Tiger 1/48 sugestii
Postat 16 April 2007 - 05:02 PM
As avea de comentat daca imi permiti, rugina excesiva pe care ai aplicat-o pe masina in general si pe senile in particular...pe calea de rulare...
Referitor la intrebarea ta, poti aplica si acum decalurile numai sa ai grija sa nu iti faca silvering...si ulterior poti da cu "neshte" pudre sau pigmenti si pulberi peste ele...eu cam asa fac si capata aspectul acela de vopsea murdara...
Mai poti incerca de asemenea sa le "ciobesti" pe ici pe colo...sau sa aplici foarte fin vopsea pe aici pe acolo, ca sa redea aspectul de ciupeala...
Oricum astea sunt numai parerile mele...
Succes in continuare, cu pasoaptele...
Postat 16 April 2007 - 07:31 PM
Citeaza
Sfatul meu ar fii sa vezi mai intai daca inmatricularile reproduse prin decalurile disponibile in Kit au existat, daca sunt corecte si dupa asta sa incerci sa gasesti ceva istorie a lor... Daca nu vrei sa mergi asa departe, ca si tehnica pur si simplu le lipesti dupa ce in prealabil zona unde le vei pune ai dat-o cu lac lucios, mai poti folosii ca solutie pentru inmuiat decal-urile, alcool izopropilic diluat putin cu apa. dupa ce s-au uscat poti sa dai (sau nu) decalul cu un lac mat.
Poti face la inceput, experiente ca sa vezi ce tehnica si ce rezultat iti convine mai mult cu decalurile pe care nu le vei folosii chiar pe 'burta' tigrului, fiind un loc care nu se vede si care in general se umplea de noroi.
Cel mai bine, daca esti din Bucuresti, sa vii sambata la intalnire si afli mai multe. Daca nu, intreaba ce nu stii.
Postat 16 April 2007 - 09:13 PM
Senile - se vad si zone lucioase si zone ruginite. Ori, ori. Ambele sa coexiste impreuna, cum ar zice unii, este destul de greu.
Pe turela si cutia blindata - rugina in zone de vopsea si zone lucioase unde, se subintelege ca a disparut vopseaua. In ambele cazuri rugina apara mai usor cind vopseaua a disparut. Si nu este parerea mea.
Atentie deci cu rugina, chiar daca este de mare efect ( senile rosii insa doar dupa foc sau ani buni de nefolosinta ).
Postat 16 April 2007 - 09:23 PM
Chitul a costat o avere dupa cate cred eu (a fost luat din strainatate...28eur)...este defapt chit initial production...dar cu mare usurinta am inlocuit toate piesele cu cele de la early...avand ca scop vopsirea in gri(care imi place mai mult...de aici problema inmatricularii...am doar cifrele 7 8 1 3...de mai multe ori....incepator si eu...)
Postat 16 April 2007 - 09:30 PM
Postat 17 April 2007 - 07:43 AM
Pana la urma, finitiile modelelor de blindate, tin de gustul fiecaruia.. dar mai ales de moda zilei si de influentele uneia sau alteia din "scolile de piftura suprarealista"... mai ales spaniole, in ultima vreme...
Rugina si "uzura", sunt extrem de tentate... pentru ca arata "spectaculos" si, sunt usor de facut (mai ales rugina)... dar, tocmai de aceea, este si foarte usor de intrecut masura... trecand firava granita, spre "suprarealism flamboaiant" !
Mi-as permite sa-ti sugerez, sa regandesti un pic, aceasta chestiune...
Kitul Tamiya, nu-i rau deloc, arata bine si este DESTUL de corect pentru configuratia unei masini PRODUSE IN MARTIE-APRILIE 1943. Ar trebui sa tii cont de asta, atunci cand ai sa-ti alegi inmatricularea. Deasemenea, mi-as permite sa-ti spun, ca niste mici adaugiri ar face modelul tau sa arate si mai bine.
Este o scara suficient de mare pentru asta.
Par'egzamplu, sa inlocuiesti toate manerele atat de grosolan reprezentate, cu unele fabricate de tine din sarma de cupru in diametrul potrivit. Este foarte simplu, iar rezultaul final va fi net superior.
Trebe sa-ti atrag atentia, ca ai montat din pacate cutia de scule de la spate, cu susul - in jos. Daca se mai poate, ar fi bine sa-i corectezi pozitia.
Cum spuneam, kitul in sine este o reprezentare destul de corecta a unei configuratii martie-aprilie 43, in afara de o singura mare eroare, pe care sper sa o mai poti corecta. Adica, aceasta:
http://tiger1.info/E...eHatchLegs.html
In aceasta configuratie ar trebui sa montezi si acea lopata suplimentara, mai mare, pe blindajul frontal.
Din pacate... decalurile pe care le ai in kit, nu cred ca te vor ajuta prea mult... acele cifre sunt FOARTE specifice, batalionului 501 in Tunisia/primavara'43. Si crucile, sunt mai aparte decat cele "normale", specifice tot perioadei Tunisiene a batalionului 501.
