Titanic Hachette Amati
Postat 30 May 2012 - 01:29 PM
Mi-am procurat colectia Titanic a celor de la Hachette, cuprinzand 100 de numere. As vrea sa ma apuc de lucru si as fi curios daca acest model prezinta interes si pentru altii. In acest caz ma voi apuca si de postat detalii de pe parcursul lucrarii.
Am insa o singura problema valabila pe tot parcursul lucrarii. Revistele achizitionate sunt in limba germana si as fi dorit sa aflu daca exista pe net si varianta in limba engleza a lor. Eu unul am cautat dar nu am dat de ele. Voi accesa si site-ul cu modelul prezentat in lucru saptamana de saptamana, dar parca mi-as fi dorit sa urmaresc si instructiunile din revista. Asta este, eu unul nu sunt neamt deloc.
Postat 30 May 2012 - 02:26 PM
Postat 30 May 2012 - 02:29 PM
Mersi mult pentru urari. Acesta era link-ul la care faceam referire si eu mai sus.
Postat 30 May 2012 - 06:01 PM
Nu este nici un secret domnule, mai ales pentru veterani. De pe ebay. Am ratat-o la o licitatie din UK, dar am castigat-o la una din Germania. Pretul este dependent de licitatie. Eu am luat-o la 250 Euro, plus 40 transportul. Iar aseara au ajuns acasa. De azi ma apuc si de ea.
Postat 30 May 2012 - 11:44 PM
lupanmarian, la 30 May 2012 - 01:29 PM, a spus:
Mi-am procurat colectia Titanic a celor de la Hachette, cuprinzand 100 de numere. As vrea sa ma apuc de lucru si as fi curios daca acest model prezinta interes si pentru altii. In acest caz ma voi apuca si de postat detalii de pe parcursul lucrarii.
Am insa o singura problema valabila pe tot parcursul lucrarii. Revistele achizitionate sunt in limba germana si as fi dorit sa aflu daca exista pe net si varianta in limba engleza a lor. Eu unul am cautat dar nu am dat de ele. Voi accesa si site-ul cu modelul prezentat in lucru saptamana de saptamana, dar parca mi-as fi dorit sa urmaresc si instructiunile din revista. Asta este, eu unul nu sunt neamt deloc.
Salutare,
La acest kit (Amati) lucrez si eu din aug 2011, doar ca eu l-am luat pe tot odata de pe un site de specialitate si nu la reviste. Chiar incepusem si eu un topic pe acest forum insa am renuntat a mai posta din motive personale.
Este un kit frumos, nu foarte detaliat si nu e nici unul foarte dificil. Momentan am finalizat aprox 60%-70% (vezi pozele) si te pot ajuta cu planuri, instructiuni de constructie care dupa parerea sunt destul de bune, (m-am descurcat fara prea mari probleme cu ele (sunt in engleza)) si bineinteles sugestii, pareri si opinii fara nici o problema.
Mult succes si spor la modelit :)
Postat 31 May 2012 - 12:05 AM
Asta seara am inceput lucrul. Am finalizat chila si am fixat primele 4 coaste. In fiecare vineri voi posta poze cu diferite etape de lucru din saptamana scursa. Maine seara sper sa continui cu adaugarea unui numar cat mai mare de coaste. Imi place modelul, cred ca si un Titanic din carton mi-ar place, desi nu este cel produs de Mantua (la care am renuntat sa mai visez, achizitionandu-l pe acesta).
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 31 May 2012 - 10:23 AM
Motiv editare: citat inutil
Postat 31 May 2012 - 07:36 AM
Vezi ca pe minibrass gasesti seturi de PE pt upgrade, iti vor spori mult detaliile si vei putea sa inlocuiesti solutia propusa de a lipi hartie (decaluri sau nu stiu sincer cum se numesc) pentru cabinele puntilor si toate structurile de pe puntea principala. E drept sunt destul de scumpe dar zic ca se merita mai ales ca pretul cu care ai achizitionat setul este unul destul de bun......
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 31 May 2012 - 10:25 AM
Motiv editare: citat inutil
Postat 31 May 2012 - 02:17 PM
lupanmarian, la 31 May 2012 - 07:52 AM, a spus:
Vei ajunge nu e ft mult de munca.....in cazul meu e drept ca lucrez din aug si ar fi vreo 10 luni insa nu pot spune ca am lucrat zi de zi...au fost sapt bune cand nu am avut timp nici macar sa o ating ....acum depinde cum stai cu timpul
Succes
Postat 01 June 2012 - 08:07 PM
Am reusit sa ajunga acasa de la munci si sa pregatesc ceva poze din primele 2 zile. In aceste 2 zile am pregatit chila, iar in a doua am reusit sa adaug toate coastele. Ce a iesit se poate vedea mai jos. Voi incerca sa fiu constant in munca si in postari, astfel incat sa mai molipsesc si pe altii.
Verificand ce a urmeaza in continuare am avut un soc. Cred ca nu are sens sa-i mai bodoganim doar pe ai nostri ca-s neseriosi. Se intampla accidente si pe la case mai mari. Pe scurt, numarul 6 din colectie nu contine placa cu 2 structuri din punte, desi era sigilat. Le-am verificat pe toate si nu mai exista alte surprize.
Il rog pe aceasta cale pe Valere daca ma poate ajuta cu o copie a celor 2 punti pe o coala de hartie din chitul achizitionat de el. Problema este ca nu stiu daca gasesc material din care sa le reconstitui identic cu restul puntilor. Daca are cineva idee si ma poate ajuta cu o sugestie in aces sens, urmarind poza ExempluPunte, raman recunoscator.
PS. Tin la tavaleala in caz ca voi face greseli si voi fi criticat.
Postat 01 June 2012 - 09:01 PM
Postat 01 June 2012 - 09:38 PM
"The material of the fore deck deserves a mention. It is made up of a lot of thin strips of wood sandwiched together to simulate planking. The strips are about 0.5 mm wide which scales up to give planks of about 6 inches wide. This should look very realistic when it's sanded and varnished."
Acestea sunt puntile care imi lipsesc: http://www.buildthet...c.co.uk/014.htm.
Aceasta postare a fost editata de lupanmarian: 01 June 2012 - 09:46 PM
Postat 02 June 2012 - 07:58 AM
Postat 02 June 2012 - 08:12 AM
Postat 02 June 2012 - 09:07 AM
Va multumesc pentru sugestii. Am inteles ce am de facut. O sa caut de luni la magazinele de modelism.
Postat 02 June 2012 - 11:52 AM
Te sfatuiesc sa nu te grabesti cu ,,vaxuitul'' indiferent la ce si cu ce pana nu ajungi la faza finala, sunt operatiuni care se fac per ansamblu pentru a nu apare diferente iar unele pot crea probleme la lipirea pieselor urmatoare (aracetul nu mai adera pe suprafete lacuite sau ,,uleiate'')
Ar mai fi un artificiu, e drept ca mai putin nobil, dar rezultatele sunt multumitoare daca lucrezi atent. Se gaseste folie imitatie de furnir pe suport din hartie, diferite esente. Sunt mai multe calitati, cea satisfacatoare e pe coala de 0,3 mm usor casanta la indoire. A nu se confunda cu autocolantul care are pe verso o pelicula lipicioasa, nu ca nu ar fi bun dar necesita adeziv suplimentar, doar cel de pe folie cedeaza in timp.
Aceasta postare a fost editata de traian: 02 June 2012 - 12:09 PM
Postat 02 June 2012 - 07:41 PM
In fine... Bafta la cautari.
P.S. Poate vinde cineva numere pe eBay...