Citeaza
mică cârcoteală: fotografia aceea cu cei doi răcani (folosesc acest termen pentru că s-au pus singuri în această postură) şi cadavrul aviatorului, parcă ar fi un trofeu de vânătoare, putea fi omisă.
În fine, frumos cadou am avut de Ziua Naţională. Felicitări tuturor
Intr-adevar sunt imagini socante dar sunt consecintele razboiului, cei care le-au trait stiu asta si sigur doresc sa nu se mai repete, de aceea poate si noile generatii ar trebuie sa vada ca razboiul nu este doar o joaca pe simulator.
O sa va spun un lucru nestiut de multi despre aceasta fotografie. Cei doi soldati nu s-au pus singuri in aceasta situatie. Soldatii din imagine fac parte din garda care aveau ca misiune paza podului de peste raul din apropiere locului unde s-a prabusit B-24 ( Sandwitch). Podul este unul foarte vechi (pe unde trecea vechea sosea nationala), astazi nu mai este circulat, la iesirea din Banesti soseaua este deviata pe stanga unde s-a construit un pod nou. Cladirea corpului de garda exista si azi ( este un dispensar) langa podul vechi.
Acesti soldati nu aveau aparat de foto ( sunt tarani la origine ca toti racanii). Dar exista un serviciu de propaganda care se ocupa cu fotografiere sau filmare pentru jurnale de razboi sau articole din revistele de propaganda ale vremii.
Desi fotografiile au fost facute cu scop propagandistic ele nu au fost folosite ca atare si au fost pastrate doar in arhive.
Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 02 December 2010 - 10:10 AM