Am reusit sa termin un nou model dar am deviat de la ce v-am obisnuit si am construit ceva ce imi doream de multa vreme. Este dupa cum spun unii, vechiul kit F 15 C Eagle de la Tamiya. Din pacate nu este unul din kiturile "shake and bake" mai ales jumatatile de fuselaj mi-au dat mult de lucru, amplificate si de schimbarea cockpit-ului original cu unul de rasina copiat dupa cel de la Aires (pentru kit Hasegawa) . Un alt punct slab al kit-ului sunt partea unde se imbina aripile cu fuselajul. Dar cea mai nasoala parte a fost imbinarea conului cu fuselajul. Fuselajul avea diametrul putin mai mare decit conul, asa am fost nevoit sa pierd mult timp la pilit si testat la rece reducind diametrul fuselajului acolo unde urma sa se uneasca cu conul... Initial am vrut sa fac conul in asa fel incit sa se deschida si sa arat si radarul dar am renuntat . Si virful conului era mult prea gros si deformat dar asta nu a fost greu de remediat.
Evacuarea de la kit a fost inlocuita tot cu o copie rasina Aires ( tot pentru kit Hasegawa) care optic face toti banii!!
Modelul nu este perfect si are multe mici hibe dar asta este, nu cred ca voi face niciodata o macheta atit de perfecta incit sa zic "STATE OF THE ART".
Decalurile sunt din cutie, folosind una din cele trei variante disponibile, putin cam groase dar aderenta foarte buna si nu fac silvering.
Este vopsit cu vopsele amestecate Tamiya, Gunze, Agama si Alclad II . Lacuri folosite Gunze B 501 acrilic lucios si C 182 enamel mat.
Pentru linile de panou am folosit in premiera pentru mine vopsele de ulei dar cred ca vechia metoda cu tempera sau vopsea acrilica este mai buna.
Poze cu macheta fara armament si rezervoare suplimentare...
Cockpit-ul ...
Gata de misiune...
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 18 July 2012 - 12:52 PM