Forum Machete,Modelism,Hobby: Audi R10 TDI - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Audi R10 TDI Revell

#1 Useril este offline   Beriba 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 520
  • Inregistrat: 06-December 11

Postat 29 August 2012 - 01:00 PM

Salut

Am inceput un nou proiect, Audi R10 TDI. Va fi OOB, mai putin rotile si ceva detalii la motor. E prea goala zona daca nu e detaliata putin.

Jantele originale nu imi plac, asa ca voi folosi un niste BBSuri CH-R pe 20.

Singura problema majora a kitului este imbinarea capotei cu restul caroseriei. E mai apasata pe interior. Ori se deformeaza la cald ori, cum am facut eu, se pune un sprijin ce forteaza capota pe mijloc sa stea la nivel. In plus, asa ramane fixata si nu cade cand misti macheta. E ca si cum ar avea un sistem de inchidere :)

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Acum nu mai este in starea asta, i-am deschis fantele pe lateral unde sunt doar forme, am curatat restul fantelor de resturile de la turnare si am gravat mai tare liniile caroseriei. De asemenea, capota era putin mai lata, asa ca am ajustat latimea ei cu smirghelul :) Acum arata perfect.

Am mai ajustat si podeaua sa vina exact la linie cu caroseria, de la radiatoare incolo si am montat gurile de deasupra filtrelor de aer.

Astea le-am facut aseara si nu am mai apucat sa fac poze. Revin pe maine cu ele.

Nu o voi vopsi in culorile Audi, ci voi face un livery Martini Racing, pe fond alb sau gri. Aia ramane sa ma decid. Mai am un model la fel, acela vreau sa il fac Gulf Racing.

Daca aveti ceva sfaturi, idei, critici, iau totul constructiv.

LE: imi cer scuze pentru reclama sony, a fost fara intentie. Acum cand am aratat unui coleg mi-am dat seama :) Voi incerca sa fac poze cu aparatul si nu cu telefonul(si pe zi), sa se vada detaliile mai bine.

Aceasta postare a fost editata de septemberChild: 29 August 2012 - 01:02 PM

#2 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 30 August 2012 - 03:32 PM

Salut

Bine ai venit printre cei la care le mai plac si automobilele. Numarul este din pacate mic al celor care apreciaza aceasta categorie.
Apreciez abordarea ta corectind o problema de care se pling majoritatea celor care au construit aceasta macheta.
Presupun ca acest model va fi mai mult un "What If" deoarece reclama Martini sau Gulf nu au existat la aceste masini. Daca ma insel si au existat echipe private care au concurat cu aceste masini ti-as fi recunoscator daca imi areti niste poze sau ceva documentatie! Din cunostintele mele Martini si Gulf au spozorizat masini Porsche (mai recent Gulf este sponzor la Aston Martin).
Legat de jenti ce sa zic, arata fain dar nu sunt folosite de Audi. Daca tie iti plac nu iti interzice nimeni sa le folosesti.
Astept sa vad progrese la macheta ta!

Succes!
Tibi

#3 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 02 September 2012 - 09:03 PM

inceput promitator!
Asa cum spune si Tibi nu sunt multi care posteaza in "Auto", asa ca orice nou post la aceasta rubrica este un eveniment in adevaratul sens al cuvantului.
Astept insa, sa vad ce iese, pana la urma, din Audi'ul tau.
Ah, vroiam sa te intreb: care este privenienta jantelor de 20'?

#4 Useril este offline   Beriba 

• Membru senior

Postat 07 September 2012 - 08:41 PM

Nu am prea lucrat la Audi pentru ca am fost in concediu, insa am mai achizitionat una alta :D (Tamiya Ferrari F50, Tamiya Porsche 911 GT3 si Fujimi Ferrari Superamerica). Iar de ziua mea am primit de la prietena mea un Fujimi Ferrari 599 GTB Fiorano cu photoetched incluse. Yay!

Imagine postata

Ultimele progrese:

Am mai montat niste piese:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Caroseria se imbina perfect cu podeaua, dupa gurile de la radiatoare. Inainte de ele trebuie sa iasa putin in exterior.

