Forum Machete,Modelism,Hobby: F 15 C Eagle Tamiya 1:48 , rasini copie Aires - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

F 15 C Eagle Tamiya 1:48 , rasini copie Aires Prima mea aventura adevarata cu rasini

#1 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 18 July 2012 - 12:28 PM

Salut prieteni,

Am reusit sa termin un nou model dar am deviat de la ce v-am obisnuit si am construit ceva ce imi doream de multa vreme. Este dupa cum spun unii, vechiul kit F 15 C Eagle de la Tamiya. Din pacate nu este unul din kiturile "shake and bake" mai ales jumatatile de fuselaj mi-au dat mult de lucru, amplificate si de schimbarea cockpit-ului original cu unul de rasina copiat dupa cel de la Aires (pentru kit Hasegawa) . Un alt punct slab al kit-ului sunt partea unde se imbina aripile cu fuselajul. Dar cea mai nasoala parte a fost imbinarea conului cu fuselajul. Fuselajul avea diametrul putin mai mare decit conul, asa am fost nevoit sa pierd mult timp la pilit si testat la rece reducind diametrul fuselajului acolo unde urma sa se uneasca cu conul... Initial am vrut sa fac conul in asa fel incit sa se deschida si sa arat si radarul dar am renuntat . Si virful conului era mult prea gros si deformat dar asta nu a fost greu de remediat.
Evacuarea de la kit a fost inlocuita tot cu o copie rasina Aires ( tot pentru kit Hasegawa) care optic face toti banii!!
Modelul nu este perfect si are multe mici hibe dar asta este, nu cred ca voi face niciodata o macheta atit de perfecta incit sa zic "STATE OF THE ART".
Decalurile sunt din cutie, folosind una din cele trei variante disponibile, putin cam groase dar aderenta foarte buna si nu fac silvering.
Este vopsit cu vopsele amestecate Tamiya, Gunze, Agama si Alclad II . Lacuri folosite Gunze B 501 acrilic lucios si C 182 enamel mat.
Pentru linile de panou am folosit in premiera pentru mine vopsele de ulei dar cred ca vechia metoda cu tempera sau vopsea acrilica este mai buna.

Poze cu macheta fara armament si rezervoare suplimentare...

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Cockpit-ul ...

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Gata de misiune...

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 18 July 2012 - 12:52 PM

#2 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 18 July 2012 - 01:31 PM

Frumos facut Tibi.Nici nu-i de mirare...frumos interior...si frumoasa schema "low viz".
Acuma lamureste-ne,ce-i cu tricolorul...ori pilotul e roman,ori avionul e donatie...
Da' un blindat pe cand ?

Aceasta postare a fost editata de busila: 18 July 2012 - 01:32 PM

#3 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 18 July 2012 - 01:35 PM

In urma primei tale experiente cu rasini, vad ca tu le-ai dovedit pe ele(rasinile) si nu invers :yahoo:. A iesit foarte bine, imi place ceea ce vad. Te felicit pentru inca o lucrare reusita.:hi:Chiar daca este foarte cald, vad ca unii totusi mai lucreaza si inca bine si frumos. BRAVO!

Florin

#4 Useril este offline   combat18 

• Membru senior
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 15-May 11

Postat 18 July 2012 - 02:07 PM

maestre felicitari!esti un guru in machetism!

cu respect :hi:

#5 Useril este offline   hartman 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 17-October 06
  • Interests:Aviatie,marina,tehnologie.

Postat 18 July 2012 - 03:26 PM

Tibi sunt impresionat de cum ti-a iesit "vulturul" si de faptul ca poti aborda subiecte variate.Intradevar este altceva decat ce ne-ai obisnuit,chiar o surpriza as putea spune.Axsarea pe o anumita epoca poate devenii uneori plictisitoare,asta incep sa simt la mine.Am impresia ca in realitate arata si mai bine decat ai reusit sa-l surprinzi in poze.Si ca o coincidenta fericita,acum o luna doua am luat de la cineva F 15 1/48 de la Academy R.O.A.K Air Force (abarnam ce inseamna) si ma cam uitam lung la el :rolleyes: .Acum o sa ma gandesc mai serios,mi-ai dat idei .Numai bine.

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 18 July 2012 - 04:53 PM

Nu prea stiu ce inseamana "STATE OF THE ART" dar, vazind macheta, asta faci! :whistle:
Da, o alta abordare decit ce suntem obisnuiti, dar realizata in modul cu care ne-ai obisnuit!
Nu ca sa ne gasim noua o scuza, dar cred ca pe la Sighisoara e mai racoare...
Felicitari! :hi: :hi:

#7 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 18 July 2012 - 05:55 PM

Vezi postareabusila, la 18 July 2012 - 01:31 PM, a spus:

Acuma lamureste-ne,ce-i cu tricolorul...ori pilotul e roman,ori avionul e donatie...
Da' un blindat pe cand ?

Salut Misu,
Curios poporul nostru romanesc, cind vad tricolorul sunt mindrii dar intre ei nu se inteleg! :-) Glumesc, serios! Nici tricolorul de pe deriva nici pilotul nu au de aface cu Romania. Asa a avut escadrila la momentul respectiv ornat avionul.
Un tank am sa fac la iarna si am sa-l vopsesc fara grija mizeriei (praf, scame, aprente etc.) Probabil un Tank M1 Abrams, inca nu m-am decis ce scara, se da o lupta in mine intre 1:48 si 1:35...

Vezi postareaFlorin-aka-Scorpio, la 18 July 2012 - 01:35 PM, a spus:

In urma primei tale experiente cu rasini, vad ca tu le-ai dovedit pe ele(rasinile) si nu invers :yahoo:. A iesit foarte bine, imi place ceea ce vad. Te felicit pentru inca o lucrare reusita.:hi:Chiar daca este foarte cald, vad ca unii totusi mai lucreaza si inca bine si frumos. BRAVO!

Multumesc Florine, da este cald si aici dar lucrez afara, la umbra si ud totul cu apa in jurul meu ca sa mai racesc aerul!

#8 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 18 July 2012 - 06:07 PM

Vezi postareahartman, la 18 July 2012 - 03:26 PM, a spus:

Tibi sunt impresionat de cum ti-a iesit "vulturul" si de faptul ca poti aborda subiecte variate.Intradevar este altceva decat ce ne-ai obisnuit,chiar o surpriza as putea spune.Axsarea pe o anumita epoca poate devenii uneori plictisitoare,asta incep sa simt la mine.Am impresia ca in realitate arata si mai bine decat ai reusit sa-l surprinzi in poze.Si ca o coincidenta fericita,acum o luna doua am luat de la cineva F 15 1/48 de la Academy R.O.A.K Air Force (abarnam ce inseamna) si ma cam uitam lung la el :rolleyes: .Acum o sa ma gandesc mai serios,mi-ai dat idei .Numai bine.

Salut Paulica! Schimbarile nu sunt un lucru rau deoarece abordarea si metodele de lucru difera putin. Toate acestea se aduna undeva intr-o camaruta care se numeste in timp- EXPERIENTA :-) De asta am nevoie si asta trebuie sa acumulez in timp Totodata nu ma plictisesc facind tot timpul acelasi lucru. Ce ai tu este un F 15 K Slam Eagle (defapt un E dar pentru Coreea de sud). Din cite am vazut, vei avea mai putin de lucru la el decit am avut eu la macheta asta Tamiya. Frumos avion! Am sa mai fac eu unul dar un E, sper sa gasesc cel de la Revell.

Vezi postareacombat18, la 18 July 2012 - 02:07 PM, a spus:

maestre felicitari!esti un guru in machetism!

Salut combat! ( your name is?)
Multumesc pentru aprecierea ta dar sa ramanem cu picioarele pe pamint.
Salutari,
Tibi

Vezi postareaZ-mare, la 18 July 2012 - 04:53 PM, a spus:

Nu ca sa ne gasim noua o scuza, dar cred ca pe la Sighisoara e mai racoare...
Felicitari! :hi: :hi:

Mulumesc mare-Z! Si la Sighisoara este cald dar am scris mai sus ce fac ca sa racoresc atmosfera ! :-)

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 18 July 2012 - 06:29 PM

#9 Useril este offline   gabriel chelaru 

• Membru senior
  • Postari: 506
  • Inregistrat: 21-February 07
  • Interests:Aviatie, Motociclism, Istorie, Bizantinologie, Muzica

Postat 18 July 2012 - 06:09 PM

Da' faina treaba ai facut Tibi :hi: Ca de obicei! Cu ocazia asta pun si eu o intrebare (retorica pana la urma): cine ma ajuta cu niste timp liber de imprumut sa termin si eu Su-27-le de l-am inceput? Glumesc.
Felicitari!

#10 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 18 July 2012 - 07:33 PM

Vezi postareatibi22, la 18 July 2012 - 05:55 PM, a spus:

Un tank am sa fac la iarna si am sa-l vopsesc fara grija mizeriei (praf, scame, aprente etc.) Probabil un Tank M1 Abrams, inca nu m-am decis ce scara, se da o lupta in mine intre 1:48 si 1:35...

Asta o sa fie un subiect de maxim interes,pentru ca un blindat fara un pic de mai multa uzura si murdarie nu da prea bine la ochi.
Cat priveste scara,stiu ca Ovidiu spunea ca se lucra mult mai bine la 35

Aceasta postare a fost editata de busila: 18 July 2012 - 07:34 PM

#11 Useril este offline   tomi 

• Membru senior
  • Postari: 771
  • Inregistrat: 11-January 05
  • Interests:Aviatie - WW II & Jets

Postat 18 July 2012 - 08:40 PM

Un subiect care imi place mult! Felicitari! :hi:

Cateva obiectii si o configuratie adecvata unui F-15C in perioada primului razboi din Golf: AIM-9M, AIM-7M si supriza AIM-120A AMRAAM expediate in graba pentru testare in lupta!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Untitled-1.jpg
  • Imagine atasata: AIM-7M_F-15C.jpg

#12 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 18 July 2012 - 08:57 PM

"Gulf Spirit" (culmea, Golful Mexic, nu cel Persic!) este unul dintre avioanele mele preferate. Nimic extraordinar, ci doar una dintre primele mele descoperiri "la inceputurile" aviatiei ;-)

Cum avionul poarta insemnele Aripii 33, tricolorul de pe deriva reprezinta cate o culoare pentru fiecare escadrila din componenta acesteia (se pot descoperi amanunte usor via Internet).

Ce e agatat sub aripi este intr-adevar deja "eronat" :-D daca e sa ne referim strict la perioada in care avionul purta insemnele respective. Dar cine sunt eu sa judec?! Eu insumi imi permit "erori" de genul asta. Important este sa imi placa mie macheta ce iese din propriile-mi maini...

Culmea! Si a lui Tibi imi place :-) :good:

Aceasta postare a fost editata de niki: 18 July 2012 - 08:58 PM

#13 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 18 July 2012 - 09:06 PM

Vezi postareatomcat_ct, la 18 July 2012 - 08:40 PM, a spus:

Un subiect care imi place mult! Felicitari! :hi:
Cateva obiectii si o configuratie adecvata unui F-15C in perioada primului razboi din Golf: AIM-9M, AIM-7M si supriza AIM-120A AMRAAM expediate in graba pentru testare in lupta!

Salut Cezar! Multumesc pentru informatii! Am fost deja avertizat de aceasta eroare si pe forumul german modellboard.net. Well, that's it! Sincer, nu ma deranjeaza pentru ca eu am facut macheta ca "antrenament"! Nu am experienta cu rasini si am considerat ca este o ocazie buna sa invat sa lucrez cu ele!
Ma bucur totusi ca ai aruncat o privire peste macheta mea! :drinks:

Vezi postareaniki, la 18 July 2012 - 08:57 PM, a spus:

"Gulf Spirit" (culmea, Golful Mexic, nu cel Persic!) este unul dintre avioanele mele preferate. Nimic extraordinar, ci doar una dintre primele mele descoperiri "la inceputurile" aviatiei ;-)
Cum avionul poarta insemnele Aripii 33, tricolorul de pe deriva reprezinta cate o culoare pentru fiecare escadrila din componenta acesteia (se pot descoperi amanunte usor via Internet).
Ce e agatat sub aripi este intr-adevar deja "eronat" :-D daca e sa ne referim strict la perioada in care avionul purta insemnele respective. Dar cine sunt eu sa judec?! Eu insumi imi permit "erori" de genul asta. Important este sa imi placa mie macheta ce iese din propriile-mi maini...
Culmea! Si a lui Tibi imi place :-) :good:

Multumesc Niki, cu asta ai completat raspunsul pentru Misu (busila)!

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 18 July 2012 - 09:06 PM

#14 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 19 July 2012 - 08:34 AM

Ce sa mai comentez. Nimic. Bravo, Tibi, pentru inca o macheta foarte reusita.
Ti-am mai spus ca imi place la nebunie finish-ul machetelor tale.
Felicitari si pentru debutul rasinos, si pentru cel uleios.
Cat despre varianta de inarmare, si pe mine m-a intrigat putin. Dar daca tu ai ales sa-l faci asa, din motive estetice, no comment.

#15 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 19 July 2012 - 02:10 PM

Salut Alexelu,

Multumesc pentru feedback-ul tau pozitiv! Legat de armament am avut intentia sa cumpar variantele de rasina oferite de Eduard. Am si discutat cu xaba daca are pe stoc. Datorita unei perioade in care voi trece (invitat la nunta, concediu) sunt nevoit sa string surubul si sa nu mai cumpar nimic o perioada de timp. De aceea am decis sa folosesc ce am de la kit cu toate ca nu sunt foarte ok. Dar totul este lipit cu Gator Glue si cred ca pe pot demonta cu avarii minime si le pot inlocuii. Legat de ECM Pod cred ca am facut o greseala si nu trebuia sa le pun. Dar cind le-am facut nu m-am documentat temeinic si am considerat macheta mai "spectaculoasa". DIn pacate corectarea ar insemna astuparea si revopsirea panourilor. Ma mai gindesc.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi