Felicitari!!! Imi place.
Cateva idei care sa le pui in practica, daca vrei, la urmatoarele lucrari.
- Baza: incearca sa le pui pe o baza din lemn. Daca se poate sa fie prelucrata si finisata. Nu este obligatoriu, dar, zic eu, arata mai bine, mai elegant. Deasemenea, o rama de fotografii, de dimensiuni potrivite, este o idee des folosita
- Compozitia: Incearca sa folosesti diagonala (diagonalele) bazei. Evita, pe cat posibil, ca elementele (in cazul tau: gard, mormant) sa fie paralele cu laturile bazei. Ai sa vezi ca, imediat, doar din pozitionarea elementelor, totul se schimba in bine. Nu ca nu este bine asa cum este acum, ci va arata mai "artistic", sa-i spun asa.
- Terenul: Vopseste terenul si vegetatia. Toate elementele unei vignete fiind vopsite sunt mai bine integrate.
Joaca-te cu compozitia. Schimba pozitia elementelor si incearca sa-ti raspunzi de ce iti place una si nu iti place alta. Din acest joc, multe idei pot sa apara. Mie, partea asta imi place cel mai mult si asta vine, probabil din copilarie, cand ma jucam cu soldati facuti din pioni de sah, capace de sticla de lapte sau iaurt. plastelina, scobitori, izolatie de sarma electrica si tabla de conserve din care confectionam arme de foc sau arme albe.
O vreme am colectionat si eu soldati din "plumb" si am adunat cativa. Nu foarte multi, dar suficienti sa pot face un display cu un episod din razboiul civil american, un episod din razboiul de 7 ani (French & Indian War asa cum este cunoscut in America de Nord), un episod din razboaiale napolionene, etc. Apoi m-am oprit sa colectionez pt. ca preturile au devenit din ce in ce mai mari si nu am mai putut sa sutin financiar ambele "sectiuni" ale acestui minunat hobby.
Eu iti doresc mult succes in colectionarea acestor soldati si integrarea lor intr-o "poveste".