Forum Machete,Modelism,Hobby: SA(ra)MUR(a)AI?!? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

SA(ra)MUR(a)AI?!?

#1 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 469
  • Inregistrat: 23-May 11

Postat 20 July 2012 - 09:56 PM

Introducere :
A fost odat' pe sapte cai
Un samurai.
Si era unu la parinti
...dar n-avea dinti...

Cuprins :
Asta a fost unul din subiectele pe langa care am gravitat de ceva vreme , dar mi-a fost un oaresicum sa-l abordez. Multe detalii, o armura destul de complicata ca si elemente si imbinari...Dar mi-am luat dintii in curaj si am zis ca odata si odata trebe sa incerc. Trebe sa recunosc ca am lucrat cu ceva strangere de sfincter, pot spune ca nu-s foarte multumit de rezultat, sper ca data viitoare sa-mi iasa mai bine.

Incheiere (autoflagelare) :
Bine ca nu trebuie sa dau nimaniu socoteala pentru ce am facut ca-mi dadea cu piesa in cap.....samurai fara katana...Acum nu-s foarte sigur pe sistemul de prindere al sabiei, am vazut in unele poze si clipuri ca este bagata prin cordon, in alte clipuri si poze ca teaca este sustinuta prin doua cureluse pozitionate cam ca la sabiile europene " | | ".....Ideea este ca l-am bagat la copt dupa ce i-am facut cordonul de la brau, m-am grabit oleaca pentru ca deja incepusem sa-l ating cu degetul si sa-i alterez detaliile.....asta este. Am uitat sa montez siretul care prinde cele doua parti ale platosei....hai sa zic ca asta nu este o problema, o pot rezolva mai tarziu.

D'amu sper sa va placa, io va zic Sa(ai)y o nara

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: samurai1.jpg
  • Imagine atasata: samurai2.jpg
  • Imagine atasata: samurai3.jpg
  • Imagine atasata: samurai4.jpg

#2 Useril este offline   dan2du 

• Membru senior
  • Postari: 182
  • Inregistrat: 25-August 09

Postat 21 July 2012 - 05:35 PM

Salutare coane,

vad ca te-ai tinut de munca si l-ai gatat. Arata bina ca sa zic asa, dar cred ca este un samurai venit din Somalia de undeva caci saracul este cam slabut. Mai pune ceva carnitza si muschi pe brate si cred ca va fi de acolo :-D . Vad ca tragi din ce in ce mai tare si incep sa arate din ce in ce mai bine. Ar trebui sa ne vedem la o berica'nzie bitte :pint: ca sa-l examinam mai in amanunt ( daca se organizeaza ceva la Olaf in extrasezon poate vii si tu ).

Spor la modelit,

#3 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 21 July 2012 - 07:47 PM

Dane, iti dau dreptate, fara nici o obiectie, bratele is oleaca mai slabute decat ar trebui. Posbibil sa le refac, ca altfel e pacat de chinuiala. Oricum, eu de plecat plec pe 2 august, asa ca de vrei sa-ti faci un drum sa-l vezi "in viata" pe somalezul asiatic, da un tzar cat de curand ca eu o sa incep cu alergaturile si o ca intru in criza de timp. :drinks:

#4 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 24 July 2012 - 06:50 PM

Pt armura si fata,excelent...bratele ,in schimb...

