaginile cu lucrarea finala, o sa ma alatur si eu cu ce am realizat la aia.
Nu va asteptati la prea mult. Cel putin in zona ochilor a fost foarte mult de inventat, neexistand definitie.
Orice inceput e mai greu. Sunt sigur ca Radu va relua subiectul Serbanescu cu noul sculptor (?) si poate va continua cu alti piloti romani cunoscuti.
In ceea ce priveste figurina prezenta, au as mai da un filtru pe albastrul uniformei. Mi se pare prea albastru, chiar si fata de cascheta.
Spor la lucru !
Postat 18 September 2012 - 01:23 AM
dan2du, la 17 September 2012 - 05:22 PM, a spus:
Inca odata felicitari si spor la figurine .
Multumesc dan2du!
wurger, la 17 September 2012 - 01:24 PM, a spus:
Ma bucur ca ai inceput acest topic.
Am lucrat si eu acum vreo 2 ani o figurina de la RB - Capitan Alexandru Serbanescu.
Figurina la care lucrezi acum este incomparabil mai bine facuta decat aceea pe care am lucrat-o eu pentru un prieten. Cel putin expresia fetei la capul cu casca de zbor e bestiala.
Documentatia care insotea figurina a fost de mare ajutor si foarte clara si usor de urmarit. Spun asta pentru ca s-a impamantenit obiceiul ca la figurinele 54mm, producatorii sa nu puna documentatie in cutie.
Cand vei posta imaginile cu lucrarea finala, o sa ma alatur si eu cu ce am realizat la aia.
Nu va asteptati la prea mult. Cel putin in zona ochilor a fost foarte mult de inventat, neexistand definitie.
Orice inceput e mai greu. Sunt sigur ca Radu va relua subiectul Serbanescu cu noul sculptor (?) si poate va continua cu alti piloti romani cunoscuti.
In ceea ce priveste figurina prezenta, au as mai da un filtru pe albastrul uniformei. Mi se pare prea albastru, chiar si fata de cascheta.
Spor la lucru !
Multumesc wurger pt. sfat!
Ma bucur foarte mult ca te vei alatura si tu. Abia astept. Asa cum am mai spus, este extraordinar daca avem un efort colectiv pe aceasta tema!
Postarea ta este excelenta ca introducere la partea a 2-a a lucrarii in desfasurare.
Postat 18 September 2012 - 10:22 PM
93178000, la 18 September 2012 - 09:28 PM, a spus:
Parerea mea este sa-l pui aici. Va fi un efort colectiv pe aceasta tema ceea ce nu poate decat sa ma bucure foarte, foarte mult!!!.
Si wurger ni se va alutara, mai tarziu, asa ca va fi un topic tip-top.
Postat 19 September 2012 - 10:16 PM
Am un mic anunt......CINEVA ARE UN COADA DE AVION IN SCARA 1/32 DE UN AVION DE VANATORE FOLOSIT DE ARMATA ROMANA SAU UN PANOU POSTERIOR DE UN AVION RUSSESC? aSTA PENTRU CA VREAU FACE BASE CU FIGURINA CU IN SPATE O BUCATA DE AVION ROMAN SAU O BUCATA DE AVION RUSSESC LOVIT. (vreau face o base de 50x50 atunc o coda (trim posterior) este suficent.
Daca cineva are (comercial sau scratc) ma contactes pe message...
Multumesc
Alberto
Aceasta postare a fost editata de 93178000: 19 September 2012 - 10:16 PM
Postat 20 September 2012 - 12:49 AM
93178000, la 19 September 2012 - 10:16 PM, a spus:
Am un mic anunt......CINEVA ARE UN COADA DE AVION IN SCARA 1/32 DE UN AVION DE VANATORE FOLOSIT DE ARMATA ROMANA SAU UN PANOU POSTERIOR DE UN AVION RUSSESC? aSTA PENTRU CA VREAU FACE BASE CU FIGURINA CU IN SPATE O BUCATA DE AVION ROMAN SAU O BUCATA DE AVION RUSSESC LOVIT. (vreau face o base de 50x50 atunc o coda (trim posterior) este suficent.
Daca cineva are (comercial sau scratc) ma contactes pe message...
Multumesc
Alberto
Si pentru mine este o mare placere sa lucrez impreuna cu tine acest topic!!!
Imi place grozav idea ta cu coada de avion... Excelent!!! Abia astept sa se materializeze!
Postat 21 September 2012 - 10:36 PM
In timp ce lucram la A. Serbanescu, am creat o mica vigneta, formata din doua figurine. Principala materie prima este ultima figurina a lui Radu Brinzan care, dupa cum stiti deja, este livrata cu un cap alternativ. Dar mai bine sa las fotografiile sa vorbeasca, apoi sa fac cateva comentarii referitoare la ce materiale am folosit.
Deschid o mica paranteza ca sa va spun ca tare a-si vrea sa fiu insotit de "pilotii romani din al 2-lea razboi mondial" la show-ul din Ajax (Toronto) din Oct. 27, 2012. Asa ca va fi un pic de presiune sa termin aceasta lucrare la timp. Si cand ma gandesc cat mai este de lucru...
Figurina din stanga foloseste al doilea cap al figurinei originale si doua maini Hornet. Figurina din dreapta a primit un cap Hornet si in mana stanga, un chipiu "extras" de pe celalalt cap original.
Si acum ma duc la treaba ca mai am asa de mult de lucru...
Postat 23 September 2012 - 05:36 PM
93178000, la 23 September 2012 - 10:16 AM, a spus:
Multumesc Alberto!
Da, este varianta de vara, care este si in poze (LKp S101). Exista si varianta de iarna, W101 din piele maro si captusita cu blana.
Figurina mai are sculptata in jurul gatului o curea cu doua microfoane (pt. gat) atasate de ea.
Postat 24 September 2012 - 09:14 PM
Am gandit si am facut niste probe in italia a casa si venea prea mare cu coda de avion....si dupa datorito faptul ca vreo sa il termin pana saptamana viitora pentru ca sun la Alba si pot sa il lasa piesa la baieti de la AMA pentru espositia lor am plecat de acasa in italia spre romania (acum sunt la Braila) cu niste piesele alternative pentru a face o mica scena pentru face intelegere ca este un pilot ca a terminat sbor si se fumese o tigara...... Piesa se presenta forte bine facut si cu materiale forte bun....(apro...domnul sef de la RB....cand facez o alta figurina?)
Am otarit sa il fac cu versiune de iarna cu casca de piele ...am inceput sa il montes si am dat primo strat de grund CITADEL alb (inainte am spalat cu alcool).
Pentru albastru am otart sa plec cu o vopsea Lifecolor UA 415 (din set pentru uniformele italian) cu deschidere de culore facute cu vallejo816 german lufwaffe blu pentru ca caciula cu visiera este forte desaturat...
Dar inainte fac parte din piele pe fata cu receta de la oliver Kovaks cu nuanta plecat de la 876 deschis cu 815 si inchis cu 814....vedem cum vine......
Postat 25 September 2012 - 07:46 PM
Am inceput cu base de vopsea de fata si cu piele de manus ca tine tigara...Daca cineva se intreba de ce am un foie negru......este pentru a proba trasparenza de vopsea....defact eu foloseste basa aprope ca acopera si luminile si mae mult umbrele aprope trasparent...nuanta vine din multe trecere....
Si cutie albastra este wet pallet...un sistem ca tine prospeta vopsea acrilica pentru 3-4 zile daca este inchis bine:....
Aceasta postare a fost editata de 93178000: 25 September 2012 - 07:48 PM