Forum Machete,Modelism,Hobby: Black Pearl - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Black Pearl Incercarea mea de la "0"

#21 Useril este offline   mocians 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 10-April 11

Postat 29 August 2012 - 10:27 AM

Salutari
Sper sa nu ma bag ca musca in lapte, dar as dori sa iti amintesc ca tunurile de jos se pun cam la stadiul acesta. Parca asa imi aduc aminte de la lucrarea lui axxel_de. Stiu ca a avut o problema cu tunurile alea. Le-a montat dupa ce a fost filata toata nava si nu mai gasea o solutie convenabila.
Doar am atras atentia ( s-ar putea sa gresesc). Sper sa nu fie cu suparare.
Numai bine
S.

#22 Useril este offline   george_s 

• Membru deplin
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 09-February 11

Postat 29 August 2012 - 05:35 PM

Multam frumos, chiar la asta lucrez acum, o sa revin cu noutati curand, probleme mai sunt, am 2 coaste care vin fix pe 2 din gaurile de jos, trebuie sa vad ce le fac, in rest nu am intalnit mari probleme, merci oricum pentru observatie, te mai astept si cu altele :drinks:

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 04 September 2012 - 10:52 AM
Motiv editare: citat inutil

#23 Useril este offline   jeli 

• Membru senior
  • Postari: 361
  • Inregistrat: 06-March 09

Postat 29 August 2012 - 10:52 PM

In legatura cu puntile imi permit sa vin si eu cu un sfat referitor la intrebarea ta daca sa la faci mai inchise sau nu.Daca mai ai baghete cu care ai facut puntea ,le poti lipi intr-o simulare de punte pe o bucata de lemn.Dupa finisarea baghetelor,mai poti incerca inca o finisare cu smirghel de cel putin 200,apoi dai cu ulei de gatit pe ele.pe o bucatica de vata pui putin ulei si ungi toata "puntea".nu turna ulei direct pe lemn ca v-a ramine patat in acea zona.Dupa citeva zile poti sa vezi rezultatul(de preferat la lumina zilei).

#24 Useril este offline   george_s 

• Membru deplin

Postat 30 August 2012 - 12:18 AM

E de incercat ce-mi spui tu, mai am ceva baghete si chiar am sa fac o simulare, mai am un tip de ulei de la ikea care se da pe lemn skidd ii zice, nu are culoare nici miros, este mineral si special pentru lemn, acum eu l-am cumparat pentru tocator dar ma gandesc ca poate merge si in cazul asta.
Intrebare, daca dau cu ulei puntea se mai lipeste tot ce vine lipit sus pe punte? ca ma gandesc ca lipici + ulei nu este = love...

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 04 September 2012 - 10:52 AM
Motiv editare: citat inutil

#25 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 30 August 2012 - 12:31 AM

Daca folosesti ulei de gatit( ulei de floarea soarelui),in citeva ore acesta se trage in lemn,si nu iti v-a afecta cu nimic lipiturile ulterioare.Nu cunosc ulei de la Ikea de care pomenesti ,si in acest caz nu iti pot spune daca prinde vreun adeziv pe el .dupa parerea mea prea multe lucruri nu vin lipite pe punte la aceasta nava si in acest caz se poate incerca cu superglue sau picatura.

#26 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 30 August 2012 - 07:46 AM

Acum cativa ani am avut o experienta neplacuta cu uleiul de gatit. Am dat niste funduri de tocat cu ulei de gatit pentru a le proteja de umezeala. Uleiul de gatit nefiind sicativat nu se usuca si dupa ceva timp rancezeste.Asa ca am aruncat fundurile care miroseau ingrozitor.

#27 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 30 August 2012 - 08:19 AM

Aici nu este cazul pt asa ceva.Ce ai patit tu este normal,pt ca acele funduri de tocat au avut ulterior contact cu apa,iar in momentul in care ai pus ulei pe ele cu siguranta nu erau uscate.Nava din poza este data in intregime cu ulei de gatit de mai bine de doi ani.Nu a patit nimic,nu are nici un miros in afara de cel de lemn.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN8085.JPG

#28 Useril este offline   gogudiver 

• Membru deplin
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 06-April 11

Postat 30 August 2012 - 09:40 AM

Uleiurile, in timp se transforma in "cauciuc", daca a atins cineva n tablou pictat in ulei isi poate face o idee. Chestia importanta este ca va trebui lasat sa se usuce.

#29 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 30 August 2012 - 04:34 PM

Aici este vorba de ulei de gatit de floarea soarelui.Nu confundati uleiurile de in ,rapita sau alte uleiuri.Sint nave de epoca care au participat si participa la concursuri si sint date integral sau partial cu ulei de gatit.Dupa citeva zile nici macar nu se vede ca s-a dat cu ulei pe lemn,exceptind nuanta care este schimbata.Nu este o metoda inventata de mine.Si eu la rindul meu am aflat-o de la alti artisti.Eu doar am propus o metoda de schimbat nunata lemnului,si am sugerat sa se faca un experiment inainte de aplicarea acestei metode pe nava.

Daca pun pe vreun topic varianta cu otet balsamic, ma gindesc ca si atunci apare careva si spune ca i s-a stricat polonicul in ciorba sau ca se v-a transforma lemnul in lemn forjat.

#30 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 30 August 2012 - 06:00 PM

Ca uleiurile alimentare nu oxideaza in aer (nu rancezesc), intr-un timp mai lung sau mai scurt, in functie de calitatea uleiurilor, nu o sa reusasca sa ma convinga nimeni. Proba poate sa o faca oricine, acasa, imbiband o bucatica de sugativa in ulei si mirosind-o dupa fo doua saptamani. O sa miroasa fix a parfum Coco Chanel.
Acu', daca se poate folosi ulei de floarea soarelui, nu vad de ce nu nu se poate folosi si ulei de masline, de porumb, de soia, etc. sau alte grasimi comestibile.

#31 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 30 August 2012 - 06:36 PM

Eu am nava data de doi ani cu ulei,si miroase doar a lemn.Daca tu vrei sa fi Gica contra este doar problema ta.Pe ideea ca daca nu putem sa ajutam, facem tot posibilul sa incurcam,apar discutii de genul ca sugativa face sau nu face.Singura problema este ca aici este vorba doar de lemn uscat si bine finisat care este sters cu un pic de vata inmuiata in ulei.Daca in doi ani nu a prins miros de rinced,nu vad cum acum uleiul care este super uscat o sa mai prinda miros.Deci hai sa nu mai postam pe toate topicele orice ne vine in fata ochilor,doar de dragul de a ne vedea numarul de postari crescut.

Cit despre uleiurile de soia,masline porumb,palmier sau alte uleiuri alimentare,fiecare este liber sa incerce.

#32 Useril este offline   axxel_d 

• Membru senior
  • Postari: 179
  • Inregistrat: 31-May 11
  • Interests:galioane vechi

Postat 30 August 2012 - 07:36 PM

NU . Mai bine da-o cu otet sa fii mai sigur.Imagine postataImagine postata

#33 Useril este offline   s_tiberiu 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 20-August 12

Postat 30 August 2012 - 08:21 PM

ideea cu uleiul este foarte buna..si eu am o corabie data cu ulei de mai bine de 10 ani si sincer acum se prezinta foarte bine..nici un miros dubios..si poti lipi ce vrei tu dupa..george_s vad ca vara nu dormi... nici tuImagine postata bagi tare la vasle...tot inainteImagine postata
si in legatura cu vopselele in ulei pt pictura si ele merg bine in cobinatie cu lemnul..devin cauciuc doar daca sunt date in strat gros...singura problema ca se usuca ffffffffffff greuImagine postata

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 30 August 2012 - 09:55 PM

#34 Useril este offline   george_s 

• Membru deplin

Postat 30 August 2012 - 11:50 PM

Vezi postareas_tiberiu, la 30 August 2012 - 08:21 PM, a spus:

ideea cu uleiul este foarte buna..si eu am o corabie data cu ulei de mai bine de 10 ani si sincer acum se prezinta foarte bine..nici un miros dubios..si poti lipi ce vrei tu dupa..george_s vad ca vara nu dormi... nici tuImagine postata bagi tare la vasle...tot inainteImagine postata
si in legatura cu vopselele in ulei pt pictura si ele merg bine in cobinatie cu lemnul..devin cauciuc doar daca sunt date in strat gros...singura problema ca se usuca ffffffffffff greuImagine postata

Am sa incerc cu ulei, dar initial am sa fac niste teste, nu ma grabeste nimeni deocamdata, abia am facut suporturile pentru tunuri pt. puntea inferioara, cand mai strang ceva la lucrare am sa revin cu poze, merci de idei, chiar sunt binevenite..!
@s_tiberiu, poate pui si tu niste poze sa vedem si noi corabia aia :friends:

Aceasta postare a fost editata de george_s: 30 August 2012 - 11:52 PM

#35 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 31 August 2012 - 12:14 PM

Mai usor, nu va incingeti, chiar daca-i vorba de ulei! Fiecare are dreptul sa-si spuna parerea, cine vrea tine cont cine nu, nu! O discutie nu trebuie sa impuna, trebuie doar sa convinga.
In legatura cu folosirea uleiului de gatit, va transcriu doar o discutie:
- Nea Grigore, pot cobori si eu la stop?
- Nea Sandule, daca poti sau nu, numai tu stii, treaba e ca nu ai voie!

#36 Useril este offline   george_s 

• Membru deplin

Postat 31 August 2012 - 11:58 PM

Salutare, am trecut la treaba si am dat puntile dupa ce am facut teste in prealabil cu uleiul ala de la ikea, sper sa nu iau ban pt reclama, eu zic ca au iesit bine, nu raman uleioase si lemnul absoarbe binisor uleiul, mie-mi place, cel putin arata ceva mai bine decat in poze, multumesc la toti pentru sfaturi (sunt foarte bine venite :drinks: ) am sa revin cu noutati pana atunci va las sa criticati puntile :crazy:
Imagine atasata: 1111.JPG
Imagine atasata: 2222.JPG
Imagine atasata: 3333.JPG
@ Z-mare, s_tiberiu, axxel_d, jeli, Leo2003, gogudiver :drinks:

#37 Useril este offline   axxel_d 

• Membru senior
  • Postari: 179
  • Inregistrat: 31-May 11
  • Interests:galioane vechi

Postat 01 September 2012 - 09:00 AM

Acum fara glume cu si despre ulei puntile arata foarte bine , imi place in special patina aceea de vechi pe care le au puntile. Deja vad un proiect reusit si bafta in continuare.Imagine postata

#38 Useril este offline   Neastefan 

• Membru senior
  • Postari: 416
  • Inregistrat: 13-February 12
  • Interests:Barci barcute si barchoaie

Postat 03 September 2012 - 12:20 AM

Salut neageorge pot sa intervin si eu ? Sigur ca da , eu am experimentat cu uleiuri de lin ricin si alte uleiuri pt restaurari , problema este ca dupa cateva luni modelul se imprima de praf foarte greu de curatat . Daca vrei poti sa cumperi putina ceara naturala ( amestecata cu trebentina sau un diluant natural) ori sa cumperi ceara pr restaurari dai doua trei straturi cat vrei sa fie de lucioasa. Lustruit cu ceara lemnul devine lucios si se inchid pori si este usor de curatat cu o pensula sau aer. Poti folosi ceara si pt funii? Spor la lucru

Aceasta postare a fost editata de Neastefan: 03 September 2012 - 12:22 AM

#39 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 04 September 2012 - 10:57 AM

Intreb, ca nepriceputean in materie de nave, nu se poate da un strat subtire de lac lucios? Acela nu prinde nici praful, nu rincezeste...Stiu ca lacul "scoala" tot felul de aschii si aschiute din lemn, dar o slefuire usoara rezolva problema.

#40 Useril este offline   victordegalati 

• Membru senior
  • Postari: 649
  • Inregistrat: 17-October 05

Postat 04 September 2012 - 08:08 PM

in general nu se da cu lac si mai ales lucios,asi recomanda un ulei de teck,prin arabesque am gasit si este foarte bun,asta dupa o finisare de exceptie,si apoi asa numita patinare care se poate face in functie de material.
Inca odata mentionez ca patinarea la lemn nu are absolut nici o legatura cu neslefuirea pieselor sau a filelor

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi