Acest topic este dedicat tuturor pilotilor romani de vanatoare si bombardament care au luptat in al 2-lea razboi mondial.
Inspirat, in principal, de tatal meu, apoi de cartea lui Teodor Liviu Morosanu si Dan Alexandru Melinte Romanian Fighter Colours 1941-1945 si de cartea lui Denes Bernard Romanian Aces of World War 2 precum si de excelentele figurine produse de Radu Brinzan (RB Productions) m-am gandit sa construiesc o lucrare ce implica reprezentarea la scara a minunatilor "Cavaleri ai Aripilor Tricolore" ce au zburat si luptat in al 2-lea razboi mondial. Colegii modelisti, de-a lungul timpului, au construit minunatele aparate cu care acesti eroi au luptat. Voi incerca, in masura capabilitatilor mele tehnice sa construiesc o vigneta la scara, reprezentand pilotii care au zburat in acele minunate aparate.
Sunt convins ca sunt colegi modelisti care au lucrat si pictat piloti romani din al 2-lea razboi mondial. Eu ii invit pe toti sa posteze in acest topic sau in topice separate lucrarile lor (la alegerea fiecaruia). Ce poate fi mai frumos decat un efort colectiv referitor la acest subiect.
Vreau sa-i multumesc in mod special lui Radu Brinzan pentru efortul depus sa produca aceste figurine minunate care vor fi subiectul acestei vignete. Stiu cat este de greu sa razbesti in lumea figurinelor unde consumatorii sunt asa de pretentiosi si standardele atat de ridicate. Produsul final este remarcabil, nu numai din punct de vedere al subiectului (pentru unii dintre consumatori) dar si tehnic. La cat mai multe figurine de asemenea calitate.
Inainte de a incepe, am o intrebare: Doriti sa vedeti un topic pas cu pas sau este suficient sa vedeti lucrarile la gata?
Aceasta postare a fost editata de LAV-Z: 07 September 2012 - 06:40 PM