Fiindca in ultima vreme ,am prezentat doar machete finalizate si fiindca prietenul Scorpio vrea sa ne faca KO cu "pumnul"sau,m-am decis sa-i fac putina concurenta cu un subiect nu asa impozant ca al lui, dar poate mai inedit...
Asadar, m-am decis sa va prezint geneza acestei machete de la inceput ,cat mai fidel cu putinta.
Am aflat ca am avut si noi acest avion, din revista Modelism 2/2005(91) unde se spune ca in uitatul razboi romano-ungar din 1918-1919 (cand armata romana a luptat impotriva comunistului Bela Kun) am capturat peste 150 de avioane ,printre care si 11 LVG C.VI.Sunt prezentate si cateva poze, mici, ce e drept...
Apoi in 2008,apar primele exceptionale WingNut Wings,un fel de Tamiya din Noua Zeelanda,moment in care-mi iau primul .un LVG!
Nu mai descriu kit-ul,o fac proprietarii foarte bine: http://www.wingnutwi...343014C8CB03849

Apoi prietenul si colegul nostru de forum Horia Stoica ,ma fericeste cu cateva imagini la o mai buna rezolutie.

M-am hotarat sa construiesc acest avion ,evident cum era inainte de prabusirea capitanului-aviator Racoveanu la Debrecen in 1919...

De mare ajutor mi-a fost prietenul Forin-Scorpio,ce mi-a facut gratis un set de cocarde de mari dimensiuni pentru WW 1...
Cele 4 decupate de sus vor fi pe LVG.

Sa incepem- partile pricipale ale fuzelajului:

Structura interna a fuzelajului ,deja lipita...

Am amestecat cam 80% Revell 17,maro mat cu 20% rosu inchis,rosu foc,galben si negru ,toate lucioase,astfel am obtinut 4 nuante de lemn...

Si am suflat interiorul cu aerograful in nuantele de mai sus fara o ordine precisa...

Apoi cu o pensula cu peri mai tari si culoare de ulei-pamant ars-o nuanta rosietica ,am inceput sa fac nervurile lemnului.

Piesele finite...pregatite pentru lacuire lucioasa!

Ce a fost in capul meu cand am lipit structura fuzelajului? Nu-mi place deloc cum arata!

Demontat si baita cu lichid de frana (magica solutie!) si in 4 ore e curat sub jet de apa...

Le-am fixat pe diverse suporturi si din nou vopsele...

nervuri...

si lac lucios in care am pus 1% alb pentru a mai tempera din nuanta roscata si a uniformiza culorile...

primele componente ,pe panoul din stanga,ceasurile de bord,vopsit chenarul cu aluminiu ,cadranul decal si o picatura de future pentru a simula sticla ...

Rezervorul principal de sub pilot (ce o fi fost in capul lor,inchipuitiva un trasor ce intra acolo...),era din alama vopsit cu negru. L-am vosit cu auriu de la Revell si un strat subtire de negru mat. Frecat putin pe margini si pus busonul de aluminiu.
Dat la urma cu future.

Primele panouri,cutia de munitie (aluminiu) plus mansa si palonierul

Se incheaga structura plus rezervorul

Fotoliul pilotului si bancheta observatorului,piele adica le-am zgariat bine,apoi le-am tufuit cu diluant D 209,capatand textura pielii. Diverse nuante de maro inchis si spalare cu Klear(un future mai diluat) si 5% tus negru.

Centurile Pe-uri din kit,vopsite cu un gri-maroniu si catarame otel

Fir de plastic tras la cald din culee neagra pentru rigging...

Toate la locul lor, cu firele de la comenzi trase

Inca...

Si pe jumatate de fuzelaj

In spatele fuzelajului ,pe un panou ,este o antica statie de radio,cu un tambur de aluminiu pe care era infasurat un cablu se cupru . Se invartea tamburul la manivela si se desfasura sub avion antena ce avea o greutate ca o para la capat.
Am figurat antena cu o lita de cupru,stiu ca e cam groasa,dar asa macar se vede...

Fuzelajul lipit...

Inca se vad bine componentele...

Lipit fundul si capacul,neuitand sa trag fire (nailon 0,15-ce va fi inegrit cu marcarul) pentru viitoarea legatura cu aripa...

Cam acesta e rezultatul unei saptamani pline,va urma!
Vali