#5 Useril este offline   AlexSasu 

• Membru deplin
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 28-June 12

Postat 26 July 2012 - 10:16 PM

Foarte fain samuraiul tau. In razboi nu toti samuraii foloseau katana asa ca mi se pare nimerita alegerea ta. Cat despre maini... eu as zice ca mai degraba e mare capul. Intr-adevar sunt subtiri mainile dar japonezii in general sunt subtiri. Toracele poate parea mai mare din cauza armurii, pantalonii sunt bufanti, aparatorile pentru gambe/tibii iarasi pot face picioarele sa para mai groase. Dar de fapt, dezbracat, samuraiul poate sa fie foarte subtire. Mai ziceam ca e mare capul. Din cate vad eu cam 5-6 capete e inaltimea figurinei. In mod normal e cam de 6-7, daca nu se exagereaza proportiile, uneori inspre 8 daca e inalt personajul pe care-l faci. Si distanta de la un umar la altul ar trbui sa fie, la un barbat, in jur de doua lungimi de cap. De-asta pare putin disproportionat. Ce-i drept poate tinteai la o oaresicare caricaturizare a samuraiului si bat campii aiurea :D. Dar proportiile anatomice umane folosite cand tinta e corectitudine dpdv al proportiilor sunt cele de mai sus. :D Sper sa nu fie cu suparare nimic din ce-am zis. Spor in continuare! :D

#6 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 27 July 2012 - 11:20 AM

Salut Alex.
Nici nu poate fi vorba de suparare. Ti-ai argumentat obiectiile asa ca nu vad de ce as avea a pune suparare. As avea totusi ceva mici obiectii de facut. Figurinele (cel putin cele facute la scara 1:32., 1:24 in rest nu stiu pentru ca inca nu am inceput sa lucrez la alta scara) se fac de regula la 8 (hai sa zic 7 capete desi sincer sa fiu nu am vazut pana acum vre-un template facut la 7), atunci cand construiesc una ma ghidez dupa niste template-uri facute de indivizi cu state vechi in domeniu. In privinta mainilor le dau dreptate celor care spun ca mainile sunt cam subtiri, pentru ca oricat ar fi platosa de platosa si japonezii ei de japonezi, cam greu de crezut ca puteau sa fie chiar atat de slabi...mai ales ca erau razbonici. In privinta capului....posibil sa insele coiful. Dupa cum spun atunci cand fac o figurina armatura o fac dupa un template si incerc foarte tare sa nu depasesc dimensiunile. In cazul de fata am marit cam cu 1 mm in lateral si in inaltime capul, deoarece luat ca si proportii , asiaticii au in general o tzeasta destul de proeminenta comparativ cu restul corpului.
Am atasat o poza cu un samurai real pentru a-mi sustine ideea legata de marimea capului raportat la restul corpului (nu este o regula , dar din ce am observat cam asta o trasatura specifica asiaticilor, posibil sa gresesc insa), si am atasat si poza cu prima incercare de "facere" a samuraiului, unde nu-i atasasem coiful. Cand l-am reconstruit, i-am stricat picioarele , dar i-am pastrat bustul si capul (asupra caruia am adus ulterior modificari), pentru ca mi-am dat seama ca masca ce i-am atasat-o pe fata i-ar mari si mai mult teasta, si ar fi aratat total disproportionat.
In privinta sabiei....aici e discutabil. Katana este un element definitoriu al unui samurai, indiferent daca in lupta el o folosea sau nu, eu zic ca era nelipsita din tinuta acestuia.
Oricum, diseara o sa atasez samuraiul cu noile brate si katana, sper ca de data asta sa fie mai bine.
Oricum, multumesc frumos pentru comentariu :rolleyes:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: old photo of samurai.jpg
  • Imagine atasata: _DSC1483.JPG

#7 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 29 July 2012 - 10:54 AM

Am refacut bratele, katana inca nu i-am facut-o (posibil prea curand sa nu o fac, sunt prins cu treburi grele - mutatul in alta tara).

#8 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 29 July 2012 - 10:59 AM

Am refacut bratele, de katana inca nu m-am ocupat - de fapt am inceput-o , insa nu am fost multumit de rezultat asa ca trebuie sa o refac, insa din lipsa de timp....nu stiu cand se va intampla asta.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: machete-05.jpg
  • Imagine atasata: machete-06.jpg
  • Imagine atasata: machete-07.jpg
  • Imagine atasata: machete-08.jpg

