Salut tuturor, am deschis acest topic si sper ca l-am deschis unde trebuia,in speranta ca pot afla mai multe detalii despre aceasta macheta.Macheta e destul de veche facuta de tatal meu in perioada pionerilor,era un modelist infocat.Din ce mi-a spus el am inteles ca e o vedeta purtatoare de rachete.Nu stiu cum dar nici el nu stie mai multe detalii sau nu mai tine minte deoarece a fost construita de el cand era foarte tanar, pe cand avea 16ani(acum are 51). Asa ca astept ajutorul vostru pentru a identifica cat de cat aceasta macheta.Multumesc .
Pagina 1 din 1
Macheta necunoscuta...
Postat 31 August 2012 - 07:08 PM
nosferatum18, la 31 August 2012 - 06:39 PM, a spus:
Macheta e destul de veche facuta de tatal meu in perioada pionerilor,era un modelist infocat.Din ce mi-a spus el am inteles ca e o vedeta purtatoare de rachete.Nu stiu cum dar nici el nu stie mai multe detalii sau nu mai tine minte deoarece a fost construita de el cand era foarte tanar, pe cand avea 16ani(acum are 51). Asa ca astept ajutorul vostru pentru a identifica cat de cat aceasta macheta.
Parerea mea, nu te chinui prea mult. Am varsta apropiata de cea a tatalui tau, faceam modelism la vremea aia desi era mai mult chin decat modelism si de multe ori modelele ieseau mai bine lucrate pe cont propriu decat in cadru organizat precum cercurile tehnicoaplicative ( pe motive de nu putem face asa fiindca ca nu e in norme ). Multe modele erau prelucrate doar in optica de asa ar trebui sa fie asa ca daca esti interesat ,,intens'' cauta planuri originale a navei, care sigur vor avea diferente mari, daca e doar dorinta de a avea o amintire a ceea ce facea tatal tau cand era ,,mic'', reconditioneaza modelul in linia in care a fost facut. Eu asa as face.
Postat 31 August 2012 - 07:57 PM
Macheta reprezinta mai degraba un what if, n-are legatura cu vreo nava reala (de acord cu Traian - macheta facuta ca sa se incadreze in clasa, dar nu este o macheta de vitrina- ca sa zic asa).
De observat faptul ca rachetele nu reprezinta nici ele vreun model real si ,de asemenea, faptul ca in realitate nici o nava de aceasta categorie nu-si poarta rachetele "la vedere" ci in silozuri.
De altfel, ultimul rand de rachete este plasat cu ajutajele direct pe rastelul incarcaturilor de adincime (eu asa vad din poze,poate nu vad bine), lucru imposibil in realitate (sa nu zic total neindicat).
Cu alte cuvinte, cauti ceva ce nu a existat nicicand.
De observat faptul ca rachetele nu reprezinta nici ele vreun model real si ,de asemenea, faptul ca in realitate nici o nava de aceasta categorie nu-si poarta rachetele "la vedere" ci in silozuri.
De altfel, ultimul rand de rachete este plasat cu ajutajele direct pe rastelul incarcaturilor de adincime (eu asa vad din poze,poate nu vad bine), lucru imposibil in realitate (sa nu zic total neindicat).
Cu alte cuvinte, cauti ceva ce nu a existat nicicand.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 31 August 2012 - 08:01 PM
Postat 31 August 2012 - 10:02 PM
Multumesc pentru lamuriri, si eu avut unele dubii la inceput ca ar fi imposibil sa existe o astfel de nava cu asemenea rachete la vedere.Dubiile mi-au fost confirmate.Nava va fi reconditionata in viitor si echipata pentru a o lansa la apa.Toate cele bune si o seara placuta tuturor membrilor.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1