Cred ca ar trebui sa-ti cauti surse de inmatriculare in alta parte, eventual cere ajutorul unui frate care are kitul Tamiya 32504 si este dispus sa te ajute cu o inmatriculare "de surplus". Decalurile kitului tau, arata astfel:
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 17 April 2007 - 07:46 AM
Postat 17 April 2007 - 10:23 AM
-scara 1:48 e buna nici prea mare nici prea mica...din pacate e foarte putin raspandita...nu stiam ca foarte multi nu au asa ceva...
-inca un inconvenient esta ca as vrea sa ma axesz pe o anumita scara la care poate as incepe si eu o diorama dar oamenii 1:48 sunt cam mititei pt mine... :(
-deci pana la urma in trecand peste pret si marime(unde-l pun!!!...) o sa incerc sa iau un 1:35 tiger (tamiya sau dragon...dar nu curand)
*cutia de scule e pusa invers pt ca am citit prost prospectul :)
*rugina o sa o mai reduc(dar apare un efect ciudat ... rugina e multa numai in poze parca...de la lumina de la nu stiu ce?!?! cand ma uit la el nu e chiar asa)
*ma gandeam ca ... cu multa rabdare as vrea sa vopsesc inmatricularea(facand o masca...dar poate ar fi cam greu nu?)
*nu stiu dc o sa modific chitul...e cam bataie de cap pt mine...nu sunt asa bun deloc si nu as vrea sa-l stric pt ca imi cam place...
*oare l-ar cumpara cineva dupa ce-l termin?
Postat 17 April 2007 - 11:34 AM
Adica... astea, puncte- puncte!
Trebuie sa atrag atentia ca in ortografia limbii romanii puncte - puncte adica "..." are o anume ...semnificatie!
SteelMaster, in privinta ruginii pe senile, ai si nu prea, dreptate. O seila uda, mergind pe asfat sau caldarim rugineste (e drept nu "la singe") in locurile unde nu se freaca de sol, devenind insa "lucioasa" in locurile de frecare si contact cu solul.
Dar vorba aceea, da bine si e usor de facaut!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 17 April 2007 - 11:36 AM
Postat 17 April 2007 - 11:44 AM
Z-mare, la Apr 17 2007, 11:34 AM, a spus:
Adica... astea, puncte- puncte!
Trebuie sa atrag atentia ca in ortografia limbii romanii puncte - puncte adica "..." are o anume ...semnificatie!
SteelMaster, in privinta ruginii pe senile, ai si nu prea, dreptate. O seila uda, mergind pe asfat sau caldarim rugineste (e drept nu "la singe") in locurile unde nu se freaca de sol, devenind insa "lucioasa" in locurile de frecare si contact cu solul.
Dar vorba aceea, da bine si e usor de facaut!
Iar in aceeasi limba romana, Z, nu exista cuvintele apatut sau seila sau asfat sau facaut. Ce sa intelegem, ca grupul mancatorilor de litere saluta grupul amatorilor de ... ?
Nu incepe din nou cu lectiile de limba romana
Postat 17 April 2007 - 11:50 AM
Adevarul e ca nu prea te lasa pe tine inima sa mai modifici ceva la el si poate ca o sa incerci schema cu manerele la un model viitor(crede-ma pe cuvant ca merita sa ti le faci tu din sarma asa cum zica Dragos).
De restul intrebarilor o sa se ocupe altii mai avizati,dar tin sa raspund la intrebarea cu vandutul.
De ce vrei tu sa il vinzi?
Nu stiu exact daca toti de aici sunt de aceeasi parere cu mine,dar asa vad eu lucrurile.
Machetele la care ai pus tu atat suflet,ai consumat atatia nervi(cu siguranta au fost si nervi) si probabil atat de mult timp nu isi au locul in alta parte decat in casa ta.
Vrei sa iti scoti banii?Cam greu.La noi nu prea gasesti cine sa le cumpere in general,ca sa nu mai zic de pretul pe care il merita modelul.
Cine poate sa aprecieze un model asa bine decat un alt modelist?Cine stie ce detalii sau ce documentari ai facut tu decat alt...?Modelistii nu prea cumpara modele gata facute k sa le puna la ei in vitrina acasa.Ei si le fac pentru ei.
Greu de crezut ca o sa il vinzi.Apoi greu e crezut ca o sa-l vinzi la pretul dorit.
Pana il vinzi probabil ca o sa zaca destul timp pe la tine sau prin nu stiu ce magazin.Asta nu inseamna ca este exclus.
Ar trebui sa te mai gandesti daca asta iti doresti,pentru ca e mare pacat sa le vinzi.
O parere pasnica.
Cat despre numere...cred ca alea sunt stand alone.Le pui asa cum sunt,adica 713(sau ce este).Mai ai posibilitate sa le decupezi(daca nu sunt separate) si sa faci alte numere.De ex 317.Depinde ce poze gasesti,ce inmatriculari doresti.Daca era sa iti lase tie libertatea totala,atunci primeai toate cifrele 0,1,...9 in cate 2 exemplare.