Imagine postata

Grilele pe care le-am deschis cu ajutorul unei pile ascutite(si multa rabdare)

Imagine postata

Imagine postata

Motorul asamblat. Are nevoie de multe cabluri si tevi

Imagine postata

Eleronul are o mica problema. Locul de imbinare cu picioarele ce sustin eleronul in mijloc e gresit, asa ca voi remedia.

Imagine postata

Rotile sunt de la HobbyDesign, luate de pe ebay si nu stiu sigur daca le pun pe astea sau caut un alt model. Cert e ca voi folosi tot dimensiunea asta pentru ca imi place foarte mult cum arata. Din pacate am rupt o janta cand scoteam cauciucul(spitele), dar cred ca o pot repara.

Voi reveni :)

Aceasta postare a fost editata de septemberChild: 07 September 2012 - 09:29 PM

#5 Useril este offline   Beriba 

• Membru senior

Postat 15 September 2012 - 11:10 PM

Am chituit macheta si am dat-o cu primer.

Imagine postata
Imagine postata

Printre altele m-am apucat sa vopsesc motorul:

Imagine postata

Nu am apucat sa fac multe.
Pana la urma o voi face Gulf Racing, m-am gandit ca fiind prima macheta sa nu exagerez cu vopsitul in multe culori. Sper sa iasa bine.
Pana vin vopselele de la Hobbyx voi detalia compartimentul motor.

Revin

Aceasta postare a fost editata de septemberChild: 15 September 2012 - 11:14 PM

#6 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 16 September 2012 - 05:44 PM

Salut,

Presupun ca ai ceva fotografii pentru detalierea motorului, daca nu uite aici:

Imagine postata

Imagine postata

si pentru volan :

Imagine postata

Imagine postata

Mai gasesti poze cu detalii aici pe Gurney Flap.
Succes!

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 16 September 2012 - 05:54 PM

#7 Useril este offline   Beriba 

• Membru senior

Postat 18 September 2012 - 08:05 AM

Multumesc!

#8 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
    modelismul

Postat 18 September 2012 - 08:24 AM

eu as zice sa revii un pic asupra partii de suspensie si transmisie!
Nu prea sunt ce trebuie, plus ca poti face muuuult mai mult cu ce ofera kit-ul!
In rest numai de bine: bravo pentru caroserie!
Se intrevede un show car plain body?

#9 Useril este offline   Beriba 

• Membru senior

Postat 18 September 2012 - 02:45 PM

Multumesc!

Si eu ma gandeam sa revin, nu imi place deloc cum arata cu galbenul si rosul ala. Desi initial am crezut ca e o idee foarte buna Imagine postata

Decal de carbon nu am, asa ca voi face eu un amestec de vopsele sa iasa un gri carbon si vopsesc asa barile. Dupa care le lacuiesc.

La ce te referi cand zici ca se pot face multe cu ce ofera kitul?
Eu vreau sa fac alte discuri de frana, pentru ca cele pe care le are nu reprezinta deloc realitatea.

Cat despre vopsire, nu cred ca o las fara decals, doar ca o fac in albastru si portocaliu. Bine .. sa speram ca imi iese, deoarece am o experienta proasta cu un kit anterior pe care am incercat sa il lacuiesc. In unele parti pur si simplu nu voia sa se faca luciu.

Revin cu update-uri :)

#10 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 18 September 2012 - 03:04 PM

Salut,

Daca nu ai decal de carbon, se poate face destul de usor din vopsea, de preferinta una care se usuca repede!
Atasat ai o fotografie cu puntea spate si motor. Culorile alese de tine sau date de Revell, nu sunt ok.
Vopseste puntea spate in negru, dupa uscare pune peste piese o plasa de sirma sau plastic. Cu cit este plasa mai fina, cu atit este mai realist efectul! Vopseste usor cu o vopsea argintie sau aurie. Dupa uscare aplica o vopsea smoke peste intreaga punte.

Imagine postata

O alta metoda mai simpla este sa amesteci in vopsea neagra semiluciosa citeva picaturi de vopsea argintie. Dar efectul nu este la fel de frumos ca in prima varianta...
Tot ramin la parerea ca ar fi mai bine sa reproduci masina originala pentru care ai decaluri.
Succes!

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 18 September 2012 - 03:28 PM

#11 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
    modelismul

Postat 15 October 2012 - 04:48 PM

nimic nou pe aici ?

#12 Useril este offline   Beriba 

• Membru senior

Postat 16 October 2012 - 10:28 AM

Nimic notabil .. am fost foarte ocupat, iar vopseaua portocalie nu a ajuns nici azi.

Am incercat sa vopsesc niste piese cu albastru, dar rateu complet. Cred ca trebuie sa maresc distanta de la care vopsesc ca parca se depune prea multa vopsea. Asa ca a trebuit sa le curat. Revin cu poze.

PS: intotdeauna mi-a fost frica de vopsit :)

Aceasta postare a fost editata de septemberChild: 16 October 2012 - 10:29 AM

#13 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 17 October 2012 - 07:40 AM

Cu ce vopsele vopsesti?? Oricum, ti-ai ales o vopsire dificila si daca zici ca tie "frica" va fi mai greu. Dar nu este imposibil si nu trebuie sa te descurajezi!
Un sfat, daca aplici intai albastru pe intreaga macheta, dupa mascarea pentru portocaliu trebuie sa aplici mai intai un strat subtire de alb dupa care aplici portocaliu.

#14 Useril este offline   Beriba 

• Membru senior

Postat 17 October 2012 - 08:47 AM

Folosesc spray-uri Tamiya TS. Este ok daca albul e de fapt primer?

Pana vine portocaliul(ca nu este in stoc nicaieri) am decis sa vopsesc o caroserie cu rosu sa ma antrenez ...

#15 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 17 October 2012 - 08:57 AM

Da, spray-urile Tamiya sunt foarte bune. Am obisnuit si eu sa folosesc vopseaua asa din spray la inceput. Secretul este sa aplici vopseaua in straturi subtiri si din miscare.
Acum folosesc acelesi vopsele dar scot din doza atit cit imi trebuie si le aplic cu aerograful.
Grundul alb este foarte ok!

La hobbyx este Tamiya TS Orange : TS 12

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 17 October 2012 - 09:00 AM

#16 Useril este offline   Beriba 

• Membru senior

Postat 17 October 2012 - 09:55 AM

Din pacate nu este pe stoc, scrie ca e, dar nu este. La fel si la hobbyzone, doar pe comanda.

Am citit despre metoda scosului de vopsea si voi incerca si eu. Problema e ca nu am compresor si folosesc doar sprayuri cu aer de la Revell. Nu stiu daca pot realiza luciul cu presiunea din spray .. habar nu am, am vopsit asa doar cu mat.

Ce zici, as putea scoate luciu frumos vopsind cu spray cu aer comprimat si aerograf cu vopsea Tamiya TS ? Aerograful e tot Revell, starter class, deci nimic fancy.

#17 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 17 October 2012 - 10:08 AM

Poti scoate luciu ori din vopsire cu cu spary, ori cu vopsirea cu aerograf. Depind mult de niste factori (distanta, temperatura, dilutie) . Ori poti aplica dupa ce ai vopsit tot si este ok doua straturi de lac lucios.

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 17 October 2012 - 10:09 AM

#18 Useril este offline   Beriba 

• Membru senior

Postat 17 October 2012 - 10:15 AM

Eu ma gandeam daca e suficienta presiunea dintr-un spray cu aer comprimat pt a scoate luciu.

#19 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 17 October 2012 - 10:27 AM

Aici eu nu te pot ajuta, nu am experienta cu doze de spray de genul asta. In teorie ar fi suficient aer sa iti vopsesti o macheta. Daca ai rezerve atunci esti sigur ca iti poti termina macheta :-) . Dar gindestete ce inseamna asta ca si costuri! Dupa citeva doze ai dat banii pentru un mic compresor! Vopsirea cu aerograful tau nu difera mult de doza de spray cu vopsea. Nu ai nici asa prea mult control dar ai posibilitatea sa aplici vopseaua in strat destul de consistent! Aici trebuie sa gasesti balanta intre prea mult si prea putin. prin exercitiu vei invata unde este limita.

Daca am vazut bine, esti din Cluj Napoca, dece nu iei legatura cu Viopa si vorbesti cu el pentru un compresor?

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 17 October 2012 - 10:30 AM

#20 Useril este offline   Beriba 

• Membru senior

Postat 17 October 2012 - 01:33 PM

Nu stiam de unde e. Ma gandeam sa ii cer sa imi faca un compresor.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi