Forum Machete,Modelism,Hobby: Titanic - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Titanic Hachette Amati

#21 Useril este offline   lupanmarian 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 17-September 11

Postat 03 June 2012 - 01:08 AM

Leo,
Sti ce face fata mare? Se grabeste la maritat! O poti opri?

O scot eu la liman cu puntile! Deja am o solutie! Si este una pragmatica! Voi folosi o placa de furnir de pe la numarul patruzeci si... Pana ajung acolo gasesc eu furnir! Am zis ca voi posta saptamanal? Crezi ca ma opreste o bucata de furnir?
Va multumesc tuturor pentru idei, si va invit pe toti cei care nu cumpara Bismarck de la Inmedio luni la chioscuri.

#22 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 03 June 2012 - 07:52 AM

Vezi postarealupanmarian, la 03 June 2012 - 01:08 AM, a spus:

...........Voi folosi o placa de furnir de pe la numarul patruzeci......

Daca ai aceeasi motivatie ca fata mare, fa asa, daca totusi vrei sa nu iti bati joc de meserie sau macar de kit, cauta material pentru toata suprafata, sansele sa gasesti aceeasi textura si nuanta in stocuri diferite de material sunt cam aceleasi pe care le are fata sa mai fie mare la o saptamana dupa nunta.

#23 Useril este offline   lupanmarian 

• Membru deplin

Postat 03 June 2012 - 10:30 AM

Neata Traian,

Glumeam, in postul de mai sus. Incercam doar o explicatie asupra faptului ca m-am grabit si nu mai am ce face. Dar sunt sigur ca voi gasi pe ebay sa cumpar inca un numar care contine un astfel de material pe care-l pot mai tarziu, tocmai datorita faptul ca am inteles de la tine si de la Leo ca nu am sanse sa gasesc ceva identic aici.

Inca odata, nersi mult pentru idei si sfaturi

#24 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 04 June 2012 - 06:51 AM

Buna dimineata
Gluma am considerat-o si eu, de aia si raspunsul. Eu insist pentru furnir ,,stejar cu falder'', nu am o poza la indemana dar s-ar aranja perfect. Chiar daca nu gasesti in comert sunt sigur ca unul din colegi te-ar putea servi cu cateva bucati la dimensiuni ca sa acoperi toate puntile, doar sa lansezi apelul.

#25 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 04 June 2012 - 08:07 AM

Daca te araneaza am o bucata de furnir de stejar (stejar, stejar nu plop "aranjat") de 0.8mm; 700x140mm. Habar n-am daca e cu flader ori ba. Oricum, fibra e destul de evidenta.
Asa arata:

Imagine atasata: DSCF0001.JPG
Gratis evident. Transportul nu este inclus in pret.Imagine postata

P.S. O mai mare varietate de furniruri stiu ca mai avea bobby. Eventual contacteaza-l.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 04 June 2012 - 08:10 AM

#26 Useril este offline   lupanmarian 

• Membru deplin

Postat 04 June 2012 - 05:08 PM

Salutare baieti, si multumiri voua, Leo si Traian pentru sfaturi.

Am urmarit pe eBay si sunt ceva licitatii cu reviste ratacite din colectie. Cred ca un 41, 42 sigur voi gasi intr-o saptamana. Am luat o placa similara si am pregatit cele 2 bucati din pupa. Aici si-a facut pentru prima data treaba la maxim slefuitorul cumparat acum 4 luni pentru Bismark. Am masurat, slefuit, iar masurat, si iar slefuit, ca intr-un final cele 2 piese sa iasa super. Le-am montat si am avansat.

Ceva poze voi urca maine, sau mai pe seara.

#27 Useril este offline   lupanmarian 

• Membru deplin

Postat 04 June 2012 - 08:30 PM

Buna seara,

Urc 2 poze cu ce am lucrat azi.

Va doresc un "inceput" de saptamana - la mumci. cat mai usor.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_6365.jpg
  • Imagine atasata: IMG_6366.jpg

#28 Useril este offline   lupanmarian 

• Membru deplin

Postat 07 June 2012 - 05:33 PM

Revin cu ceva poze dupa ultimele zile. Treaba inainteaza destul de repede, 20 de numere ducandu-se deja.

Dupa cum se vede am ajuns la etapa de acoperit coca navei. Dar asta de luni incolo.

Din punct de vedere al calitatii pieselor, mi se pare peste SIB, dar sub Bismarck. Asta si pentru ca este un kit pentru care detaliile nu sunt spectaculoase.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_6372.jpg
  • Imagine atasata: IMG_6373.jpg
  • Imagine atasata: IMG_6374.jpg

Aceasta postare a fost editata de lupanmarian: 07 June 2012 - 05:33 PM

#29 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 07 June 2012 - 05:40 PM

Vaz ca te-ai scos cu puntile. Sau mai sunt si altele?

#30 Useril este offline   lupanmarian 

• Membru deplin

Postat 07 June 2012 - 05:45 PM

Momentan m-am scos!

Dar mai sunt si alte punti, la care va trebui sa ma scot de asemenea. Ramane valabila oferta cu acea foaie de furnir? Daca da, si iti place o bere rece, poate stabilim o intalnire.

#31 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 07 June 2012 - 06:21 PM

Sigur ca da. Astept un rventual PM pentru detalii.

#32 Useril este offline   lupanmarian 

• Membru deplin

Postat 13 June 2012 - 07:52 AM

Buna dimineata,

Revin cu detalii privind filarea. Partea centrala si pupa sunt acoperite cu primul strat de bordaj. Finisajele, mai tarziu. Diseara sper sa filez prora.

Fiind atent si la discutiile privind SIB-ul si Bismarck-ul, cu care am rams cam 5 numere in urma, lucrand si la acest model, nu pot sa nu ma repet. De departe Bismarck-ul este cel mai serios kit din cele 3 la care lucrez.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_6396.jpg
  • Imagine atasata: IMG_6397.jpg
  • Imagine atasata: IMG_6399.jpg

#33 Useril este offline   valere 

• Membru deplin
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 31-May 11

Postat 15 June 2012 - 08:09 PM

Salutare,

Pana acum ai mers bine cu proiectul. Sunt perfect deacord cu tine in ceea ce priveste calitatea kit-ului, insa ne adaptam din mers si pana la urma va iesi ceva frumos.

Cat despre filare intr-adevar ai niste spatii insa dupa ce vei chitui si finisa plus al doilea strat de bordaj.....ma rog daca putem numi stratul doi, va iesi ceva ok

Bafta in continuare

ps: scuze ca nu ti-am raspuns la problema cu puntea insa am fost plecat in concediu. Daca vrei mai multe poze in ceea ce priveste proiectul meu da-mi mesaj pe PM

#34 Useril este offline   lupanmarian 

• Membru deplin

Postat 19 June 2012 - 08:19 AM

Am terminat de filat tot corpul. Am si chituit, iar ce a iesit se poate vedea. Dupa chituire am observat ca mai sunt cateva mici (sau poate mari?) probleme. Oricum mai vine si al doilea strat, dar pana atunci voi fixa eu lucrurile care se observa. Pana una alta mai am de slefuit. Deja ma fugareste nevasta prin casa cand ma vede la slefuit.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_6401.jpg
  • Imagine atasata: IMG_6402.jpg
  • Imagine atasata: IMG_6403.jpg
  • Imagine atasata: IMG_6404.jpg
  • Imagine atasata: IMG_6405.jpg

#35 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 19 June 2012 - 09:36 AM

Eu as incerca inlocuirea elementelor din carton cu altele din furnir sau placaj, dupa caz, iar usile si geamurile macar aparente. Scara e suficient de mare ca sa permita detalieri si e pacat de munca ca sa ramana doar cu aspect de desen. Modelul se preteaza si la geamuri decupate si cu montura transparenta iar la interior montate leduri, eventual cu aprindere intermitenta pe sectoare.

#36 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 19 June 2012 - 06:50 PM

Buna,

Din poze pare ok , vad ca te misti repede :-)

Apropo ce kit folosesti si cum ti se pare? se slefuieste usor? e din acela cu intaritor? sau e fara?

Bafta in continuare

#37 Useril este offline   lupanmarian 

• Membru deplin

Postat 19 June 2012 - 09:07 PM

Folosesc chit auto. Am luat de pe net si un chit cu intaritor, dar nu l-am folosit inca. Il pastram pentru Bismarck.

Acum am si eu o problema.

Am ajuns la al doilea strat. Trebuie sa lipesc o coala de hartie pe o bucata de furnir, dar cu un fel de lipici care sa asigure atat o lipire buna, dar si dezlipirea mai tarziu - dupa ce tai bucati de furnir pe baza modelelor de pe hartie, dupa ce dau gauri pentru hublouri etc. Eu m-am gandit la lipiciul de hartie simplu. Aveti idee daca exista ceva mai bun? Pe site-ul cu constructia saptamana de saptamana a modelului scrie ceva de un spray care se pulverizeaza pe hartie, dupa care pot face lipirea. Dezlipirea, se zice, este rapida si nu afecteaza furnirul.

#38 Useril este offline   valere 

• Membru deplin

Postat 19 June 2012 - 11:20 PM

Eu am folosit un lipici solid la tub pentru hartie (il gasesti in librarii). Vei vedea ca nu trebuie sa fie foarte bine lipit cat sa tai corect coala de furnir pt al doilea strat si gaurile pentru hublou-uri.

In prima faza am folosit adeziv pe baza de aracet parca, sa fiu sigur ca va vi lipitura ok si mi-am blestemat zilele cand am incercat sa le dezlipesc :bang: . Ideea e sa se dezlipeasca cat mai usor pentru a-ti ramane suprafata cat mai perfecta sa nu fii nevoit sa slefuiesti mult aceste suprafete.

#39 Useril este offline   lupanmarian 

• Membru deplin

Postat 20 June 2012 - 10:28 AM

Mersi pentru raspuns. Nu foloseam in nici un caz aracet. Lipici de hartie ma pregateam sa folosesc. Citisem insa ca profesorul care a prezentat modelul saptamana de saptamana spunea ceva de un spray cu efect de lipici, si eram curios daca exista asa ceva pe la noi.

Uitandu-ma la pozele tale, mi-am adus aminte de o alta intrebare: vopsitul cum l-ai realizat? Spray? Culorile folosite? Sursa? Mai am pana acolo, oricum!

Aceasta postare a fost editata de lupanmarian: 20 June 2012 - 10:29 AM

#40 Useril este offline   doru2 

• Membru senior
  • Postari: 163
  • Inregistrat: 01-August 11

Postat 20 June 2012 - 11:10 AM

Citeaza

Citisem insa ca profesorul care a prezentat modelul saptamana de saptamana spunea ceva de un spray cu efect de lipici, si eram curios daca exista asa ceva pe la noi.

Exista. Noi il folosim la tiparele de carton. Pret 4 euro + tva.
Imagine atasata: DSC01091.JPGImagine atasata: DSC01093.JPG

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi