Dupa ce am primit incurajari in topicul cu Hydralisk-ul din plastelina m-am hotarat sa incep sa folosesc pasta polimerica si pentru ca nu stiam ce sa modelez, m-a rugat fratele unui prieten de-al meu [mare jucator de Starcraft] sa-i fac un Zealot. Asa ca am dat sa caut Super Sculpey pe la noi si peste tot ziceau ca nu mai au pe stoc... Asa ca m-am dus la magazinul cu ustensile pentru pictura/olarit etc din Tg. Mures si am gasit doar Cernit si Fimo. Desi am fost prevenit sa nu dau banii pe Cernit, avand cele doua produse in fata, cu o diferenta de 1.80 lei/pachet am spus ca mai bine sa iau mai mult Cernit ca deh... e mai ieftin... si pentru detalii sa folosesc Fimo ca e mai bun. Am ajuns acasa, m-am pus pe lucru si am avut o dezamagire cumplita... Cu Cernit chiar nu puteam sa fac ce imi doream. Chestia aia nu se netezeste cum trebuie nici sa te pui in genunchi langa ea si sa o rogi cu toata fiinta ta. Pe langa faptul ca nu se netezeste mai era si tare ca piatra si lua mult timp si mult efort sa se inmoaie. Am dus, totusi, cu chiu cu vai proiectul pana la capat si a iesit ceva ca din topor:
Crezand ca pot totusi sa fac ceva mai bun de atat m-am decis sa fac un remake asa ca din Super Sculpey si am inceput sa-l caut pe site-uri din afara tarii. Pana la urma am decis sa cumpar de pe Amazon.co.uk. Pretul a fost ok, transportul a fost ok [a ajuns in cam 5 zile] si m-a costat cam 70 de lei pachetul cu tot cu transport. Daca ar fi sa fac un calcul cam tot atat m-ar costa si sa-l cumpar din tara daca adaug taxele de transport/ramburs. A ajuns coletul si m-am apucat de treaba. Mi-a mai ramas ceva Fimo de la primul Zealot asa ca am pus un strat subtire pe armatura de sarma si staniol peste care am inceput sa pun Super Sculpey. Adevarul e ca e un material foarte, foarte bun in comparatie cu Cernitul si Fimo-ul pe care l-am folosit. E la fel de usor de folosit ca plastelina, nu trebuie framantat mai deloc si retine detaliile foarte bine. Dupa ce l-am terminat, i-am facut si o baza/suport pe care sa stea. Am folosit o bucata paralelipipedica de polistiren, acoperit cu niste hartile imbibata in aracet peste care am adaugat ghips si l-am modelat cat de cat sa semene cu un teren stancos. Apoi am pictat totul si asta e rezultatul:
Astept pareri :D.
Pagina 1 din 1
Protoss Zealot... din nou Starcraft
Postat 27 July 2012 - 09:45 PM
Cernitul din cate stiu se il folosesc cei care fabrica papusi, nu prea te descurci bine cu el atunci cand ai pretentii asupra detaliilor. In privinta "moliciunii" aici depinde ce cernit folosesti....am observat ca gradul de "inmuiere" difera de la o culoare la alta...posibil pigmentii sa fie de vina. Daca vrei sa optezi pentru fimo, iti recomand un mixaj intre fimo clasic si fimo quickmix, iar daca tot comanzi de "afara" incearca sa-ti faci rost de magic sculp.
In privinta Zealot-ului, e dificil ca cineva sa spuna daca ai gresit sau nu pentru ca este un subiect inspirat din domeniul SF...aici poti sa te dezvolti cum vrei, pentru ca e greu ca altcineva sa aiba aceeasi "vedere" pentru un subiect ca si tine. Cel mult daca ai posta si modelul dupa care te-ai inspirat (mai exact poza, desenul, schita) ti se poate spune ce anume ai facut bine si ce anume nu. Spre exemplu am dat o cautare pe net dupa subiectul asta si poza pe care am selectat-o imi pare ca are mijlocul ceva mai scurt, armura de pe antebrate este umeri si piept este diferita de ceea ce apare la tine. Dar cum mi-e greu sa cred ca te-ai inspirat chiar dupa poza asta (pe care am postat-o) nu pot spune decat felicitari pentru ceea ce ai facut, si mult spor si de acum inainte
In privinta Zealot-ului, e dificil ca cineva sa spuna daca ai gresit sau nu pentru ca este un subiect inspirat din domeniul SF...aici poti sa te dezvolti cum vrei, pentru ca e greu ca altcineva sa aiba aceeasi "vedere" pentru un subiect ca si tine. Cel mult daca ai posta si modelul dupa care te-ai inspirat (mai exact poza, desenul, schita) ti se poate spune ce anume ai facut bine si ce anume nu. Spre exemplu am dat o cautare pe net dupa subiectul asta si poza pe care am selectat-o imi pare ca are mijlocul ceva mai scurt, armura de pe antebrate este umeri si piept este diferita de ceea ce apare la tine. Dar cum mi-e greu sa cred ca te-ai inspirat chiar dupa poza asta (pe care am postat-o) nu pot spune decat felicitari pentru ceea ce ai facut, si mult spor si de acum inainte
Postat 27 July 2012 - 09:59 PM
Adevarul e ca nu am gasit nicaieri o imagine in care sa vad tot ce ma intereseaza. Asa ca am citit despre anatomia si fiziologia Protoss-ilor, m-am uitat peste concept, am citit descrieri, m-am uitat la imagini din joc, din clipuri de pe unde am apucat. Si imaginea aleasa de tine a servit ca inspiratie mai mult pentru primul, cel din cernit. Recunosc ca am improvizat si o mare parte din armura am facut-o dupa placul meu. Nu voiam sa fac o replica ci mai mult sa fac o varianta a mea. Mijlocul l-am facut mai lung sa accentuez supletea si gratia pe care ar trebui sa o aiba aceasta rasa. Lamele le-am facut mai scurte pentru ca asa a cerut clientul pentru ca voia sa fie cat mai aproape de design-ul din joc.
