Forum Machete,Modelism,Hobby: Soldatelul de plumb - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Soldatelul de plumb Soldat din Regimentul de garda Preobrajenski 1812

#1 Useril este offline   Cornel_58 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 17-February 11

Postat 01 September 2012 - 01:26 PM

Buna ziua . Ieri venind de la servici ,am trecut pe langa un chiosc de ziare . Privirea mi-a fost atrasa de o revista care continea un mic soldatel de plumb . Fara sa mai stau pe ganduri am intrat in chiosc si am achizitionat revista. Ajuns acasa am desfacut ambalajul si am scos Soldatelul de plumb. Este vopsit destul de simplu ( parerea mea ) si cred ca ar mai fi loc de imbunatatiri in acest sens . In continuare prezint si niste poze pe care sper sa le comentati . Spor la modelit.
Imagine atasata: Diploma 010.jpg

Imagine atasata: Diploma 002.jpgImagine atasata: Diploma 004.jpgImagine atasata: Diploma 005.jpgImagine atasata: Diploma 006.jpg

Imagine atasata: Diploma 007.jpg

#2 Useril este offline   katal 

• Membru senior
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 09-September 09

Postat 01 September 2012 - 06:09 PM

haios! Ce marime are, sau la ce scara poate fi? Spune-mi, te rog si la ce pret a fost revista.
In rest ai dreptate , intotdeauna este loc de mai bine!

#3 Useril este offline   Ashor 

• Membru deplin
  • Postari: 66
  • Inregistrat: 06-August 12

Postat 02 September 2012 - 07:40 AM

Par a fi totusi bine realizate si la 9,9 ron primul numar merita dar apoi 24,9 ron, eu stiu ce sa zic, o sa cam usture bugetul.
http://colectionarul...b-in-miniatura/
Pentru documentare am gasit saitul acesta, mai sunt bineinteles si altele:
http://www.traditia-...?num=1269157817
Ori cum spor la colectionat.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ausgergrenlt3.jpg

Aceasta postare a fost editata de Ashor: 02 September 2012 - 07:45 AM

#4 Useril este offline   Cornel_58 

• Membru deplin

Postat 02 September 2012 - 12:50 PM

@ katal - Dupa cum a spus si Ashor, revista a costat 9,9 RON . Soldatelul are cam 6 cm inaltime fara ,,Egreta ,, (pana de pe chipiu) , intentionez sa umblu putin pe la el cu oarece umbre sa-l fac mai realist ,deoarece intentionez sa-l integrez intr-o vigneta .
@ Ashor - Da ai dreptate este bine executat , are detalii destul de fine iar in privinta pretului revistei incepand cu nr. 2 nu stiu ce sa spun , aici depinde numai de dorinta , pasiune si de... Sotie :-)
.
Ce am observat studiind mai cu atentie pliantele din interiorul revistei am vazut ca aceasta a aparut prima data in 17 aprilie , probabil cu scopul de testare a pietei. Reaparitia ei pe piata cateva luni mai tarziu face posibil ca sa se continue difuzarea ei si cred ca o sa mai achizitionez si alte figurine . Multumesc pt. link-uri sunt interesante .
Spor la modelit

Aceasta postare a fost editata de Cornel_58: 02 September 2012 - 12:51 PM

#5 Useril este offline   Ashor 

• Membru deplin

Postat 04 September 2012 - 09:04 AM

Daca tot am cautat pe net parca pretul nu ar fi asa mare daca vedem oferta deafara, dar si calitatea parca este alta.
Un sait interesant in care am admirat si prezentarea produselor si glosarul de termeni pentru tinute, armament, etc. :
http://www.metal-mod...urine-en-kit-en
la fel si
http://members.upnaw...oleonf.htm#new1
In final asa cum a spus si Cornel_58 totul depinde in final de...... Sotie :diablo:

#6 Useril este offline   Cornel_58 

• Membru deplin

Postat 04 September 2012 - 07:38 PM

Buna seara .
@ Ashor . Multumesc din nou si pentru link-urile astea , le-am bagat in bookmarks sa le pot studia mai pe indelete. .

Asa cum am spus , doresc sa pun soldatelul intr-o vigneta . Am inceput sa fac primii pasi in aceasta directie , drept pentru care postez cateva poze .
Spor la modelit .

Imagine atasata: Diploma 012.jpgImagine atasata: Diploma 014.jpg
Imagine atasata: Diploma 015.jpgImagine atasata: Diploma 016.jpg

Aceasta postare a fost editata de Cornel_58: 04 September 2012 - 07:39 PM

#7 Useril este offline   Ashor 

• Membru deplin

Postat 04 September 2012 - 07:57 PM

Ideea de al integra intr-o diorama ii da valoare, daca imi dai voie pozitia lui imi inspira un soldat in post, poate un foisor (o ghereta cu o bariera) in fundal ar da mai realistic, eventual poate ii integrezi si pe ceilalti.
Succes la modelit.
P.S.- Pomul e realistic, cum l-ai realizat, poate un tutorial scurt. Multumesc anticipat.

Aceasta postare a fost editata de Ashor: 04 September 2012 - 07:59 PM

#8 Useril este offline   Cornel_58 

• Membru deplin

Postat 04 September 2012 - 09:58 PM

Buna seara
@ Ashor. Ideea este excelenta . Imi pare rau ca nu am avut-o eu mai inainte . Cu siguranta o voi aplica la urmatorul soldatel ,daca o sa continue sa mai apara revista.
Fata lui trista (de imormantare ) m-a inspirat sa aleg aceasta tema .
In legatura cu confectionarea copacelului este destul de simplu : un cablu electric litat de alimentare (1,5 mm in cazul meu ) care se dezizoleaza ,se iau firele de cupru se rasucesc dupa inspiratie. Pentru o mai buna stabilitate am prins ,,radacinile,, intr-o foaie subtire de plumb la care am indoit colturile pentru fixare Dupa ce s-a facut ,,scheletul ,, se pune ,,coaja,, . Eu o fac dintr-un amestec de ciment cu aracet pe care il subtiez cu apa incat sa-l pot intinde cu o pensula pe tot trunchiul si pe fiecare ramurica. Se da in mai multe straturi pana iese ceea ce ne dorim. Dupa uscare se vopseste . Foliajul l-am facut din niste fire scoase de la o mocheta sintetica, veche, pe care le-am scarmanat . Fixarea pe ramurele a foliajului am facut-o cu un lac de mobila . Pentru ,,frunze ,, se pulverizeaza aracet pe foliaj ,dupa care se presara frunzele ,care pot fi din tocatura de plante uscate culese de noi sau cumparate on-line de la magazinele de specialitate .
Imagine atasata: Poza 002.jpgImagine atasata: Poza 001.jpg
Spor la modelit .

#9 Useril este offline   nickusor 

• Membru deplin
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 11-May 10

Postat 05 September 2012 - 07:55 PM

salut daca te intereseaza soldatei din plumb am cam 10 caractere

#10 Useril este offline   Cornel_58 

• Membru deplin

Postat 05 September 2012 - 10:23 PM

Buna seara
@ Nickusor . multumesc pentru oferta ,...dar nu , (fara suparare) .
Intrucat sunt un bugetar cu un venit fix ma rezum strict la colectia revistei de unde o sa achizitionez in functie de bani figurinele cele mai reprezentative .

In legatura cu vigneta am mai evoluat putin cu lucrarea. Soldatelul nu este fixat definitiv deorece doresc sa-l mai retusez o idee .

Imagine atasata: Poza 007.jpgImagine atasata: Poza 008.jpg

Spor la modelit.

#11 Useril este offline   nickusor 

• Membru deplin
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 11-May 10

Postat 06 September 2012 - 10:29 PM

ok am inteles nu e cu suparare :drinks:
am vazut ca bani sunt o problema revista +miniatura costa 24 lei miniaturile mele 10lei idea e ca nu suntem in topicul corect pt discutie iar pe forum intram ssi din pasiune

bafta

#12 Useril este offline   Cornel_58 

• Membru deplin

Postat 08 September 2012 - 07:36 PM

Buna seara. Am mai avansat putin cu lucrarea. Am fixat soldatelul si in acest moment il las ca sa se sa se usuce adezivul si ,,iarba,, . Am mai inaltat putin mormantul si am facut textura pamantului si am mai pus nitica vegetatie , respectiv ,,iarba si boscheti,,.
Spor la modelit .

