Salutare , asa cum v-am obisnuit din parte-mi cu lucrul pe mai multe “fronturi”
vin cu altu , care face parte si din cele mai de suflet machete de blindate “parasutiste” numai ca de aceasta data nu mai e rusesc . Un banc de la noi cu olteni ne spune cum fac astia “ba de dama dracu “ lapte praf pai urca vaca in avion si poc desant fara parasuta adaptand la chinezi cum ar face astia faina de orez probabil ca la fel DAR numai ca trecand si la lucruri serioase chinezii inspirati de rusi au realizat propriul blindat pt trupele lor de parasutisti numit PLA ZLC 2000 realizat in 3 variante . Acest vehicul a intart in dotare din anul 2003 si este transportat,parasutat din IL-76 , 3 blindate intr -un astfel de avion. Au existat voci care au spus ca seamana cu cele rusesti dar dupa opinia mea sunt aberatii ,Blindatul aratand cu totul altfel de cele rusesti BMD . Variantele sale sunt cel standard pt trupa , C&C comanda si control si varianta antitank ( nu sunt poze cu astfel de varianta) ; chinezii sunt inrt-un program de inarmare iar din blindatele pe care le realizeaza pt parasutisti dar mai ales cele pt infanteria maina se pare ca sunt pe un stil ofensiv tinand cont ca au inceput sa aiba pretentii teritoriale ba chiar sa le spuna yankeilor sa aiba grija ce au de gand cu Iranul , ei luand petrol de aici si spunand deschis ca ar intervenii in conflict ; ba chiar s-a vehiculat un zvon ca rusii ,chinezii si iranienii sa faca o aplicatie comuna . dar astea-s alte discutii . Desi in descrierea sa cel de C&C se spune ca partea din spate a plafonului este mai ridicata datorita echipamentului radio si alte le nu se vede in poze aceasta diferenta cel de trupa avand aceasi “cocoasa ” astfel ca gasind machete acestui tip de blindat PLA ZLC 2000 C&C de la hoby boss la parc models am luat-o ; incercand astfel sa abordez machetele de blindate parasutiste si ale altor armate care sunt deastul de putine si ca machete si ca blindate. Chinezii scot lucruri bune in acest domeniu (desii in cazul vopsirii detaliilor ca si fartatii trompetisti te lasa balta ) . Cei de la hoby boss scot si varianta trupa deci kitul e identic doar ca c&c apar 2 antene in plus , de fapt ar fi trebuit sa apara 3 dupa pozele din realitate si chiar in cazul pliantului color cu instructiuni de vopsire avand o antenna si pe partea dreapta spate cum e pe stanga astfel ca am gaurit si pus o piesa de baza pt antenna sip e dreapta. Am mai avut o problema cu o piesa destul de mare care nu am reusit sa realizez cum sa o pun acolo unde era dat in instructiuni caci nu se potrivea acolo plus ca miar fi blocat punerea galetilor si nici in poze cu blindatul nu am gasit-o , ce mi s-a mai parut mie ca inconvenient ca pctele de sprijin intre cele doua parti cea de jos sic ea de sus erau prea mici astfel cele doua parti cam fugeau una de alta ,dar le am aplicat niste ghidaje din culee si s-arezolvat . Asa cum se spune pozele spun mai mult decat cuvintele .
Poze cu realu http://www.armyrecog...nical_data.html
Poze cu macheta facute inainte de era cumpararii proriului aparat.
Pagina 1 din 1
PLA ZLC 2000 Chinezarie
Arata acest topic
Pagina 1 din 1