Forum Machete,Modelism,Hobby: Prezentarea cuirasatului HMS HOOD - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prezentarea cuirasatului HMS HOOD Kit Trumpeter, scara 1:350

#1 Useril este offline   cristianSC 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 102
  • Inregistrat: 01-May 12
  • Interests:Tot ce tine de marina, dar in mod special "battleship-uri".

Postat 10 July 2012 - 06:52 PM

Va salut.
De curand mi-am achizitionat ceva kituri, in special nave la scara 1:350, respectiv HOOD, Warspite, Bismarck, Admiral Graff Spee ,Missouri si Yamato, produse de diferite firme, respectiv Trumpeter, Academy si Tamiya. Deci personal, voi avea de lucru 2-3 ani.
Nu intru in detaliu in prezentarea faimosului Hood, multi din cititorii acestor randuri fiind familiarizati cu nava si istoria ei.
In mare, kitul este TRUMPETER, scara 1/350. Am comandat si un set de PE-uri (balustrade + upgrade-ul la kit Trumpeter, inclusiv un plan al puntii din lemn, respectiv wooden-deck ul, dar mai am de asteptat pana la mijlocul lunii august.
Atasat, postez unele imagini cu ce am realizat pana acum, de o calitate mai slaba, recunosc, deocamdata doar atat. Voi incerca zilele urmatoare sa realizez unele poze mai reusite. Pana la sosirea detaliilor sunt nevoit sa astept cu lucrul la nava.
Cristian
Spor la modelit !!!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 29052012.JPG
  • Imagine atasata: 29052012(001).JPG
  • Imagine atasata: 10072012(002).JPG
  • Imagine atasata: 10072012(005).JPG
  • Imagine atasata: 10072012(006).JPG
  • Imagine atasata: 10072012(007).JPG
  • Imagine atasata: 10072012(008).JPG

#2 Useril este offline   cristianSC 

• Membru senior

Postat 10 July 2012 - 09:09 PM

Am mai facut ceva poze, dar au iesit rau de tot. La insistentele unui bun amic, care probabil a vizitat forumul, m-a sunat.. si maine imi aduce un aparat foto. Pozele sunt facute cu un tf, cu o camera foto de 3,2. Ma mir si eu ca ies asa de proaste. Poate totusi imi tremura mana, cine stie, anii isi spun cuvantul.
Dar revin, si fiind mustrat, dezvolt pe scurt lucrul la kit, ca na', asa e pe forum. Initial am lucrat la construirea suprastructurii, impartita in trei parti principale. Nu dezvolt, kitul banuiesc ca este cunoscut de dvs. S-au ansamblat piesele componente principale ale fiecarei cladiri/suprastructuri. Am si dat un strat de vopsea, acrilice (imi plac mie mai mult, asta e, boala veche).
Dar voi dezvolta mai mult subiectul maine, cu poze mai reusite.
Sper sa va placa.
Cristian.
Spor la modelit !!

P.S. Ma luat dragostea de nave si de postat si am mai deschis un topic, sper ca nu am deranjat, dar si Yamato e o nava frumoasa, usor de facut (din pdv-ul meu)., sper ca nu am gresit.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 10072012(015).JPG
  • Imagine atasata: 10072012(016).JPG
  • Imagine atasata: 10072012(017).JPG
  • Imagine atasata: 10072012(018).JPG
  • Imagine atasata: 10072012(019).JPG
  • Imagine atasata: 10072012(020).JPG
  • Imagine atasata: 10072012(021).JPG
  • Imagine atasata: 10072012(022).JPG
  • Imagine atasata: 10072012(023).JPG

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 July 2012 - 11:00 AM

Pacat de munca ta, daca pozele sunt neclare, nu se vede nimic....

#4 Useril este offline   cristianSC 

• Membru senior

Postat 11 July 2012 - 06:11 PM

Va salut.
Asa cum promis, revin cu poze noi, mai de calitate. Pana la sosirea detaliilor, modelul ramane in asteptare, urmand sa va prezint pasii de lucru.
Cristian

Spor la modelit !!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00644.JPG
  • Imagine atasata: DSC00645.JPG
  • Imagine atasata: DSC00646.JPG
  • Imagine atasata: DSC00647.JPG
  • Imagine atasata: DSC00643.JPG
  • Imagine atasata: DSC00642.JPG

#5 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 11 July 2012 - 09:11 PM

Cu ultimul set de foto, te-ai mai scos.
Nu arata rau, insa cred ca daca ai face cateva "spalari" cu uleiuri, peste detalii, macheta ar arata si mai bine.
Ca de pilda ambrazurile de observatie de pe reduta principala, ar trebui umbrite putin; acuma sunt vopsite exact la fel cu restul.
Cat despre istoricul navei... cu ani in urma, colegul nostru AdiP a deschis un topic cu si despre Hood.
Uite-l aici > http://www.cartula.r...afata-in-ww-2/.
Citeste-l, s-ar putea sa-ti placa. O sa gasesti destule lucruri interesante si fotografii.Merita.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 11 July 2012 - 09:12 PM

#6 Useril este offline   cristianSC 

• Membru senior

Postat 12 July 2012 - 03:58 PM

Va salut din nou.
Da, colegul nostru "Longinus" are dreptate. "Spalarile" cu uleiuri, peste detalii ar schimba mult, si o umbrire, dar nu acum. Astept detaliile si dupa aceea imi fac frontul de lucru. La suprastructura, respectiv la puntile 01, 02, 03 si 04 nu voi vopsi intr-un brick-red. Ma voi ajuta de resturile de "wood-furnir" ramase de la profilurile puntii principale. Numai de la puntile lui New Jersey si POW, cred ca as avea ce folosi.
Am citit si topicul recomandat de colgul "Longinus", foarte interesant, dar l-am studiat. Si am mai gasit inca doua, foarte bune. Prin colectia mea, pentru doritori, in format scanat (eu personal am printate), am profilurile mai multor nave, respectiv: " Anatomy of the Ship - Captain Cook's Endeavour", Anatomy of the Ship - The 74-gun Ship HMS Bellona, Profile IJN AA Cruiser ISUZU, Profile Cruiser IJN Chokai (Takao), Profile IJN Fuso, Profile Japanese Heavy Cruiser 'Tone', Warship Profile - IJN Yamato And Musashi, Anatomy of the Ship - The Battleship Bismarck. Plus o multime de planuri, la scara 1:200, 1:250, 1:300 sau 1:400 a mai multor cuirasate sau portavioane din WW II. Cine doreste, cu drag pot ajuta. Timp si rabdare sa fie.
Dar, revenind la prezentarea kitului, am sa mai fac vreo 3-4 poze cu prezentarea la ceea ce mi-am promis sa realizez.

Cristian,
Spor la modelit !!

#7 Useril este offline   cristianSC 

• Membru senior

Postat 12 July 2012 - 05:59 PM

Va salut.
Am mai facut un set de poze cu suprastructura si puntile, care, pana in momentul sosirii detaliilor de lucru, voi sti puntul de abordare. Totodata, poze cu puntea, pe cele 3 structuri. Am debitat lantul de la prova, nefinisat. La finisare voi folosi foaie de 1000 sau 1200.
Deocamdata doar atat. Nava ramane in stand-by.
Cristian

Spor la modelit !!
P.S. Incepand de luni, timp de 4 saptamani, voi respira briza marii. Acelasi lucru il doresc tuturor cititorilor acestui topic.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00662.JPG
  • Imagine atasata: DSC00663.JPG
  • Imagine atasata: DSC00664.JPG
  • Imagine atasata: DSC00665.JPG
  • Imagine atasata: DSC00666.JPG

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi