Soldatelul de plumb Soldat din Regimentul de garda Preobrajenski 1812
#1
Postat 01 September 2012 - 01:26 PM
#3
Postat 02 September 2012 - 07:40 AM
http://colectionarul...b-in-miniatura/
Pentru documentare am gasit saitul acesta, mai sunt bineinteles si altele:
http://www.traditia-...?num=1269157817
Ori cum spor la colectionat.
Aceasta postare a fost editata de Ashor: 02 September 2012 - 07:45 AM
#4
Postat 02 September 2012 - 12:50 PM
@ Ashor - Da ai dreptate este bine executat , are detalii destul de fine iar in privinta pretului revistei incepand cu nr. 2 nu stiu ce sa spun , aici depinde numai de dorinta , pasiune si de... Sotie .
Ce am observat studiind mai cu atentie pliantele din interiorul revistei am vazut ca aceasta a aparut prima data in 17 aprilie , probabil cu scopul de testare a pietei. Reaparitia ei pe piata cateva luni mai tarziu face posibil ca sa se continue difuzarea ei si cred ca o sa mai achizitionez si alte figurine . Multumesc pt. link-uri sunt interesante .
Spor la modelit
Aceasta postare a fost editata de Cornel_58: 02 September 2012 - 12:51 PM
#5
Postat 04 September 2012 - 09:04 AM
Un sait interesant in care am admirat si prezentarea produselor si glosarul de termeni pentru tinute, armament, etc. :
http://www.metal-mod...urine-en-kit-en
la fel si
http://members.upnaw...oleonf.htm#new1
In final asa cum a spus si Cornel_58 totul depinde in final de...... Sotie
#6
Postat 04 September 2012 - 07:38 PM
@ Ashor . Multumesc din nou si pentru link-urile astea , le-am bagat in bookmarks sa le pot studia mai pe indelete. .
Asa cum am spus , doresc sa pun soldatelul intr-o vigneta . Am inceput sa fac primii pasi in aceasta directie , drept pentru care postez cateva poze .
Spor la modelit .
Aceasta postare a fost editata de Cornel_58: 04 September 2012 - 07:39 PM
#7
Postat 04 September 2012 - 07:57 PM
Succes la modelit.
P.S.- Pomul e realistic, cum l-ai realizat, poate un tutorial scurt. Multumesc anticipat.
Aceasta postare a fost editata de Ashor: 04 September 2012 - 07:59 PM
#8
Postat 04 September 2012 - 09:58 PM
@ Ashor. Ideea este excelenta . Imi pare rau ca nu am avut-o eu mai inainte . Cu siguranta o voi aplica la urmatorul soldatel ,daca o sa continue sa mai apara revista.
Fata lui trista (de imormantare ) m-a inspirat sa aleg aceasta tema .
In legatura cu confectionarea copacelului este destul de simplu : un cablu electric litat de alimentare (1,5 mm in cazul meu ) care se dezizoleaza ,se iau firele de cupru se rasucesc dupa inspiratie. Pentru o mai buna stabilitate am prins ,,radacinile,, intr-o foaie subtire de plumb la care am indoit colturile pentru fixare Dupa ce s-a facut ,,scheletul ,, se pune ,,coaja,, . Eu o fac dintr-un amestec de ciment cu aracet pe care il subtiez cu apa incat sa-l pot intinde cu o pensula pe tot trunchiul si pe fiecare ramurica. Se da in mai multe straturi pana iese ceea ce ne dorim. Dupa uscare se vopseste . Foliajul l-am facut din niste fire scoase de la o mocheta sintetica, veche, pe care le-am scarmanat . Fixarea pe ramurele a foliajului am facut-o cu un lac de mobila . Pentru ,,frunze ,, se pulverizeaza aracet pe foliaj ,dupa care se presara frunzele ,care pot fi din tocatura de plante uscate culese de noi sau cumparate on-line de la magazinele de specialitate .
Spor la modelit .
#10
Postat 05 September 2012 - 10:23 PM
@ Nickusor . multumesc pentru oferta ,...dar nu , (fara suparare) .
Intrucat sunt un bugetar cu un venit fix ma rezum strict la colectia revistei de unde o sa achizitionez in functie de bani figurinele cele mai reprezentative .
In legatura cu vigneta am mai evoluat putin cu lucrarea. Soldatelul nu este fixat definitiv deorece doresc sa-l mai retusez o idee .
Spor la modelit.
#12
Postat 08 September 2012 - 07:36 PM
#13
Postat 09 September 2012 - 09:16 AM
#15
Postat 09 September 2012 - 07:35 PM
Cateva idei care sa le pui in practica, daca vrei, la urmatoarele lucrari.
- Baza: incearca sa le pui pe o baza din lemn. Daca se poate sa fie prelucrata si finisata. Nu este obligatoriu, dar, zic eu, arata mai bine, mai elegant. Deasemenea, o rama de fotografii, de dimensiuni potrivite, este o idee des folosita
- Compozitia: Incearca sa folosesti diagonala (diagonalele) bazei. Evita, pe cat posibil, ca elementele (in cazul tau: gard, mormant) sa fie paralele cu laturile bazei. Ai sa vezi ca, imediat, doar din pozitionarea elementelor, totul se schimba in bine. Nu ca nu este bine asa cum este acum, ci va arata mai "artistic", sa-i spun asa.
- Terenul: Vopseste terenul si vegetatia. Toate elementele unei vignete fiind vopsite sunt mai bine integrate.
Joaca-te cu compozitia. Schimba pozitia elementelor si incearca sa-ti raspunzi de ce iti place una si nu iti place alta. Din acest joc, multe idei pot sa apara. Mie, partea asta imi place cel mai mult si asta vine, probabil din copilarie, cand ma jucam cu soldati facuti din pioni de sah, capace de sticla de lapte sau iaurt. plastelina, scobitori, izolatie de sarma electrica si tabla de conserve din care confectionam arme de foc sau arme albe.
O vreme am colectionat si eu soldati din "plumb" si am adunat cativa. Nu foarte multi, dar suficienti sa pot face un display cu un episod din razboiul civil american, un episod din razboiul de 7 ani (French & Indian War asa cum este cunoscut in America de Nord), un episod din razboaiale napolionene, etc. Apoi m-am oprit sa colectionez pt. ca preturile au devenit din ce in ce mai mari si nu am mai putut sa sutin financiar ambele "sectiuni" ale acestui minunat hobby.
Eu iti doresc mult succes in colectionarea acestor soldati si integrarea lor intr-o "poveste".
#17
Postat 17 September 2012 - 04:58 PM
De data aceasta este un soldat francez din trupele napoleoniene, mai precis Soldat din Regimentul 1 de Grenadieri pedestri ai Garzii imperiale ,anul 1812.
Este pictat curat fara wash-uri, in culori primare si fara nici un filtru de atenuare etc ,etc.
Este totusi simpatic si acest lucru ma face sa vreau sa-l pun si pe acesta in viitorul apropiat intr-o mica diorama ,dupa ce termin lucrarea Banzai cu Bonsai. Acum pictez caii.
Am totusi o problema : Nu am nici o idee de scenariu in care sa pun soldatelul. Ar fi una data de Ashor :un soldat de garda la o bariera (un punct de post control) ,langa o ghereta . Dar nu sunt sigur daca din punct de vedere istoric se poate aplica la sodatelul in cauza .De aceea, lansez pe aceasta cale un apel la colegii de pe forum cu privire la o idee de diorama care sa incadreze perfect soldatelul . Pana atunci in timp ce vopsesc la cai ,ma gandesc cum as putea aplica ideea lui Ashor in asa fel sa nu altereze din punct de vedere istoric diorama.
Spor la modelit .
Foto:
#20
Postat 29 September 2012 - 06:25 PM
@ xmagix . Multumesc pentru aprecieri.
Am achizitionat (dupa indelungi negocieri cu ,,Sefa,, )si al treilea soldatel din colectie ,un tobosar din Regimentul de garda Semionovski a. 1812, si am trecut la studierea lui .
Spre dezamagirea mea am constatat mari defecte de imbinare a bratelor (umarul stang pare dizlocat din articulatie,iar cel drept ....... vezi foto). Si vopsirea are mai multe lacune . Egreta adica pana de pe chipiu nu respecta modelul istoric e vopsita total aiurea. Are si multe bavuri acoperite cei drept cu vopsea dar care sunt inestetice si destul de vizibile . Singurul plus - figura-, care este expresiva iar cu un washing corespunzator se pot scoate in relief trasaturile fetei.
In concluzie :o sa fie ceva de munca la retusarea lui si integrarea sa intr-o vigneta.
Anexez si foto:
Spor la modelit.
Aceasta postare a fost editata de Cornel_58: 29 September 2012 - 06:26 PM