Multumesc mult de trecere!
Cu stima.
Multumesc mult de trecere!
Cu stima.
Postat 28 July 2012 - 09:30 AM
Salutare,
Personal habar n-am cu ce se mananca genul asta de modelism. Am vazut cealalta figurina a ta si am zis sa iti dau un feed-back si la asta.
Iti ofer asadar punctul meu de vedere ...dinafara
Pro :
1. E foarte bine ca incep sa apara si la noi modelaje SF.
2. Postura figurinei mie mi se pare bine aleasa iar membrele pozitionate corect (desi am unele dubii legate de flexia membrelor inferioare).
3.Culorile ti-au iesit bine dar se putea si mai bine.
Contra :
1. torsul e disporportionat (ti-a iesit mai bine la primul)
2. Detaliile nu-s suficiente de clare
3. Fata nu se distinge
4. Incearca detalii din diferite materiale pentru baza, nu te rezuma doar la materialul de sculptat.
5. daca te gandesti sa treci la categoria grea pune mana si ia-ti un airbrush, o sa merite.
E ok tinand cont ca inca experimentezi cu materialele, dar pentru viitor (adopt acum postura profesorului wanna-be) am pretentii de la tine
Cred ca ar trebui sa lucrezi cu mai multa rabdare si instrumente de precizie. Pentru detalii Incearca o lupa, niste excavatoare de stomatologie, niste carlige .... Daca n-ai bani poti sa improvizezi carlige si spatule dintr-un cui batandu-l pe o nicovala cu un ciocan.
RABDARE SI EXPERIENTA.
YOU GOT WHAT IT TAKES, TRUST ME !
Personal habar n-am cu ce se mananca genul asta de modelism. Am vazut cealalta figurina a ta si am zis sa iti dau un feed-back si la asta.
Iti ofer asadar punctul meu de vedere ...dinafara
Pro :
1. E foarte bine ca incep sa apara si la noi modelaje SF.
2. Postura figurinei mie mi se pare bine aleasa iar membrele pozitionate corect (desi am unele dubii legate de flexia membrelor inferioare).
3.Culorile ti-au iesit bine dar se putea si mai bine.
Contra :
1. torsul e disporportionat (ti-a iesit mai bine la primul)
2. Detaliile nu-s suficiente de clare
3. Fata nu se distinge
4. Incearca detalii din diferite materiale pentru baza, nu te rezuma doar la materialul de sculptat.
5. daca te gandesti sa treci la categoria grea pune mana si ia-ti un airbrush, o sa merite.
E ok tinand cont ca inca experimentezi cu materialele, dar pentru viitor (adopt acum postura profesorului wanna-be) am pretentii de la tine
Cred ca ar trebui sa lucrezi cu mai multa rabdare si instrumente de precizie. Pentru detalii Incearca o lupa, niste excavatoare de stomatologie, niste carlige .... Daca n-ai bani poti sa improvizezi carlige si spatule dintr-un cui batandu-l pe o nicovala cu un ciocan.
RABDARE SI EXPERIENTA.
YOU GOT WHAT IT TAKES, TRUST ME !
Postat 28 July 2012 - 10:59 AM
@hora71u deocamdata ca instrumente folosesc un ac cu gamalie infipt intr-un ebosor din plastic rupt. Trebuie sa-mi cumpar niste unelte cum trebuie, e drept. De aerograf inca nu am bani da cu siguranta imi voi lua unul mai prin toamna. Ai dreptate, deocamdata doar experimentez cu diferite materiale, avand in vedere ca e a doua figurina facuta din pasta polimerica si prima baza pe care o fac, dar voi incerca sa mai folosesc si alte materiale. In ce priveste rabdarea... am lucrat cam o saptamana la el, cate 6 ore pe zi. Desi pare relativ mic numarul de ore nici design-ul nu era foarte complicat. Fata nu prea se vede si nici o mare parte din detalii, dar lumina buna nu aveam si daca faceam pozele cu macro se reflecta foarte tare lumina din figurina si nu se distingea mai nimic. O sa incerc in schimb sa mai fac niste poze, da de se vor vedea si fata, si textura pielii, si cicatricile si zgarieturile de pe armura. Multumesc mult de sfaturi si de vizita!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1