#9 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 29 July 2012 - 10:43 PM

Iti iese misto.
Imi pare rau ca nu am prea avut timp sa intru p-aici in ultima vreme.
Cu sabiile treaba sta cam asa.
Cea atarnata in snururi era Dachi care era mai lunga si un pic mai curba decat katana. Se poate gasi mai des pe costumele (armurile vechi) cu toate ca unii care le mostenisera le purtau in continuare si in epocile mai recente. La portul Dachi, snururile alea doua erau prinse pe un alt snur care se impletea cu Obi-ul (cordonul din talie)
Katana este mai scurta un pic si ceva mai dreapta. Mai sunt multe subtilitati pe la lama, ascutis si Tsuba (garda).
Cand a aparut Katana deja se impamantenise portul a doua sabii care formau Dai-so (de unde si numele magazinului din ce in ce mai slab). Sabia cea scurta era conceputa pentru lupta in spatii stramte si nu pentru sinucidere rituala asa cum se tot vehiculeaza de "istoricii" de holywood.
Ala de sinucidere ori era ascuns pe undeva ori era pastrat in lada cu efecte sau acasa. Se numea Wakizashi si era fara garda. Ca sa nu faca mizerie si sa nu se taie si la degete si sa renunte de durere Imagine postata, in timpul operatiunii se invelea in hartie groasa si se lasa afara doar varful.

Avand in vedere dificulattile fetei n-ar fi fost rau sa-i pui o masca menpo peste partea de jos.
Imagine atasata: datemunenari.jpg

#10 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 30 July 2012 - 04:29 AM

Lume noua. Chiar ma intrebam de ce nu ai mai aparut, dar banuiam ca ..... caldurile astea te-au impins spre delta.
Caline, vaga idee am despre sabiile japoneze, nu m-a pasionat subiectul. Chiar daca am fost practicant de arte mai mult sau mai putin ortodoxe, astea faceau parte din vechea china, cu astea japoneze doar am avut "ciocniri"...atunci cand intalneam practicanti de genul asta.
Dachi, si sper sa nu gresesc, este un cuvant care semnifica o pozitie, o postura.....sabia la care banuiesc ca te referi este nodachi, si este tipica pentru manerul mult mai lung decat al katanei, se lupta cu 2 maini cu ea. Cea cu lama dreapta se numeste Chokuto,la Katana lama avand cam aceeasi curbura ca si nodachi. Mai departe, lucruri care tin de garba sabiei sau alte particularitati, n-am habar...dar nici ceea ce am spus pana acum nu sustin plin de siguranta, posibil ce stiam sa fie gresit.
Masca menpo, mai exact partea de jos este pusa, posibil sa nu se vada f.bine in poza, sau .... sa nu fie bine facuta. :crazy:
Orisicum ma bucur ca te-am "auzit" si....tin sa-ti amintesc ca a trecut ceva vreme de cand n-ai mai postat ceva lucrari si nu-i frumos.
Glumeam...banuiesc ca lipsa de timp isi spune cuvantul.
:drinks:

#11 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 05 August 2012 - 06:16 PM

Silviu, nu pot sa spun decat felicitari! Imi place sa vad ca faci mereu progrese si ca inveti mereu.
Spor!
B
:)

#12 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 07 August 2012 - 09:09 AM

B00gie, multumesc frumos pentru apreciere! :hi:

#13 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 07 August 2012 - 10:17 PM

Imagine atasata: nodachi.jpgBre, nodachi era intr-adevar de mai multe maini...spre 6 ca sabia era cat omul si se purta in carca. Era folosita ca si in europa, impotriva cvavaleriei cu toate ca imi face impresia ca a fost inventata initial pentru respingerea asalturilor.
S-ar putea sa fi gasit in alte locuri Tachi in loc de Dachi....Cum e cu Aodake / Aotaki.
Oricum, orice sabie niponeza era gandita sa fie apucata cu ambele manute la un moment dat.

Din pacate nici o delta. A zugravit toata casa si am schimbat lucruri.
Oricum cu seceta asta mi-ar fi frica sa nu-mi zdrelesc voblerele pe ceva funduri de lac crapate de uscaciune. Las sa se mai odihneasca si stiucile. Poate mai spre toamna.

Aceasta postare a fost editata de wurger: 07 August 2012 - 10:23 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi