Forum Machete,Modelism,Hobby: CHRONOPIA Dwarven Warshields - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

CHRONOPIA Dwarven Warshields 28mm

#1 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 58
  • Inregistrat: 11-June 11

Postat 14 June 2012 - 08:34 PM

Salutare.

Am primit acum 2 luni cred, un set de miniaturi de la niste prieteni din Irlanda si mi-a fost foarte greu sa ma apuc de el. Este vorba despre kitul Chronopia dwarven warshields dea la target games. Experienta mea in modelism este minima (cam de un an si ceva m-am apucat de avioane si blindate 1/72) iar in ceea ce priveste figurinele tinde spre 0. Singurele figurine pe care le-am pictat au fost unele ce insoteau niste blindate de la Italeri sau Revell si acelea cu detalii minime. Dupa multa documentare m-am convis ca nu o sa pot sa le fac sa arate meserias. Dar ma ardeau degetele asa ca m-am apucat de ele. In acesta postare va prezint kitul si primul razboinic creat ce a suferit intre timp ceva modificari. In fiecare postare o sa va prezint cate un zbuciumat razboinic pitic, in ordinea in care i-am facut.

In kit sunt 7 figurine de metal cu detalii super tari, daca stii sa le pui in evidenta. 1 leader, 1 standard bearer (stegar), 1 menestrel/gornist, 2 luptatori cu ciocanul (sa le zicem ciocanari) si 2 harbaletisti (n-am gasit alt nume dar astia ultimii 4 sunt numiti de ei "Warshields"). I-am pictat cu enameluri de la revell si acrilice diverse (ce am prin setul de modelism). Nu am avut uleiuri pentru washuri diverse, asa ca am facut pe alocuri wash cu acrilice si dry-brushing.

Sunt deschis la critici si mai ales la laude :))

Mai multe despre chonopia wargames gasiti aici: http://www.chronopiaworld.com/, http://www.princeaug...e/target_games/, http://www.kerlin.de...ia/army_dwa.php,

Aceasta este cutia si ceea ce contine:

Imagine atasata: Resize of IMG_9754.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_9755.JPG

Acesta este primul razboinic pitic, foarte furios asa cum se vede. I-am facut si freza rosie ca sa fie mai agresiv.

Imagine atasata: Resize of IMG_9756.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_9757.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_9758.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_9759.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_9760.JPG 

Aceasta postare a fost editata de DoctorBeetle: 14 June 2012 - 08:39 PM

#2 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 16 June 2012 - 09:13 PM

Buna seara inca odata.

Observ ca vizualizari sunt....dar nimeni nu comenteaza. De ce???

Ma rog....Eu o sa continui cu inca un razboinic. De data asta "muzicianul" cum ii zic ei in kit.

Daca va plictisesc sa spuneti si nu mai postez.

Multumesc.

Imagine atasata: Musician 1.JPG Imagine atasata: Musician 2.JPG Imagine atasata: Musician 3.JPG

Imagine atasata: Musician 4.JPG Imagine atasata: Musician 5.JPG

#3 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 17 June 2012 - 02:54 PM

Felicitari pt. rezultate.
Eu zic ca arata f. bine pt. primele figurine la scara asta pe care le-ai facut. Daca te documentezi si exersezi, ai sa le vopsesti "meserias".
Mult succes si tine-o tot asa.

#4 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 17 June 2012 - 04:44 PM

Multumesc domnule pentru raspuns. Voi continua.

Astazi va pun pe unul dintre "arbaletisti" (am cautat ... nu exista cuvantul asta)....luptator cu arbaleta.

Imagine atasata: arbaletist 1.JPG Imagine atasata: arbaletist 2.JPG

Imagine atasata: arbaletist 3.JPG Imagine atasata: arbaletist 4.JPG

#5 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 17 June 2012 - 09:26 PM

Vezi postareaDoctorBeetle, la 16 June 2012 - 09:13 PM, a spus:

Buna seara inca odata.

Observ ca vizualizari sunt....dar nimeni nu comenteaza. De ce???

...
Daca va plictisesc sa spuneti si nu mai postez.

Multumesc.

Salutare Doctore.

Ai cerut feedback, o sa incerc sa iti dau. Dar o sa fiu sincer si poate mai putin diplomat decat LAV-Z, asa ca te rog sa nu te superi pe mine, ci sa iei numai partea constructiva din ceea ce o sa iti zic.

Intrebi de ce nu comenteaza nimeni desi se uita.
Motive ar fi mai multe. Dar in primul rand nu cred ca ai spus ce astepti de la ceilalti. In ce zona crezi ca ai avea nevoie de ajutor, de ce fel de sfaturi. Cat de direct sau de bland vrei sa te luam?

Ai zis ca esti deschis " la critici si mai ales la laude".
De aici as intelege ca nu prea vrei critici, deci tu esti multumit de ceea ce ai obtinut. In schimb te astepti la multe laude.

Pot sa te laud ca ai avut curaj si ai facut primul pas catre figurine. Este un inceput in toate. Totul este sa ai curajul sa treci peste temeri si sa inveti ceva din fiecare experienta pentru a ajunge la rezultatele pe care le doresti.
Mai pot sa observ ca ai o mana destul de sigura si asta este un plus in pictura figurinelor.
Si... cam atat cu laudele.

Acum ca te-am laudat, nu ma pot abtine sa nu te si critic putin.
In primul rand nu ne-ai spus ce ai vrut sa obtii si cat de multumit esti de rezultat. De fapt, asta conteaza cel mai mult - cat esti tu de multumit. Mai putin conteaza cat le place altora.
Acum despre figurine. Sunt fantasy. Deci cat de mult place fiecaruia este foarte subiectiv. Mie de exeplu (desi sunt fan fantasy), nu prea imi rezoneaza cu imaginea mea despre dwarfi. Dar daca ne-ai fi povestit putin despre contex si depre ce vor acesti dwarfi sa faca in povestea lor poate ca altfel ii priveam. Altfel, ca si lucratura nu pot sa neg ca sunt detaliati si bine facuti.
Despre ce ai obtinut. Mie mi se pare ca ai vrut sa copiezi pur si simplu art boxul. Ti-a iesit intro oarecare masura, esti pe drumul cel bun (na ca iar te-am laudat :p). Dar la chestiunile "de finete" (nu gasesc acum alt cuvant) mai ai de invatat si exersesat tehnicile de baza ca sa se apropie de cei de pe cutie. Citeste tutoriale, citeste forumul, pune intrebari... apoi aplica cu incredere si rezultatele sigur vor veni.
In plus nu era musai sa ii copiezi pe aceia de pe cutie, ci puteai sa iti faci propria ta schema de culori in functie de cum ii vezi in poveste. Pentru gustul meu de exmplu, culorile mi se par prea stridente si disonante. Mie imi lasa impresia de dwarfi trandavi care se tin de jafuri si se echipeaza cu ce apuca din ce le pica in mana. (Nu stiu care este povestea, nu stiu daca asta ar trebui sa imi spuna).
Imi place ca ai incercat sa le faci si "basing" (uite inca o lauda ;)). Insa mie ce ai pus acolo numai a iarba nu imi pare, ci mai degraba parca ar trece printrun lan de porumbi dupa ce a fost treierat. Incearca sa te gandesti ce fel de teren traverseaza si sa gasesti materiale potrivite.

Si pe mine nu ma plictisesti deloc, asa ca te rog chiar sa ne arati si restul figurinelor pe care le vei picta. Si te mai incurajez sa adresezi intrebari daca doresti sa primesti ajutor. :friends:

Spor!
B
:)

#6 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 19 June 2012 - 05:49 AM

b00gie, multumesc frumos pentru comentarii. Ma ajuta enorm parerea ta.

Inainte de a incepe sa ii pictez m-am documentat ceva pe net dar nu am gasit nicaieri postat kitul vopsit. Am aflat ca fac parte din toata povestea asta cu Wargaming (pe care sincer nu prea am inteles-o) si ca mai sunt si alte rase, poate mai interesante.

In ceea ce priveste schema de culori nu am incercat neaparat sa copiez box artul iar culorile (unele) sunt stridente pentru mi se pareau cam sterse toate. Am remediat la celelalte figurine prin wash. In mare parte eu sunt multumit de ceea ce a iesit, mai ales ca e prima data cand pictez figurine. Am nevoie de aprecieri din partea celor cu un ochi mai antrenat, si glumeam cand ziceam ca vreau mai ales laude. Cu basingul intradevar a fost o incercare (o sa observi ca fiecare are cam alt material depus acolo, praf, pamant maruntit, pietricele, cimbru sau oregano :)). Nu m-am gandit la ce teren traverseaza sau ce vor sa faca ei, e drum lung pana sa ma gandesc la asta si sa realizez diorame sau vignete. Sunt pur si simplu experimente, sa vad daca iese ceva si din mana mea. Nu intentionez sa particip la concursuri si expozitii cu ele. Cred ca trebuie sa mentionez ca nu sunt artist iar hobby-ul asta l-am adoptat pentru a-mi antrena finetea miscarilor (e un fel de antrenament, intr-un mod placut, pentru ceea ce fac la munca).

Multumesc inca odata pentru comentarii si mai astept si altele, de data asta numai critici, caci astea sunt cele mai constructive.

In contunuare vreau sa va arat purtatorul de drapel (standard bearer)

Imagine atasata: Standard-bearer 1.JPG Imagine atasata: Standard-bearer 2.JPG

Imagine atasata: Standard-bearer 3.JPG Imagine atasata: Standard-bearer 5.JPG

#7 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 23 June 2012 - 09:07 PM

Daca tu esti multumit este foarte bine, pentru ca asta conteaza cel mai mult.
Faptul ca experimentezi si ca nu iti este teama de asta este excelent, pentru ca numai asa poti invata. Ceea ce invatam pe masura ce ducem o lucrare la final este mult mai valoros decat rezultatul final. Daca din fiecare lucrare invatam cate ceva si aplicam la urmatoarele, urmatoarele vor fi din ce in ce mai bune. Sunt convins ca daca vei continua vei avea rezultate foarte bune. Foarte multi din cei care practica acest hobby nu sunt artisti si nu isi propun rezultate de concurs, ci fac asta din pasiune. Altfel nu ar mai fi hobby.
Continua sa lucrezi si sa ne arati ce faci si sunt convins ca vei avea parte si de sfaturi si de aprecieri deopotriva in masura in care vei avea nevoie de ele si ti le vei dori.
Daca imi permiti, m-ai facut curios... In ce fel te va ajuta pictarea figurinelor la munca? :rolleyes:
Spor!
B
:)

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi