Problema circular rusesc
Postat 08 August 2012 - 09:29 PM
Am urmatoarea problema: gulerul de dupa filet, in care se opreste flansa de fixare a panzei, nu este regulat, asa incat ansamblul flansa-panza-flansa nu este perpendicular pe axul de rotatie. Efectul este ca in timpul rotirii panza "bate" in lateral.
Aveti vreo sugestie despre cum pot remedia problema? Mi-as dori o solutie care sa nu presupuna demontarea axului si rectificarea lui la strung.
Multumesc.
Postat 11 August 2012 - 02:27 PM
mmylost, la 08 August 2012 - 09:29 PM, a spus:
Ar fi doua posibilitati dar ai nevoie de un strungar bun. Prima, o bucsa strict la cota care sa intre fortat pe ax pe portiunea mai groasa pana la nivelul gulerului si la care dupa fixare pe pozitia optima dai 2 afturi cu electricul pe latura dinspre motor, scurt ca sa nu infierbanti axul (eventual poti inveli axul spre motor cu o carpa uda) iar a doua, tot o bucsa de 8-10 mm, care sa intre fix pe portiunea subtire si sa iti dea un alt guler dar asta inseamna modificarea fantei din masa sau o alta masa. E de preferat prima.
Postat 11 August 2012 - 05:13 PM
Postat 11 August 2012 - 05:28 PM
Fisiere atasate
-
Document1.pdf (6.17K)
Numar de descarcari: 633
Postat 11 August 2012 - 05:53 PM
Fisiere atasate
-
Document2.pdf (7.03K)
Numar de descarcari: 508
Postat 12 August 2012 - 12:31 AM
1. cred ca viteza de rotatie a axului este prea mare fata de cat ar trebui;
2. nu stiu ce metoda sa folosesc ca sa ma asigur ca suprafata generata va fi perpendiculara pe axa de rotatie. Chestia asta e valabila si in cazul folosirii unei pile pt rectificare.
Mersi inca o data.
Postat 12 August 2012 - 07:47 PM
mmylost, la 12 August 2012 - 12:31 AM, a spus:
Nu m-as risca la asa ceva decat in conditia in care as fi foarte sigur de ,,mana'', in plus toate pilele au o zona ,,moarta'' la muchii si o sa rezulte un guler cu ,,plinta'' care duce la o alta uzura.
Punctele de sudura nu au cum scurtcircuita bobinajul din trei motive : bobinajul e pe stator si nu e in contact cu bornele aparatului, rotorul nu are bobinaj iar curentul circula prin ax doar intre clestele de masa si electrod, arcul producandu-se doar in punctul de contact.
Faci cum crezi, ai cerut un sfat, am spus ceea ce am considerat ca e mai simplu si eficient.
Postat 18 July 2015 - 06:00 PM
pentru un circular de modelism la care sa pot folosi panzele cumparate de la Proxxon, voi face un ansamblu antrenat de masina de gaurit. e cel mai simplu proiect posibil.ceva in genul asta:
https://www.youtube....h?v=oO26LXrxAHk
Aceasta postare a fost editata de KIT: 18 July 2015 - 06:01 PM