Imagine atasata: Poza 011.jpgImagine atasata: Poza 012.jpg
Imagine atasata: Poza 013.jpgImagine atasata: Poza 014.jpg

#13 Useril este offline   Cornel_58 

• Membru deplin

Postat 09 September 2012 - 09:16 AM

Buna ziua . Am terminat lucrarea ,drept pentru care pun si pozele . Este a doua de acest gen si sper intr-o evolutie mai buna de la o macheta la alta .
Ne vedem la urmatoarea . :hi:

Spor la modelit.

Imagine atasata: Poza 015.jpgImagine atasata: Poza 016.jpg
Imagine atasata: Poza 017.jpgImagine atasata: Poza 018.jpg
Imagine atasata: Poza 021.jpgImagine atasata: Poza 022.jpg
Imagine atasata: Poza 023.jpgImagine atasata: Poza 024.jpg
Imagine atasata: Poza 025.jpgImagine atasata: Poza 026.jpg

Aceasta postare a fost editata de Cornel_58: 09 September 2012 - 09:17 AM

#14 Useril este offline   Ashor 

• Membru deplin

Postat 09 September 2012 - 11:16 AM

O lucrare de nota 10. Abia astept sa vad si ceilalti soldati integrati in diorame.
Poate in ipostaze mai vesele :drinks::friends:. Oricum o diorama foarte bine realizata dupa gustul meu.
Spor la modelit.

#15 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 09 September 2012 - 07:35 PM

Felicitari!!! Imi place. :good:
Cateva idei care sa le pui in practica, daca vrei, la urmatoarele lucrari.
- Baza: incearca sa le pui pe o baza din lemn. Daca se poate sa fie prelucrata si finisata. Nu este obligatoriu, dar, zic eu, arata mai bine, mai elegant. Deasemenea, o rama de fotografii, de dimensiuni potrivite, este o idee des folosita
- Compozitia: Incearca sa folosesti diagonala (diagonalele) bazei. Evita, pe cat posibil, ca elementele (in cazul tau: gard, mormant) sa fie paralele cu laturile bazei. Ai sa vezi ca, imediat, doar din pozitionarea elementelor, totul se schimba in bine. Nu ca nu este bine asa cum este acum, ci va arata mai "artistic", sa-i spun asa.
- Terenul: Vopseste terenul si vegetatia. Toate elementele unei vignete fiind vopsite sunt mai bine integrate.
Joaca-te cu compozitia. Schimba pozitia elementelor si incearca sa-ti raspunzi de ce iti place una si nu iti place alta. Din acest joc, multe idei pot sa apara. Mie, partea asta imi place cel mai mult si asta vine, probabil din copilarie, cand ma jucam cu soldati facuti din pioni de sah, capace de sticla de lapte sau iaurt. plastelina, scobitori, izolatie de sarma electrica si tabla de conserve din care confectionam arme de foc sau arme albe.
O vreme am colectionat si eu soldati din "plumb" si am adunat cativa. Nu foarte multi, dar suficienti sa pot face un display cu un episod din razboiul civil american, un episod din razboiul de 7 ani (French & Indian War asa cum este cunoscut in America de Nord), un episod din razboaiale napolionene, etc. Apoi m-am oprit sa colectionez pt. ca preturile au devenit din ce in ce mai mari si nu am mai putut sa sutin financiar ambele "sectiuni" ale acestui minunat hobby.
Eu iti doresc mult succes in colectionarea acestor soldati si integrarea lor intr-o "poveste".

