Forum Machete,Modelism,Hobby: Film aviatie romaneasca - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Film aviatie romaneasca

#1 Useril este offline   Radu-Dan 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 10-December 08

Postat 01 December 2010 - 04:41 PM

Cam in scurt dar acum am aflat, astazi 01.12.2010 pe TVR1 la ora 18,30 un film "Cavalerii Cerului" despre aviatia romaneasca.
Merita vazut este deosebit.
Antoniu

Aceasta postare a fost editata de Radu-Dan: 01 December 2010 - 04:42 PM

#2 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2477
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 01 December 2010 - 07:21 PM

Frumoasa stradanie.

#3 Useril este offline   teh 

• Membru senior
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 26-August 06

Postat 01 December 2010 - 07:32 PM

Da, mi-a plăcut mult. În sfârşit un film în care nu suntem puşi la colţ....
Merită văzut, revăzut, eu cu certitudine voi cumpăra dvd-ul dacă va fi disponibil.
Trăiesc cu speranţa că, fiind făcut cu sprijinul National Geografic, va fi văzut şi de alţii, şi va mai estompa niţel din imaginea .....numiţi-o voi....pe care o avem peste hotare.
O mică cârcoteală: fotografia aceea cu cei doi răcani (folosesc acest termen pentru că s-au pus singuri în această postură) şi cadavrul aviatorului, parcă ar fi un trofeu de vânătoare, putea fi omisă.
În fine, frumos cadou am avut de Ziua Naţională. Felicitări tuturor.

P.S. Petru Flo: ai văzut, pompierii ştiau şi pe atunci meserie. Acum nu sunt foarte sigur dacă erau români, sau nemţi, sau o combinaţie. Mă refer la căştile pe care le purtau.

#4 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2477
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 01 December 2010 - 07:47 PM

Stiau si au invatat si mai multe cu prilejul bombardamentelor. In zona au asigurat stingerea si nemti. Acestia erau constituiti in subunitati de pompieri pe langa unitatile de artilerie antiaeriana.

#5 Useril este offline   Vali 

• Membru senior
  • Postari: 694
  • Inregistrat: 06-October 05

Postat 01 December 2010 - 07:56 PM

Frumos film!
Speram totusi sa mai apara filme de arhiva cu aviatia romana... Sper ca dl. Melinte a pus bine tabla aceea de Liberator din gardul bisericii,nu de alta da o gasesc indienii si o duc la fier vechi...
In alta ordine de idei ,sunt sigur ca am vazut ceva mai multe secvente cu G-uri romanesti ,parca in niste documentare la B1 ,in cooperare cu redactia Modelism,sper sa nu gresesc. Ar fi minunat daca s-ar reuni aceste secvente si posta pe youtube ,pentru a fi accesibile oricui in orice moment.

#6 Useril este offline   aviatie 

• Membru senior
  • Postari: 564
  • Inregistrat: 13-August 06

Postat 01 December 2010 - 09:49 PM

Cam ...pro american,dar poate ma insel.

#7 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 02 December 2010 - 12:10 AM

Vezi postareaaviatie, la 1 Dec 2010, 21:49, a spus:

Pai de-acolo a venit malaiu.
Se reia la 1.25.

#8 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 02 December 2010 - 09:26 AM

Citeaza

Sper ca dl. Melinte a pus bine tabla aceea de Liberator din gardul bisericii,nu de alta da o gasesc indienii si o duc la fier vechi...

S-au gasit mai multe bucati din acel Liberator ( table de duraluminiu din invelis dar si de inox de la rezervoare).
Sigur una din bucati este pastrata intr-o vitrina la ambasada USA din Bucuresti. Si restul au luat drumul USA pentru a fi prezentate singurului inca in viata din echipajul cazut la Galateni (Giambroni). Pacat ca in film nu a incaput toata povestea expeditiei de la Galateni.
O fost o minune ca nu gasit indienii acele bucati. Pe locul prabusirii avionului sunt case locuite de ei dar acele bucati au fost gasite in curtea fostei jandarmerii ( aduse acolo pentru a fi predate mai departe) locuita in prezent de chiriasi romani.

Citeaza

Filmul este realizat de americani ( chiar daca sunt romani de origine, dar la treia generatie in USA).
Totusi anumite secvente ( cum este foto cu americanii morti) nu sunt chiar atat de pro americane.

#9 Useril este offline   aviatie 

• Membru senior
  • Postari: 564
  • Inregistrat: 13-August 06

Postat 02 December 2010 - 09:48 AM

Adevarat acele foto ne fac sa parem mai ...barbari decit suntem,dar si ei isi incercau mitralierele pe nefericiti piloti care sareau cu parasuta,iar mitraliori isi incercau mitralierele pe tarani romani de pe cimpuri.De fapt am si vazut undeva cum un japonez era spinzurat de un tun de pe o nava americana de lupta.Dar astfel de fapte sa-u intimplat si de o parte si de alta.

#10 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 02 December 2010 - 09:50 AM

Citeaza

mică cârcoteală: fotografia aceea cu cei doi răcani (folosesc acest termen pentru că s-au pus singuri în această postură) şi cadavrul aviatorului, parcă ar fi un trofeu de vânătoare, putea fi omisă.
În fine, frumos cadou am avut de Ziua Naţională. Felicitări tuturor

Intr-adevar sunt imagini socante dar sunt consecintele razboiului, cei care le-au trait stiu asta si sigur doresc sa nu se mai repete, de aceea poate si noile generatii ar trebuie sa vada ca razboiul nu este doar o joaca pe simulator.

O sa va spun un lucru nestiut de multi despre aceasta fotografie. Cei doi soldati nu s-au pus singuri in aceasta situatie. Soldatii din imagine fac parte din garda care aveau ca misiune paza podului de peste raul din apropiere locului unde s-a prabusit B-24 ( Sandwitch). Podul este unul foarte vechi (pe unde trecea vechea sosea nationala), astazi nu mai este circulat, la iesirea din Banesti soseaua este deviata pe stanga unde s-a construit un pod nou. Cladirea corpului de garda exista si azi ( este un dispensar) langa podul vechi.
Acesti soldati nu aveau aparat de foto ( sunt tarani la origine ca toti racanii). Dar exista un serviciu de propaganda care se ocupa cu fotografiere sau filmare pentru jurnale de razboi sau articole din revistele de propaganda ale vremii.
Desi fotografiile au fost facute cu scop propagandistic ele nu au fost folosite ca atare si au fost pastrate doar in arhive.

Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 02 December 2010 - 10:10 AM

#11 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 02 December 2010 - 12:59 PM

Vezi postareaCantacuzino, la 2 Dec 2010, 09:50, a spus:

Intr-adevar sunt imagini socante dar sunt consecintele razboiului, cei care le-au trait stiu asta si sigur doresc sa nu se mai repete, de aceea poate si noile generatii ar trebuie sa vada ca razboiul nu este doar o joaca pe simulator.

O sa va spun un lucru nestiut de multi despre aceasta fotografie. Cei doi soldati nu s-au pus singuri in aceasta situatie. Soldatii din imagine fac parte din garda care aveau ca misiune paza podului de peste raul din apropiere locului unde s-a prabusit B-24 ( Sandwitch). Podul este unul foarte vechi (pe unde trecea vechea sosea nationala), astazi nu mai este circulat, la iesirea din Banesti soseaua este deviata pe stanga unde s-a construit un pod nou. Cladirea corpului de garda exista si azi ( este un dispensar) langa podul vechi.
Acesti soldati nu aveau aparat de foto ( sunt tarani la origine ca toti racanii). Dar exista un serviciu de propaganda care se ocupa cu fotografiere sau filmare pentru jurnale de razboi sau articole din revistele de propaganda ale vremii.
Desi fotografiile au fost facute cu scop propagandistic ele nu au fost folosite ca atare si au fost pastrate doar in arhive.

Imedia vine perioada 21-25 decembrie si pe toate canalele vom vedea ca in fiecare an secvente de la revolutie. Acele imagini cu pilotul nu au cum sa fie mai socante decat cele cu militarii mitraliati in ABI-uri in fata MaPN. Si ma refer aici la trupele USLA si mai ales la acel colonel, daca nu ma insel , Trosca care a dost decapitat si capul lui pus pe un ABI. Ca sa arat ca sunt barbati, cativa romani i-au pus in gura o tigara, s-au pisat pe ei si au scris pe ABI-uri: TERORISTI.

Aceasta postare a fost editata de horia: 02 December 2010 - 01:14 PM

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 02 December 2010 - 02:24 PM

Horia, nu e vina lor ci tot ...a masinii de propaganda, care in acea perioada a functionat perfect, mai ales ca romanii nu s-au mai confruntat cu asa cvea. Sa nu uitam, atunci Trosca si colegii lui au fost considerati teroristi. Prin grija lui Militaru, spion KGB, au fost chemati special pentru a fi lichidati. Astfel Militaru si-a reglat niste conturi cu Trosca, care il demascase. Dar sa nu deviem, despre altceva e vorba aici.

Mie filmul, va spun sincer, mi s-a parut cam subtirel, amatoricesc. S-au punctat citeva aspecte, trecute prin filtrul autorului, mai mult s-a insitat pe buruieni si ziduri, decit pe contributia aviatiei romenesti la apararea teritoriului. Normal, filmul a fost facut de ei, nu de noi!
Mi-a placut remarca generalului Dobran: Noi nu trageam ca sa omorim oameni, ci ca sa doborim avioane".. Nu stiu daca pilotii americani au priceput...

Cantacuzino, noi nu am pastrat nici o bucatica din tabla aia???

#13 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 03 December 2010 - 11:09 AM

Deoarece subiectul este dezbatut aici http://www.cartula.ro/forum/Knights-sky-Ai...ania-t7552.html , acest topic se inchide.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi