Diorama "Some Where in Balcan 1944" s.Sp. Artilleriewagen Dragon 1/35
Postat 05 September 2012 - 01:19 PM
Pozele din realitate a Vagonului blindat.
Si pozele cu diorama care am realizato eu.
Tehnicile mele de lucru la aceata diorama
1.Peronul este facut din ipsos,am facut o matrita dupa dimensiunile unde am vrut sa pun peronul.Am turnat ipsosul in acea matrita,dupa intarirea ipsosului am inceput sa il gravez cu un cutitas modelistic.Dupa ce am terminat gravare peronului l-am vopsit cu vopselele revell am facut un amestec intre revell 74 si un pic de alb de la Humbrol si dupa uscarea vopselei am venit cu creta pastel de culoarea nisipului si am dat pe peron cu creta pastel si am curatat excesul de creta pastel care era pe peron.
2.Tehnica de murdarire a Vagonului a fost facuta cu un wash negru diluat cu thiner si am dat pe vagon cu acel wash si dupa ce am dat cu washul negru pe vagon am venit cu o carpa moale si am luat excesul de wash,am repetat de vreo 2 ori aceasta tehnica ca sa para murdar.
Voi astepta parerile voastre daca a iesit bine aceasta diorama.
Postat 06 September 2012 - 10:42 AM
Stageexp Mersi pentru ca si tie iti place diorama pe care am facut-o,vor urma inca 2 diorama pentru aceasta expozitie de la Muzeul Militar sper sa le termin pana atunce dar tema lor va fi cu batalile din jurul orasului Stalingrad iarna lui 1942.
P.S Mersii Z-mare ca iti place diorama care am facut-o acuma vad ca ai postat inaintea mea,diorama va face parte din cadrul expozitie de la Salonul National de Modelism Militar
Aceasta postare a fost editata de jiju: 06 September 2012 - 11:07 AM
Postat 06 September 2012 - 03:58 PM
Imi place compozitia. Folosind diagonala bazei, se creaza niste spatii pe care le-ai folosit f. bine, mai putin spatiul din spatele vagonului armat. Acea "fleica" de pamant parca cere un pic de atentie in sens cromatic precum si al texturii. Cateva mici washuri locale cu diferite nuante ale culorilor pamantului urmat de un drybrush are face zona aia mai atractiva. Putina iarba nu strica.
O sugestie in ceea ce priveste peronul. Ca sa "rupi" aspectul de unicolor al caldaramului te poti gandi sa aplici si aici un wash, doua urmate de un drybrush. La-i gravat foarte fain. Arata f. realistic.
Poate iti vine idea sa pui pe peronul ala o frunza, doua, un ziar luat de vant, elemente care le vezi pe jos in fiecare gara. Putine, pe ici pe colo si nu ezita sa ne surprinzi.
Aceste "nimicuri" vor ridica foarte mult aspectul general al dioramei care este f. bine conceputa.
Mult succes si la cat mai multe.
Aceasta postare a fost editata de LAV-Z: 06 September 2012 - 03:59 PM
Postat 16 September 2012 - 06:47 PM
1.La peron i-am facut un wash cu pigment negru diluat cu alcol etilic tehnic,am dat cu pigmentul negru pe peron si dupa acea am venit cu o bucata de carpa moale si i-am luat excesul de pigment negru diluat.
2.La peticul de pamant din spatele vagonului i-am pus in trei colturi iarba de la firma Noch pe care o aveam, chestia cu washul la pamant nu m-am bagat pentru ca nu stiu sa fact inca washurile la pamant si nu am vrut sa stric diorama si deacea nu am facut washul la pamant.
3.Ca accesori pentru diorama am adaugat un bidon de combustibil care l-am vopsit in dark green,niste caniste tot de benzina care au fost vopsite cu revell 74 si o lada special pentru Panzerfaust.Pe aceasta lada am adaugat facut de mine un ziara si o revista signal la marimea pentru scara 1/35,ziarul este o copie luata dupa internet cu o poza a unui ziar din vremea aia si l-am micsorat in microsoft excel pentru a ajunge la scara 1/35 si la fel am am facut si la revista signal,frunze nu am vrut sa pun pentru ca actiunea dioramei se petrece in vara lui 1944 si deacea nu am pus frunze.
Voi astepta critici si sfaturi,urmatoarea diorama va fi un flak 36 in camuflaj de iarna din iarna lui 1942 la scara 1/35.
Aceasta postare a fost editata de jiju: 16 September 2012 - 06:48 PM
Postat 19 September 2012 - 11:00 PM
Postat 20 September 2012 - 01:06 AM
Compozitia este excelenta.
Postat 20 September 2012 - 12:56 PM
As avea o sinura observatie: poate ar trebui sa mai adaugi inca o figurina (eventual civil) cu care sa discute hauptmann-ul, sau sa ii pui acestuia in mana o harta, un ziar, ca arata de parca ar fi iesit din tren turmentat de zgomot si acum vorbeste singur pe peron.
Cred totusi ca inca o figurina nu ar strica deloc echilibrul compozitiei, ai destul spatiu liber in fata.
Spor la celelalte lucrari.
Postat 20 September 2012 - 07:55 PM
Salut Panzerseba imi pare bine ca iti place si tie cum mi-a iesit diorama.Ca figurina nu stiu ce sa mai adaug ca n-am figurine civili si daca am soldatii pentru a adauga in aceasta diorama e deja tarziu pentru ca maine ma pregatesc sa le impachetez pentru sambata la expozitia de la Muzeul Militar.
Postat 23 September 2012 - 01:27 AM
jiju, la 20 September 2012 - 07:55 PM, a spus:
Cu cea mai mare placere!
O sa fi surprins cum niste detalii, in aparenta minore, pot sa imbunatatesca o deja excelenta compozitie.
Mult succes si daca ai timp posteaza niste fotografii dupa ce atingi zonele respective.
Postat 23 September 2012 - 10:56 AM