Forum Machete,Modelism,Hobby: TAB 77 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

TAB 77 Se caută schiţe şi poze

#1 Useril este offline   Michael_Wittmann 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 818
  • Inregistrat: 19-March 05

Postat 21 August 2007 - 10:49 PM

Aşa cum reiese din titlul topicului, mă interesează orice poze cu acest vehicul. Ştiu că s-a mai discutat problema pe forum, am copiat toate pozele puse la dispoziţie de fratele Gopo (căruia îi mulţumesc cu această ocazie). Dar, pentru o bună documentare îmi mai trebuie poze şi dacă este cumva posibil nişte schiţe, indiferent de scară. Precizez din start că îmi sunt complet nefolositoare orice referinţe privind BTR 70, vehicul complet diferit de TAB, precum şi linkurile referitoare la TAB găsite pe Google, pe care le-am studiat deja (inclusiv site-ul MApN). Deci, pe scurt, pentru toţi binevoitorii: poze+schiţe TAB 77. Mulţumesc în avans şi promit că mă revanşez în :lol: :-D :lol: Spor!

#2 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 13-March 06

Postat 21 August 2007 - 11:47 PM

Sal am niste poze cu "tipu'pe 8 roti" nu stiu daca le ai ( daca le ai sau nu sunt ceea ce cauti nu te supara ) :roll:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1989_revolutia__8_.jpg

#3 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior

Postat 21 August 2007 - 11:56 PM

alta..

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 12_32.jpg

#4 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior

Postat 21 August 2007 - 11:57 PM

alta..

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 15_11.jpg

#5 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior
  • Postari: 1970
  • Inregistrat: 13-May 06

Postat 22 August 2007 - 12:20 AM

Vin si eu cu o intrebare: care e diferenta intre BTR-70 si TAB-77? Ma intereseaza succint, atat pentru exterior cat si la interior. :lol:

#6 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 22 August 2007 - 11:57 AM

In prima poza este un TERA.

#7 Useril este offline   Michael_Wittmann 

• Membru senior

Postat 22 August 2007 - 04:04 PM

Îm primul rând, le mulţumesc lui Alexandru pentru poze şi lui Danu pentru precizări. Pozele îmi sunt folositoare, pentru că nu le aveam şi mă ajută. La fel cum mă vor ajuta şi eventualele postări ulterioare ale fraţilor. Am nevoie de ele pentru unul din proiectele legate de concursul fratelui Alexie.
Pentru Kamob: diferenţa majoră în ceea ce priveşte interiorul o reprezintă motoarele. Românii au schimbat motoarele pe benzină, cu unele pe motorină de fabricaţie proprie. Plus că sunt convins că foarte multe subansamble au fost modificate de asemenea, chiar dacă nu am avut posibilitatea să fac un studiu pe această temă. În ceea ce priveşte exteriorul, aici treaba e mai complicată, aşa că îi rog pe cei care cunosc mai multe să nu ezite să-mi împărtăşească cunoştinţele lor.
1. Turela e modificată, are un alt unghi de elevaţie decât la BTR plus nişte cilindri care presupun că adăpostesc instrumente.
2. Trapele de la motoare sunt 3 la BTR şi două la TAB.
3. TAB-ul are nişte periscoape laterale pe care rusnacul nu le are, dar care, surprinzător, apar ulterior la varianta care l-a înlocuit, respectiv BTR-80 ( :whistle: ).
4. Geometria este diferită în mod evident, atât în partea frontală, cât şi în spatele vehiculului.
5. Trapa conductorului este dispusă total diferit, aproape simetric celei din dreapta.
6. Trapele pentru echipaj dispuse diferit.
7. Unghiurile diferite pentru periscoapele conductorului şi comandantului.
+ încă alte multe detalii, care fac TAB-ul 77 o maşină elegantă (pe unele le-am descoperit, cu mari stradanii, pe celelalte sper să le descopăr până nu e prea târziu).

#8 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 22 August 2007 - 04:26 PM

Michael, tot ce spui tu aici am incercat si eu sa detectez pe un TAB 77 si cu un chit de BTR 70 in mana, dar era total aiurea. Cred ca cel mia bine iese dintr-un mixaj de BTR 60 cu BTR 70.

Vei ca la turela, TAB 77 are si un indicator de elevatie pe partea stanga, care nici un rusnac nu il are! :whistle:

#9 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior
  • Postari: 1970
  • Inregistrat: 13-May 06

Postat 23 August 2007 - 11:31 AM

Ahaa! Merci Michael_Wittmann; constat ca sunt totusi destul de asemanatoare, de fapt. :whistle:
Spor la convertit, ca ai de zidit ceva plastic :-o in chit.

#10 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 23 August 2007 - 11:55 AM

Pai chestiile majore de care m-am lovit eu cand am analizat posibilitatea conversiei a fost carcasa care la TAB are neste unghiuri mai putin la caroseria frontala si cea posterioara, trapele, capacele de la motoare, care nu mi-am imaginat cum se pot mari :whistle:

Vezi ca periscoapele alea laterale sunt evident plasate pe unghiul caroserie. o sa incerc sa ajung azi la MMN sa iti fac niste poze de aproape.

O sa fie cu mobilu' dar te rog sa nu te superi :-o

#11 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 23 August 2007 - 05:49 PM

Deci Michael, asa cum am spus am revenit... :whistle:

Problema mare este ca in curte la muzeu erau 5 masini care nu semanau una cu alta :-o

Ce am postat eu in galerie trebuie diferentiate ca ne mananca cainii

BTR 60 si/sau TAB 71 sunt APROAPE una si aceeasi masina! Exista diferente dar nu am stat sa le analizez profund. Poti face unul romanesc daca pleci de la unul din kiturile de mai jos...sau poti face tot de acolo un TAB 77 :-o

http://wantitnow.ebay.com/AEF-Designs-BTR-...idZ140148698025 dar cred ca o sa il gasesti foarte greu :lol:
http://cgi.ebay.com/Verlinden-1-35-Resin-S...1QQcmdZViewItem dar iar nu imi dau seama cat de repede o sa il poti prinde :lol:
http://missionmodels.com:8080/product.php?...57&cat=0&page=1 dar aici ai de modificat geometrie in draci.... ;-) ca sa nu mai zic nimic de turela!
http://cgi.ebay.com/Kitech-1-48-Russian-BT...bayphotohosting
http://cgi.ebay.com/Military-Tank-BTR-60-P...bayphotohosting
http://cgi.ebay.com/ACE-72161-BTR-60PA-Arm...VQQcmdZViewItem
http://www.revell.ro...p?prod=11010119

Cam atat, daca mai prind iti mai dau...oricum o sa pun si galeria cu TAB 77 ca si acolo din 3 vehicule din MMN, nu sunt 2 la fel :-P

SUCCESE...si...

Aceasta postare a fost editata de Flyboy: 23 August 2007 - 05:53 PM

#12 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 07 September 2007 - 06:23 PM

Acum, daca am vazut eu ca e rost de documentare, am doua poze care ma baga rau in ceata. Eu presupun un BTR 70 dar va las sa va dati cu parerea. Unii zica ca Romanica nu a avut asa ceva in dotare. Asa ca....

Ce masina este cea din poza, ce trupe e alea??? Ce echipament e ala, ca la revulutie am vazut o stiva de variatiuni...

Pozele sunt facute cred ca in fata la Biblioteca Centrala Universitara care a ars...

Pozele sunt copiate (copyright) de pe un site, promit ca nu mai fac dar nu aveam cum sa pun link direct...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: TL002851.jpg

#13 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 07 September 2007 - 06:24 PM

si a doua...de remarcat absenta cocardelor de pe turela...deci exista posibilitatea sa nu fie de armata!!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: TL010613.jpg

Aceasta postare a fost editata de Flyboy: 07 September 2007 - 06:25 PM

#14 Useril este offline   kamikaze 

• Membru senior
  • Postari: 308
  • Inregistrat: 28-September 05
  • Interests:Prea multe... prea putin timp

Postat 07 September 2007 - 06:44 PM

pai 99,99% sunt parasutistii de la buzau....in privinta tab-ului nu ma pronunt...

#15 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 07 September 2007 - 06:54 PM

Cu castile alea sigur nu sunt parasutisti... :-D

Parasutistii aveau castile ca Romeo asta...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 51396628.jpg

Aceasta postare a fost editata de Flyboy: 07 September 2007 - 07:01 PM

#16 Useril este offline   kamikaze 

• Membru senior
  • Postari: 308
  • Inregistrat: 28-September 05
  • Interests:Prea multe... prea putin timp

Postat 07 September 2007 - 08:46 PM

teoretic asa e , insa practic e ce se vede...; nicio alta arma nu avea atunci uniforme de genul acela si albastre....

#17 Useril este offline   Michael_Wittmann 

• Membru senior

Postat 07 September 2007 - 09:30 PM

Extraordinare poze! Într-adevăr, e BTR 70 şi, din câte ştiam şi eu (probabil mă înşel), nu am avut aşa ceva. Probabil că erau trupe de securitate (deşi din câte ştiu acest lucru e cam exclus!), de miliţie, sau de aviaţie. Mulţumesc mult, mai aştept poze cu TAB-ul 77, dacă mai există, cu toate că deja am început serios lucrul la machetă. Spor!

#18 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 07 September 2007 - 09:47 PM

Stiam eu ca nu m-am inselat la aspectul masinii....deci este al draq de BTR 70... :bang:

Securitate ...hmmm..poate! Militie sigur nu, aviatia (adica paras) nu cred ca aveau asa ceva.

Poate astia care sunt sau au fost militauri de pe forum sa zica ceva...gopo, tarzan... :bang:

Wittman, ai mare curaj cu modificatul ala la TAB 77. Cand o sa vezi pozele o sa ti se cam ia!!! :bang: pozele le gasesti IN GALERIA ASTA si sper ca o sa fie destul de edificatoare. Am incercat sa prind exact detaliile care il diferentiaza de un BTR pe care il are langa el :bang: in concluzie munca de ocnas, dar e o chestie de mandrie nationala...

Oricum BTR 70 din pozele astea de mai sus vreau sa il fac eu...asa ca baieti, va rog sa nu mi-o luati inainte!!! :bang:

Aceasta postare a fost editata de cartula: 09 September 2007 - 06:49 PM

#19 Useril este offline   ovi one 

• Membru deplin
  • Postari: 99
  • Inregistrat: 02-June 06

Postat 07 September 2007 - 11:28 PM

Salut domnilor,
despre vehiculul in chestiune nu prea pot sa va zic mare lucru pt ca era si este '' materialul'' unitatilor de infantere mecanizata, iar eu cu dinsii am avut de aface tangential. Ostenii de pe tab, cei din poza, sunt parasutisti 100% chiar daca nu au castile alea cu calota mica si "urechi" de piele, casti transferate ulterior batalioanelor de politie militara. Uniforma lor este cea de parasutisti, bocancii fiind graitori in sensu asta(sunt cei romanesti care au inlocuit parca, prin 86 sau 87 cizmele de salt de inspiratie ruseasca, si care sau dat si celorlalte cadre MApN )
Altfel,avind un cunoscut, mecanic conductor pe la un institut care proiecta masini de lupta, va pot spune ca prin 88 in timp ce incercau Tab-ul asta cu motoare diesel de Saviem, undeva pe mare, mergind cu capacele ''distinctive'' deschise pt ca masina nu se racea cum trebuie, au scufundat TAB-u. Si ce s-a mai muncit noptile ale pt ranfluare................

#20 Useril este offline   chisi 

• Membru deplin
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 27-April 07

Postat 08 September 2007 - 10:52 AM

Parasutisti in uniforme de iarna?! Poate.
La Buzau mai era si o unitate de cercetare-diversiune (asa zisii "diversionisti", spaima santinelelor noaptea) acuzata in anii 90 ca fiind "cei care au tras" la Revolutie. Si asta ar "bate" si cu tinuta, deoarece ei erau si parasutisti, si infanteristi. Probabil au fost "atasati" la Bucuresti, pe langa o unitate motomecanizata. (de unde si TAB-ul in discutie...).

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi