Forum Machete,Modelism,Hobby: Patafix - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Patafix

#1 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 26 July 2007 - 09:52 AM

Am mascat si eu cu celebrul Patafix de la UHU. O mizerie infernala. A ramas prin toate cutele, daca incerc sa-l iau cu un bat de chibrit se ia cu tot cu vopsea, deoarece aceasta se racaie iar pe zona de contact cu vopseaua data proaspat (ca doar trebuia sa dau pe si el ca de aia am facut masca din el) pur si simplu s-a lipit. O porcarie ce mai. Stie cineva cu ce se dizolva, eventual fara sa-mi ia vopseaua de dedesubt care e email?

Aceasta postare a fost editata de OlafTheViking: 26 July 2007 - 09:55 AM

#2 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 26 July 2007 - 10:26 AM

Sugestie: incearca prin tamponare usoara cu un alta bucata de patafix. Din ce am observat eu bucatile de patafix adera mai bine intre ele decat pe diverse suprafete.

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 27 July 2007 - 08:25 AM

Olaf, procedezi gresit! Tu nu stii vorba romāneasca cui pe cui se scoate? Cum zicea si MIG, tamponezi, cu nadejde, nu-i nici un bai, locul cu alta bucata de patafix! Sa ia tot fara nici o problema!!!!
Mai este o treaba: patafixul, cu cit il lasi mai mult in pozitie, cu atit se fixeaza mai bine. Asta nu-i intotdeauna un avantaj! :-o Asa ca trebuie tinut cont de acest lucru :whistle:

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 27 July 2007 - 08:26 AM

#4 Useril este offline   OlafTheViking 

Postat 28 July 2007 - 09:19 AM

Nemernicul s-a lipit de vopseaua proaspat data, nu iesea. L-am scos cu Color mix. S-a dizolvat. E bine de retinut. Si culmea e ca nu a atacat nici stratul de dedesubt care era email. Deci sunt inapoi in cursa.

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 05 August 2007 - 04:45 PM

Citeaza

Nemernicul s-a lipit de vopseaua proaspat data, nu iesea
Pai ce tot zic eu, dar nu aude nimeni???? Lasati fratilor vopseaua la uscat barem pina a doua zi! Nu dau turcii, graba strica treaba!!!!!!

#6 Useril este offline   OlafTheViking 

Postat 07 August 2007 - 07:57 AM

Z-mare, la Aug 5 2007, 04:45 PM, a spus:

Nu dau turcii

HA!HA!HA!HA!HA!HA!HA!HA!HA! In cazul asta dadeau. Premii. Pentru concurs, care se inchidea. :bang: :bang: :bang: :bang: :bang:

Aceasta postare a fost editata de OlafTheViking: 07 August 2007 - 07:58 AM

#7 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 09 November 2009 - 12:24 AM

Am decimat o cutie de patafix (adica 80 klebepads) sa izolez un vehicul pentru a trage 3 amarate de dungi.
Sunt tehnici secrete de aplicare/aderenta/dilatare prin frecare a acestui, de altfel, minunat produs.
Ma uit la avioanele izolate de 109, ma uit la conopida in care s-a transformat vehiculul meu si simt ca ceva nu-i in regula!
De fapt vroiam sa ma laud ca am intrat in Lumea Buna, am aerograf & compresor.

#8 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 09 November 2009 - 09:40 AM

Sa stapanesti sanatos auxiliarul pt patafix.
Si eu am aceeasi problema si l-am convocat pe 109 sa-mi arate cu laba cum face (va rog sa apreciati ca nu am zis cum face cu laba).
O ! freaca niste carnaciori suPtiri cam cat o tzigara din aia de femei si apoi taie segmente de lungimea necesara si suficienta. Apoi urmareste un contur imaginar uitand-se la poza (eu am facut contururile cu creionul).
Trebuie avuta mare grija la imbinarile in unghi sa presezi carnatul ca sa ocupe tot vinclul. Intre ele, el latzeshte o pleasca de patafix. Altii pun hartie. Eu n-am pus nimic si nu e bine. Mai poti sa pui mascol cu lingura.
Oricum, cum spuneam si in alta parte, nu ai senzatia ca faci ceva creativ. E munca din asta de chinez.
Da presiunea mica, dilueaza bine vopseaua si inceaca sa vi oarecum perpendicular pe suprafata. Daca vrei linii mai nete, pulverizeaza inspre carnat.
Retusurile de forma la carnat le faci cu ceva pe care ai pus ulei de maimuta sa nu se lipeasca datorita Legii porcariei universale de instrument si sa se dezlipeasca de .....ce faci tu acolo.
Spor la spalat aerograful !

#9 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 09 November 2009 - 10:16 AM

Cum zicea si Wurger, intre "cirnati" foloseste hirtie, e mai economic.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: lip_01.JPG

#10 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 09 November 2009 - 12:10 PM

http://www.master194...fix/patafix.htm

#11 Useril este offline   alexie 

• Membru senior

Postat 09 November 2009 - 12:15 PM

Sunt asa de prins de actiune incat uit sa intreb, exista consolarea ca , evident, urmeaza un al doilea proiect ...
Multumesc
Imagine atasata: gdgd_011.jpg

Edit: Brillant Monsieur!

Aceasta postare a fost editata de alexie: 09 November 2009 - 12:20 PM

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 09 November 2009 - 08:08 PM

:pardon: :drinks:

#13 Useril este offline   cmc 

• Membru deplin
  • Postari: 66
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 09 November 2009 - 08:42 PM

Am si eu o nelamurire (de fapt am mai multe... da'... nu conteaza :pardon:)... patafixul poate fi folosit si dc nu ai aerograf? Adica dc tre' sa pictezi cu pensula...

#14 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 09 November 2009 - 09:37 PM

Vezi postareacmc, la 9 Nov 2009, 20:42, a spus:

Am si eu o nelamurire (de fapt am mai multe... da'... nu conteaza :drinks:)... patafixul poate fi folosit si dc nu ai aerograf? Adica dc tre' sa pictezi cu pensula...

Daca ai nelamuriri, intreaba; in masura in care sunt de bun simt, prevad ca ti se va raspunde.

Patafixul e o gaselnita modelistica pentru a reprezenta mai usor (cu aerograful) imbinarile gazate dintre doua sau mai multe culori de camuflaj. La pensula nu ar avea sens sa il folosesti, pentru ca risti involuntar sa trimiti vopseaua sub el, rezultand un aspect cel putin urat si greu de reparat.
Pentru vopsiri la pensula, te ajuti de un creion (in nici un caz chimic) cu care trasezi usor zonele de demarcatie dintre culori. Nu prea vei putea reprezenta o imbinare "gazata" in felul asta, cu atentie insa, ar trebui sa iasa ceva cel putin multumitor.
Poti folosi (ca sablon) banda de mascare cu aderenta relativ redusa, dand cu pensula dinspre banda spre zona de vopsit, nu invers, in acest fel nu reusesti sa trimiti vopseaua sub banda. Atentie si la cantitatea/dilutia vopselei in acest caz.
Sa ai spor.

PS: Alexie, interesanta mascarea :pardon: , cam aduce cu o claie de haine incarcate pe un vehicol.
Ma insel ?

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 09 November 2009 - 09:39 PM

#15 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 10 November 2009 - 10:32 AM

Stii ce e interesant acolo??? Faptul ca nu se stie ce-i...vopsit! :pardon:

#16 Useril este offline   alexie 

• Membru senior

Postat 10 November 2009 - 11:45 AM

Vezi postareaAdiP, la 9 Nov 2009, 21:37, a spus:

PS: Alexie, interesanta mascarea :drinks: , cam aduce cu o claie de haine incarcate pe un vehicol.
Ma insel ?

Da, seamana cu un vehicul scapat la sarmele cu rufe dar efectul este involuntar.....momentan :pardon:

#17 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 10 November 2009 - 01:32 PM

Lasati, o sa ...descopere, el Alexie, surpriza! :pardon:

#18 Useril este offline   cmc 

• Membru deplin
  • Postari: 66
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 10 November 2009 - 06:38 PM

Vezi postareaAdiP, la 9 Nov 2009, 22:37, a spus:

Daca ai nelamuriri, intreaba; in masura in care sunt de bun simt, prevad ca ti se va raspunde.

Patafixul e o gaselnita modelistica pentru a reprezenta mai usor (cu aerograful) imbinarile gazate dintre doua sau mai multe culori de camuflaj. La pensula nu ar avea sens sa il folosesti, pentru ca risti involuntar sa trimiti vopseaua sub el, rezultand un aspect cel putin urat si greu de reparat.
Pentru vopsiri la pensula, te ajuti de un creion (in nici un caz chimic) cu care trasezi usor zonele de demarcatie dintre culori. Nu prea vei putea reprezenta o imbinare "gazata" in felul asta, cu atentie insa, ar trebui sa iasa ceva cel putin multumitor.
Poti folosi (ca sablon) banda de mascare cu aderenta relativ redusa, dand cu pensula dinspre banda spre zona de vopsit, nu invers, in acest fel nu reusesti sa trimiti vopseaua sub banda. Atentie si la cantitatea/dilutia vopselei in acest caz.
Sa ai spor.

Multam' mult... chiar am patit chestia cu intratul vopselei sub banda :pardon: ... Cu riscul de a deturna putin topicul (scuze...), care e cea mai buna metoda de a realiza o mascare buna pentru pensula?... Am niste figurine 1:35 al caror costum de camuflaj ma omoara :drinks:

#19 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 10 November 2009 - 07:01 PM

Pai la figurine se cam face totu din mina, fara masti... :pardon:

#20 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 10 November 2009 - 11:10 PM

Daca vrei neaparat, mascol de la humbrol, colorstop de la revell sau adeziv textil de la Bison.
Insa camuflajele se fac cu pensula fara masti.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi