in urma cu ceva vreme am realizat un modul de poze, cu rol mai mult experimental.
Am decis sa realizez alte 3 module, de aceasta data functionale, adica alimentate si avand posibilitatea de a rula material feroviar H0. Dupa realizare am de gand sa le vand, la pretul de "productie" adica luand in calcul exclusiv materialele din doua motive foarte simple: primul este lipsa de spatiu, fiind locatar al blocurilor anilor 80, lucru bun de altfel, iar al doilea constand in necesitatea de a reinvesti banii in constructia altor machete, deoarece dupa cum se stie nu destinatia este ceacare ne motiveaza (pe unii) ci drumul parcurs.
Acestea fiind spuse, sa trecem la prezentarea primului modul, cel definitivat. Tematica acestuia este una simpla, gara si remiza. Nu am dorit a aglomera excesiv acest modul, pentru a incerca sa obtin o imagine de ansamblu balansata. Celelalte module vor avea tematica industriala, unul va fi un siloz cu cele aferente.
Dimensiunile sunt cele standardizate pentru astfel de constructii, adica 1x0.5 m.
Am confectionat rame din lemn de brad, rigidizate suplimentar cu sipci. Deoarece nu presupun o structura de tip relief, nu a afost nevoie de a monta o placa de osb ca suprafata de tip blat sau a unor ptofile osb, pentru a construi modelul reliefului prin cea de a doua metoda posibila, descrisa de altfel acolo unde am prezentat macheta functionala H0.
Colturile ramelor contin elemente de rigidizare de colt, care au un scop suplimentar, acela de a monta suruburi de fixare a picioarelor, putandu-se folosi picioare metalice cu element filetat de prindere, reglabile, disponibile la diferite dimensiuni.
Peste rama am lipit polistiren extrudat de 2 cm, folosit ca baza. Este un material nu foarte rezistent, dar suficient avand in vedere dimensiunile modulelor.
Traseele caii de rulare au fost realizate din pluta, care are rol absorbant simultan cu posibilitatea de a cosntrui prisma din pietris. Fizarea sinelor se face cu cuie de 0.8, urmata de lipire. Pietrisul se lipeste, asa cum am aratat cu un amestec de aracet transparent si apa, impreuna cu cateva picaturi de detergent cu rol de agent de modificare a tensiunilor din solutie.
Alimentarea traseelor se face de la bride cu surub montate pe lateralul modulelor. Fixarea este simpla, cu piulite distantoare. Modulele se pot interconecta folosi suruburi cu cap inecat si piulite fluture.
Iata imaginile care descriu aceste etape.