Poza HE-111 ARR - ajutor
Postat 09 June 2006 - 05:04 PM
Probali e vorba de doua lucruri diferite, dar RLM a intocmit un plan/program, in care fiecare grup de vopsea era identificat dupa un numat de douia cifre, vopseaua speciala pentru avioane dupa un cod de patru cifre iar pigmentii pentru vopsea de un cod ulterior din doua cifre ce incepea cu "00" si s-a terminat, mai mult ca probabil, cu "83".
Postat 09 June 2006 - 05:31 PM
daca gasesti cartea Luftwaffe Colours a lui Michael Ullmann, o sa gasesti acolo toate grupurile de lacuri, adezivi, chituri, grunduri, etc pe categorii, grupuri si numere (dar cred ca dai in benganeala tot citind toate numerele alea ) O sa gasesti si o descriere a utilizarii lacului RLM99 la pagina 175 (si prin alte locuri)
Grundul RLM99 a fost folosit pe scara larga la sfarsitul razboiului ca vopsea. Oricum, asta e irelevant cand vine vorba despre He111 romanesti.
HTH
Radu
Aceasta postare a fost editata de radub: 09 June 2006 - 05:35 PM
Postat 15 June 2006 - 09:34 AM
Citeaza
E corect asa ?!
Nu erau identice ...
Da, intr-adevar crucile de pe aripi trebuiau mai mici (posibil identice cu cele de pe fuselaj).
Dar modelistul ceh a folosit coala de decaluri (super scale sau aeromaster) cu emblemele gresite (ca marime pt aripa) si este cam dificil sa faci sabloane pentru crucile romanesti. In rest macheta pare facuta ok (ma refer mai ales la cele 3 culori RLM).
Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 15 June 2006 - 09:37 AM
Postat 15 June 2006 - 09:44 AM
Citeaza
Ar fi totusi o solutie pentru a schimba emblemele de pe aripi.
Sa cumpere inca doua coli de decaluri (20$ ) si sa puna emblemele de pe fuselaj si pe aripa intrados si extrados.
Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 15 June 2006 - 09:52 AM
Postat 15 June 2006 - 10:57 AM
grek, la Jun 15 2006, 10:38 AM, a spus:
Extrem de interesant ce spui tu grek !!
Asta e valabil pt. ORICE tip de avion ARR, nu ?!
Postat 16 June 2006 - 06:19 PM
Citeaza
Felicitari modelistului ceh.
Citeaza
E corect asa ?!
Nu erau identice ...
Cred ca sa mai discutat in acest topic...
Nr.4 avea crucile de pe aripi lafel ca si crucile de pe fuselaj.
De asemenea nr.4 nu avea capetele de plan vopsite cu galben pe extrados.
Citeaza
Asa era in decret...
Dupa cum am mai spus in acest topic,unele He111 H3 ARR aveau pe aripi crucea mare si model complicat iar pe fuselaj aveau crucea mica si modela simplu.
Citeaza
Dificil dar se poate, mai ales la 1/48.
Lucrez la un H3 1/72 (Hasegawa) ARR Nr.5.Deoarece decaluri cu Crucea lui Mihai model complicat si la dimensiunea necesara nu exista am facut cu sabloane aceste cruci.
Postat 17 June 2006 - 09:38 AM
Cu scirba recunosc ca avea dreptate...pentru un modelist adevarat lipsa unui decal ca asta chiar a fost un detaliu...