PAK 40 Afrikakorps Revell 1:72 si totusi,cu intarziere
Postat 02 August 2007 - 06:48 PM
Totusi,acest tun a fost terminat cu muuuuult timp in urma,cam pe la inceputul lui iunie( inca nu imi dau seama de ce nu l-am postat)
Inmatricularea e 21.Panzerdivision, Afrikakorps, 1942 urmand sa fie tractat de un SdKfz 11(tot din acest set) . Vopsirea la pensula,cu panzergrey si cu sand yellow( dar mai am de retusat)
Scurta poveste a vietii:
Tunul anti-tanc original PAK 38 a fost inlocuit din 1941 cu tunul PAK 40 de 75 mm care era mai puternic si putea distruge vehicule blindate si mai puternice. Mai mult nici nu am in schema si nici nu merita sa scriu,deoarece este un articol intreg dedicat acestui tun.
Astept pareri de la voi si in special vreau sa vad reactia fratelui Wittman. Spor la
Postat 02 August 2007 - 07:11 PM
Succes!
Postat 03 August 2007 - 09:16 AM
Daca vopseaua e proaspata o poti da jos cu aclool izopropilic, diluant Color Mixt de la Revell sau cu "benzina de bricheta" (neofalina), acestea nu ataca plasticul. Vopseaua care nu raspunde la acest tratament se da jos cu lichid de frina.
Postat 03 August 2007 - 02:29 PM
Asta in cazul in care vrei sa il faci destul de uzat.
Postat 03 August 2007 - 03:00 PM
Second Battle of El Alamein
Postat 03 August 2007 - 07:56 PM
AlexGiuglea, la Aug 3 2007, 03:00 PM, a spus:
Second Battle of El Alamein
mersi mult de info
cu tunul,vad eu ce fac.Numai sa iasa bine
Postat 04 August 2007 - 06:47 AM
AlexGiuglea, la Aug 3 2007, 11:35 PM, a spus:
Baza pentru diorama din acest kit ex-Matchbox la 1/76 (reinbuteliat de Revell), as zice ca nu prea se potriveste pentru o ambientare desertica... mai ales cu tema El Alamein... unde Pz.Div.21 a luat bataie ca hotii de cai, apropo...
Io-te aici o exemplificare. Fotografia este luata din site-ul lui Henk, iar modelul este construit de frantzuzul Marc Lang :
Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 04 August 2007 - 06:48 AM
Postat 04 August 2007 - 09:46 AM
DRAGOS, la Aug 4 2007, 06:47 AM, a spus:
Baza pentru diorama din acest kit ex-Matchbox la 1/76 (reinbuteliat de Revell), as zice ca nu prea se potriveste pentru o ambientare desertica... mai ales cu tema El Alamein... unde Pz.Div.21 a luat bataie ca hotii de cai, apropo...
Io-te aici o exemplificare. Fotografia este luata din site-ul lui Henk, iar modelul este construit de frantzuzul Marc Lang :
Am sa folosesc baza dupa ce am sa fac transportorul( care va fi ultimul dintre cele trei: PAK,el si motocicleta )
Si referitor la bataia primita de arieni, ceva normal. Doar acolo si-a stricat Vulpea Desertului reputatia. Ce am observat in poza este ca :
- Tipu` a preferat varianta "decapotabila" , fara prelata pe transportor
- camo-ul nu se prea potriveste cu "peisajul"
Totusi,si daca s-ar potrivi cu El Alamein, nu prea am unde sa "zic" asta pe diorama.
Postat 04 August 2007 - 01:20 PM
Sdkfz-ul din imagine are senile de cauciuc (specific matchbox 1/76). Ori machetele Revell 1/72 au senile de plastic, iar titlul topicului este "PAK 40 Afrikakorps Revell 1:72".
Am intrat in ceata .
Cat despre cladire : o fi o cladire din desert ... pe care nemtii au montat vulturul ... probabil ... doar setul se numeste 03150 Sd.Kfz m. Motorbike&Africa Corps ... iar pe cutie este ilustrat teatrul african :-? ... .
Si acum partea istorica ... : atunci cand trebuie sa opui 510 de tancuri (dintre care 300 italienesti) unei armate universale si cu resurse practic nelimitate ce are 1351 de tancuri (care pot fi inlocuite oricand in caz ca sunt pierdute) este cam dificil sa obtii victoria. Aliatii beneficiau de intariri, provizii si combustibil, pe cand nemtii nu. Btw, atacul principal nu s-a dat in sectorul sudic, cel aparat de Divizia 21 Panzer, ci in sectorul nordic, cel aparat de Divizia 15 Panzer. Si cum toate astea nu ar fi de ajuns, Rommel nici macar nu era pe front in momentul lansarii atacului aliat (23 octombrie) ... era in Austria si se trata de icter - a fost o victima a lipsei acute de mancare. Cand a revenit (25 octombrie), a gasit un dezastru printre trupele lui ... dar tot a reusit sa-l devanseze pe Montgomery cand si-a retras trupele spre vest.
Problema nr. 1 a lui Rommel n-a fost Montgomery, ci Hitler. Pe Fuhrer nu l-a interesat niciodata frontul mediteranean si nu i-a alocat lui Rommel suficiente trupe, tancuri, provizii si combustibil pentru a purta o campanie victorioasa (primele victorii rasunatoare ale lui Rommel in desert, in primavara lui 1941, le-a obtinut chiar fara niciun tanc). Ca o paranteza, Hilter a trimis Armata a V-a Panzer pentru a contracara invazia anglo-americana din vestul Africii (Torch, 8 noiembrie 1942). Rommel a afirmat ca daca Fuhrer-ul i-ar fi trimis in primavara lui 1942 macar o parte din trupele aruncate in Tunisia, ar fi putut cuceri Egiptul, Suezul si Orientul Mijlociu.
Multi istorici sustin ideea ca Rommel a facut minuni in desert avand in vedere conditiile pe care le-a avut.
Postat 04 August 2007 - 02:27 PM
AlexGiuglea, la Aug 4 2007, 01:20 PM, a spus:
Corect. Am citit mai demult in ceva revista ca Hitler nu vroia nimic din Africa,ci Mussolini. Hitler a facut asta doar pt ca vroia sa ramana in relatii de pace cu Italia.( adica altfel spus a facut-o pt Mussolini)
Aceasta postare a fost editata de Messerschmitt: 04 August 2007 - 02:27 PM
Postat 04 August 2007 - 05:35 PM
DRAGOS, la Aug 4 2007, 06:47 AM, a spus:
Eu am gasit ceva fain......( soldatii sunt tot din setul asta) Poza e de pe Google
Postat 04 August 2007 - 10:19 PM
Messerschmitt, la Aug 4 2007, 02:27 PM, a spus:
Problema nr. 1 a lui Rommel n-a fost Montgomery, ci Hitler. Pe Fuhrer nu l-a interesat niciodata frontul mediteranean
Corect. Am citit mai demult in ceva revista ca Hitler nu vroia nimic din Africa,ci Mussolini. Hitler a facut asta doar pt ca vroia sa ramana in relatii de pace cu Italia.( adica altfel spus a facut-o pt Mussolini)
Exact ! Si doar pentru ca nu vroia ca aliatul sau sa fie alungat din Africa (chiar inainte de razboi Hitler si Mussolini au semnat un pact ce privea ajutorul reciproc;
nu mai stiu exact cum se numea pactul ).
Postat 04 August 2007 - 11:19 PM
AlexGiuglea, la Aug 4 2007, 10:19 PM, a spus:
Messerschmitt, la Aug 4 2007, 02:27 PM, a spus:
Problema nr. 1 a lui Rommel n-a fost Montgomery, ci Hitler. Pe Fuhrer nu l-a interesat niciodata frontul mediteranean
Exact ! Si doar pentru ca nu vroia ca aliatul sau sa fie alungat din Africa (chiar inainte de razboi Hitler si Mussolini au semnat un pact ce privea ajutorul reciproc;
nu mai stiu exact cum se numea pactul ).
Am sa caut revista respectiva( cred ca Dosarele Historiei parca ) si am sa vad daca scrie ceva si despre pactul respectiv(asa ar trebui)