#16 Useril este offline   Cornel_58 

• Membru deplin

Postat 11 September 2012 - 06:17 PM

Buna ziua
@ Ashor ,LAV-Z . Multumesc pentru aprecieri. Cat despre idei , am sa tin cont in viitor de ele , sunt constructive si pline de sfaturi utile .:good: :hi:
Spor la modelit.

#17 Useril este offline   Cornel_58 

• Membru deplin

Postat 17 September 2012 - 04:58 PM

Buna ziua . Revin cu o noua postare in acest topic pentru a putea prezenta o noua figurina de plumb( am primit-o cadou de la un bun amic) .
De data aceasta este un soldat francez din trupele napoleoniene, mai precis Soldat din Regimentul 1 de Grenadieri pedestri ai Garzii imperiale ,anul 1812.
Este pictat curat fara wash-uri, in culori primare si fara nici un filtru de atenuare etc ,etc.
Este totusi simpatic si acest lucru ma face sa vreau sa-l pun si pe acesta in viitorul apropiat intr-o mica diorama ,dupa ce termin lucrarea Banzai cu Bonsai. Acum pictez caii.
Am totusi o problema : Nu am nici o idee de scenariu in care sa pun soldatelul. Ar fi una data de Ashor :un soldat de garda la o bariera (un punct de post control) ,langa o ghereta . Dar nu sunt sigur daca din punct de vedere istoric se poate aplica la sodatelul in cauza .De aceea, lansez pe aceasta cale un apel la colegii de pe forum cu privire la o idee de diorama care sa incadreze perfect soldatelul . Pana atunci in timp ce vopsesc la cai ,ma gandesc cum as putea aplica ideea lui Ashor in asa fel sa nu altereze din punct de vedere istoric diorama.

Spor la modelit .

Foto:
Imagine atasata: Poza 133.jpgImagine atasata: Poza 130.jpg
Imagine atasata: Poza 131.jpgImagine atasata: Poza 129.jpg

#18 Useril este offline   Cornel_58 

• Membru deplin

Postat 23 September 2012 - 09:38 PM

Buna seara. Am lucrat la soldatel si l-am incadrat si intr-o vigneta .
Anexez foto:
Imagine atasata: Poza 146.jpg Imagine atasata: Poza 147.jpg
Imagine atasata: Poza 148.jpg Imagine atasata: Poza 149.jpg
Imagine atasata: Poza 150.jpg Imagine atasata: Poza 151.jpg
Ne vedem la urmatorul .
Spor la modelit.

#19 Useril este offline   xmagix 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 27-September 12

Postat 28 September 2012 - 05:47 PM

Foarte interesanta lucrarea, BRAVO!!!

#20 Useril este offline   Cornel_58 

• Membru deplin

Postat 29 September 2012 - 06:25 PM

Buna seara.
@ xmagix . Multumesc pentru aprecieri.
Am achizitionat (dupa indelungi negocieri cu ,,Sefa,, )si al treilea soldatel din colectie ,un tobosar din Regimentul de garda Semionovski a. 1812, si am trecut la studierea lui .
Spre dezamagirea mea am constatat mari defecte de imbinare a bratelor (umarul stang pare dizlocat din articulatie,iar cel drept ....... vezi foto). Si vopsirea are mai multe lacune . Egreta adica pana de pe chipiu nu respecta modelul istoric e vopsita total aiurea. Are si multe bavuri acoperite cei drept cu vopsea dar care sunt inestetice si destul de vizibile . Singurul plus - figura-, care este expresiva iar cu un washing corespunzator se pot scoate in relief trasaturile fetei.
In concluzie :o sa fie ceva de munca la retusarea lui si integrarea sa intr-o vigneta.
Anexez si foto:
Imagine atasata: Poza 158.jpgImagine atasata: Poza 159.jpgImagine atasata: Poza 160.jpg
Imagine atasata: Poza 161.jpgImagine atasata: Poza 162.jpgImagine atasata: Poza 163.jpg
Imagine atasata: Poza 164.jpgImagine atasata: Poza 165.jpgImagine atasata: Poza 166.jpg

Spor la modelit.

Aceasta postare a fost editata de Cornel_58: 29 September 2012 - 06:26 PM

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi