TAB 77 Se caută schiţe şi poze
Postat 10 September 2007 - 12:23 AM
-Parasutistii au apartinut armatei de uscat, si din cauza asta, pe linga castile cu urechi si bocancile ca lumea brune, au purtat uniforme verzi.
-Am undeva o publicatie cu o poza, care arata un grup de militari de aviatie coborind dintr-o puma, care evident fac parte din oarecare unitate speciala a aviatiei (s-ar spune atunci, gen SAS).
Pe masura ce o gasesc si o scannez, o voi posta.
Cred ca militarii in discutie apartin acestei unitati, instructia careia probabil cuprindea si saltul cu parasuta.
Postat 10 September 2007 - 08:32 PM
Postat 11 September 2007 - 08:59 AM
Postat 11 September 2007 - 11:20 AM
Nu pretind a fi cine stie ce expert in subiectele referitoare la armata romana din perioada comunista. In ceea ce priveste parasutistii, nu cunosc amanuntit parcursul lor in toata perioada postbelica. Astfel nu vreau sa insisit cu afirmatia mea, privind apartenenta lor fie de armata, fie de aviatie, pentru simplul fact ca nu sint sigur; am totusi parerea ca am dreptate. In orice caz este cert, ca in 1989 , parasutistii erau unica componenta a fortelor armate ale Romaniei, care dispunea de o uniforma moderna, si de fapt verde:
Postat 11 September 2007 - 11:26 AM
Kamikaze, imi pare rau sa te contrazic si eu dar aici nu ai dreptate. Parasutistii aratau exact cum se vede in poza asta. Daca banuiam ca tipii de pe BTR-ul ala (ma bucur ca macar pe asta am rezolvat-o) erau parasutisti, nu mai intrebam
Iar apropos de casti uite cam ASA aratau, pentru cine mai vrea sa sustina ca erau casti obisnuite...
Aceasta postare a fost editata de Flyboy: 11 September 2007 - 11:42 AM
Postat 11 September 2007 - 01:40 PM
Postat 11 September 2007 - 01:57 PM
Postat 11 September 2007 - 02:49 PM
http://en.wikipedia....ian_Land_Forces
"...The 498th Paratroopers Battalion (Batalionul 498 Paraşutişti) is a paratroopers battalion of the Romanian Land Forces. It is currently subordinated to the 1st Territorial Army Corps, but under the General Headquarters authority. Its headquarters are located at Bacău. The battalion was part of the 2nd Paratroopers Brigade (HQ Clinceni), which was disbanded in 2005 due to a reorganization program of the Romanian Land Forces, in order to reach NATO standards."
http://en.wikipedia.org/wiki/498th_Paratro...n_%28Romania%29
Parasutistii romani au facut parte de FARR in timpul celui de al doilea razboi mondial. Si o clarificare: cele scrise de mine in legatura cu "expert", s-au referit strict la mine insumi, fara a insinua nimic despre nimeni.
Postat 11 September 2007 - 03:04 PM
LA revolutie singura companie (batalion) de parasutisti prezenti in Bucuresti, au venit prin "cadere" (mai multi morti decat vii) la Televiziune! FARA ECHIPAMENT mecanizat!
@Robotzel: ce chestie, masina din primele cadre e un BTR 70 dar rusesc Priveste casca infanteristului si ai sa intelegi
Postat 11 September 2007 - 03:11 PM
Flyboy, la Sep 11 2007, 03:04 PM, a spus:
LA revolutie singura companie (batalion) de parasutisti prezenti in Bucuresti, au venit prin "cadere" (mai multi morti decat vii) la Televiziune! FARA ECHIPAMENT mecanizat!
@Robotzel: ce chestie, masina din primele cadre e un BTR 70 dar rusesc Priveste casca infanteristului si ai sa intelegi
Nu numai asta, dar si in rest, acest video nu contine nimic romanesc (daca nu mi-a scapat ceva).
Postat 11 September 2007 - 03:20 PM
Cred ca s-ar putea lamuri cat de cat problema din cartealui alex stoenescu Istoria loviturilor de stat in romania vol IV partea a doua(de fapt al doilea volum al vol patru ) whatever..
S-ar putea sa fie prasutisti dar s-ar putea sa fie si din trupele de securitate.. eu inclin la a doua varianta... Daca imi amintesc eu bine din ce am citit, in bucuresti.. cel putin 21-22 dec au fost trupe numai din garnizoana Bucuresti. Cele chemate de Milea la ordinul lui Ceausescu in ziua de 21 au fost intoarse din drum dupa sinuciderea lui milea de catre gen Stanculescu si nu au mai apucat sa mai intre in Bucuresti asa incat unitatea de la Bacau de parasutisti nu cred ca a apucat revolutia in bucuresti.
Repet toate acestea sub rezerva confirmarii dupa e mai ma uit inca o data in cartea(care apropo e chiar super miso) a lui Stoenescu
#34 Guest =Rachita Dan=
Postat 11 September 2007 - 04:32 PM
La revoluţie, trupele de paraşutişti erau subordonate aviaţiei, de fapt pānă īn 2002 cānd au trecut īn subordinea forţelor terestre.
Postat 11 September 2007 - 05:20 PM
Crezi ca ne mai poti clarifica niste aspecte? Carei unitati crezi ca apartineau militarii din imagine? Dac erau parasutisti "regular" atunci cum se face ca aveau un BTR 70? Intra chestia aia in dotarea trupelor?
Multumim frumos!
Postat 11 September 2007 - 06:12 PM
Citeaza
Abia după ce am debarcat īn Bucureşti am fost echipaţi cu ţinute de iarnă de culoare kaki specifice paraşutiştilor'
mie mi-e putin neclar
P.S. mea culpa si la mine cu filmul :-? am presupus ca cei de la inceput erau romani
Aceasta postare a fost editata de Robotzel: 11 September 2007 - 06:14 PM
Postat 11 September 2007 - 07:38 PM
Postat 11 September 2007 - 10:10 PM
Rachita Dan, la Sep 11 2007, 05:32 PM, a spus:
La revoluţie, trupele de paraşutişti erau subordonate aviaţiei, de fapt pānă īn 2002 cānd au trecut īn subordinea forţelor terestre.
"quod erat demonstrandum"
Multam pt confirmare....
Postat 12 September 2007 - 10:54 AM
http://svsm.org/gallery/btr-80
http://svsm.org/gallery/BTR-70
http://svsm.org/gallery/btr-60
ps: vroiam sa va asigur ca nu m-am suparat pe nimeni si chiar cred ca a fost interesanta discutia asta
pps: din nou: tab-ul ala nu-i al lor, erau simpli calatori (cu bilet sau fara... )
Postat 12 September 2007 - 11:01 AM