Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 12 June 2012 - 08:14 AM
nave spatiale de la zero
Postat 12 June 2012 - 08:43 PM
Postat 12 June 2012 - 09:04 PM
Aceasta postare a fost editata de minitehnicus: 12 June 2012 - 09:12 PM
Postat 13 June 2012 - 10:39 AM
ideea nu este rea, este un experiment care se practica si pe alte meleaguri, de a transforma tot felul de obiecte nefolositoare considerate deseuri in obiecte de arta, in acest caz machete.
Pe de o parte consider ca are si un mic procent de ecologism aceasta actiune, iar pe de alta parte este o forma de manifestare a telentului artistic, asta ca si componenta primordiala sau principala.
Ceea ce-ti recomand eu este insa aplicarea unui mod de vospire mai laborios, chiar daca in realitate poate o nava spatiala a viitorului nu va avea bogatia de culori ilustrata in filmele sf, ar fi bine sa incerci sa folosesti niscaiva culori metalice, si unele efecte de imbatranire, cu atenntie insa, ca in spatiul cosmic altele sunt conditiile de mediu. Parerea mea este ca daca la urmatoarea constructie vei folosi si ceva nuante de argintiu, steel, rugina, efectele vor fi imediate.
Spor la lucru.
Postat 13 June 2012 - 05:48 PM
Ma declar impresionat, mai ales ca eu n-am curajul sa ies din zona bricolajului cu resturi/componente de machete de stiren (in general, provenite de la avioane 1/72 si 1/48, precum si ceva ramasite de la blindate 1/72 si 1/35).
Inca o data, bravo si mergi inainte!
Postat 13 June 2012 - 08:01 PM
Minitehnicus, citeste-ti, te rog, mesajele personale si tine cont de ce scrie acolo.
Z
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 14 June 2012 - 09:18 AM
Postat 13 June 2012 - 08:23 PM
Pe partea de vopsire apar mai multe aspecte. In general vopselele pentru modelism eu unul le cumpar de pe net, sau cand am drum eventual dintr-un magazin de arta sau care vinde machete si accesorii (mall).
Intervine insa un aspect in cazul de fata, si anume dimensiunea machetelor.
Daca machetele sf sunt de dimensiuni mari, vopsirea exclusiv cu vopsele pentru modelism devine foarte costisitoare. Adica una este sa vopsesti o macheta de blidat de exemplu la scara 1:35 si altul este consumul pentru dimensiuni mai mari.
Ceea ce as recomanda eu, in acest caz ar fi folosirea pentru culorile de baza a vopselelor la spray, iar partea de weathering sa se faca cu vopsele dedicate pentru modelism.
Evident, obligatoriu pentru prima categorie outdoor, eventual intr-un garaj bine aerisit.
Postat 16 June 2012 - 11:42 PM
Subscriu la cele spuse de antevorbitorii mei,o singura culoare nu este suficienta,ti-ar fi de folos si niste decal-uri pentru intregirea machetei.
Vopsele,si nu numai,gasesti in Bucuresti la Viking Art & Hobby Shop , Hobbyzone si ar mai fi cateva magazine/standuri.
Cateva surse de inspiratie pentru viitoarele tale modele,atat in ceea ce priveste constructia cat si vopsirea,oricum,internetul geme de material didactic,doar sa-ti alegi ceea ce-ti place.
Spor in continuare.
Postat 17 June 2012 - 02:59 PM
Inteleg ca nu esti inca familiarizat cu functiile forumului.
Cand citezi,mai ales o postare cu mai multe imagini,poti edita lejer citatul scapand astfel de reluarea inutila a imaginilor,si eventual poti extrage din citat o anumita parte.
Atasez mai jos o imagine care sper sa-ti fie de ajutor.
Editarea citatului o faci in zona rosie,stergi de acolo ceea ce consideri ca nu este necesar sa apara in postare.Incearca sa nu stergi ce apare in zonele galbene,in postare ele iti arata pe cine ai citat.
Cand postezi imagini de pe internet pe forum,in pagina de editare iti apare ca in poza de mai jos [ img]link-ul catre poza[ /img].
Cand postezi imagini din calculatorul tau,ele apar ca [attachment=niste cifre.jpg]
Cu placere...banuiesc ca ai vrut sa-mi multumesti cand m-ai citat dar ai uitat sa scri
Postat 20 June 2012 - 10:30 PM
cu mult respect!