Pagina 1 din 1
westland whirlwind
Postat 03 June 2012 - 08:32 PM
Salutare!tocmai am achizitionat un WESTLAND WHIRLWIND de la airfix si cu toate ca imi place aviatia ww2 e prima data cand aflu de existenta acestui tip de avion,personal,cand am vazut cutia de la distanta asteptand cuminte in raft sa o aduc acasa ,am crezut ca e un messerschmitt 262 :)) eu zic ca are un pic trasatura aia:)) bun,acum am ajuns de o ora acasa si asa ma mananca sa o asamblez ca numai voi machetistii puteti intelege:)) neavand cum sa fac abstractie de sfaturile bunului coleg de forum Sheniloiu am zis sa fac putina documentatie insa dupa ce am citit scurta prezentare de pe brosura din cutie, flaconul de poly cement de la humbrol imi facea cu ochiul si mai tare iar tocmai cand era sa-l ating,in mintea mea a aparut dupa un indelung sunet de gong,derulat in ''slow motion'' un alt sfat tot de la bunul Sheniloiu m-a luminat.Asa ca postez doua fotografii cu modelul ce urmeaza sa-l asamblez si va rog sa-mi spuneti unde ar trebui sa fiu atent sau ce parte e mai dificila.multumesc!
Postat 04 June 2012 - 09:36 PM
dupa o documentare pe google si dupa vizionarea acelui review am inceput asamblarea.am inlaturat bavurile si inspirat de review am gaurit pe fiecare parte a motorului si am vopsit cu negru cavitatea aparuta pentru a obtine efectul prezentat in poza unde apare si elicea pe motor.eu sunt multumit de efect,nu stiu ce spuneti voi:)
Postat 05 June 2012 - 11:49 AM
OK, deci ai invatat sa ai rabdare, asta e principalul "ingredient", restul mai vine pe parcurs.
Atentie, avionul asta era finut, curatel rau, aproape un studiu de aerodinamica. Arata splendid in aer, mai putin la sol, dar de, nimeni nu e perfect. Asta dupa gusturile mele, altii prefera poate altceva.
Inceput bun, dar fa ceva cu calitatea fotografiilor, altfel nimeni nu te poate ajuta!
Si, din nou, rabdare la lipire si finisajul imbinarilor!
Atentie, avionul asta era finut, curatel rau, aproape un studiu de aerodinamica. Arata splendid in aer, mai putin la sol, dar de, nimeni nu e perfect. Asta dupa gusturile mele, altii prefera poate altceva.
Inceput bun, dar fa ceva cu calitatea fotografiilor, altfel nimeni nu te poate ajuta!
Si, din nou, rabdare la lipire si finisajul imbinarilor!
Postat 05 June 2012 - 09:20 PM
am terminat marea majoritate a slefuitului dar inca studiez si nu ma apuc de vopsit cu toate ca ma tot impinge,am reusit si am chituit cu succes imbinarea dintre aripi si motor iar faptul ca in poza nu apare nimic e chiar pentru ca am terminat cu brio procedeul ( nu stiu daca m-am exprimat corect). incantat de reusita am vopsit totusi partile mici
Postat 17 June 2012 - 11:59 AM
Salutare!am terminat cu succes (spun eu) aceasta macheta si daca aveti bunavointa sa faceti o comparatie intre ultima macheta realizata de mine(supermarine spitfire) si aceasta cred ca puteti observa ceva progres.desigur ochii vostri imi pot inca gasi defecte sau lipsuri,eu insa ma multumesc sa privesc partea plina a paharului astept comentariile voastre
Postat 18 June 2012 - 12:33 PM
In afara de vopsea, vad ca tot nu ai destula rabdare la montaj si finisare. La o privire rapida, se observa ca, la partea superioara a directiei, nu ai finisat decalajul dintre cele doua jumatati.
De la prima postare pana la terminare, au trecut cam doua saptamani. Pentru un modelist incepator, este putin daca vrei sa scoti o macheta buna.
Revin din nou, mai multa rabdare!
De la prima postare pana la terminare, au trecut cam doua saptamani. Pentru un modelist incepator, este putin daca vrei sa scoti o macheta buna.
Revin din nou, mai multa rabdare!
Postat 19 June 2012 - 03:20 PM
Bun, acum e tarziu sa mai dai cu capul de zid!
Chestia poate servi ca invatatura de minte.
Sa stii ca, la urma urmei, pentru un model corect, nu exceptional, diferenta principala dintre un incepator si un profesionist intre ale modelelor consta tocmai in rabdare si dorinta de a scoate ceva bun. Restul sunt tehnici (pe care le poti invata pe aici) si materiale la indemana (pe care le cumperi, nu ai ce face).
Ma repet, dar la urmatorul model, asteapta cel putin o luna pana sa te "bagi" in el. Timp in care te documentezi temeinic, vezi ce iti trebuie, etc, etc, ceri sfaturi.
Chestia poate servi ca invatatura de minte.
Sa stii ca, la urma urmei, pentru un model corect, nu exceptional, diferenta principala dintre un incepator si un profesionist intre ale modelelor consta tocmai in rabdare si dorinta de a scoate ceva bun. Restul sunt tehnici (pe care le poti invata pe aici) si materiale la indemana (pe care le cumperi, nu ai ce face).
Ma repet, dar la urmatorul model, asteapta cel putin o luna pana sa te "bagi" in el. Timp in care te documentezi temeinic, vezi ce iti trebuie, etc, etc, ceri sfaturi.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1