si sa ma intorc la vechea mea feblete, aviatia ww2 de pe frontul "african".
Imi propusesem ceva simplu fara mari batai de cap, pentru revenire.
Am mers deci la Olaf de unde am inhatat repede citeva easy kits de la Hobbyboss.
Ieftine cit un scaun de rasina de la pavla, unele sint bune, altele's “asa si asa”, altele’s "the only game in town".
P-40B/C in 1/72.
Exista pe piata vechiul kit Frog, clonat de diversi producatori din est (novo, eastern express).
Academy a scos o varianta usor revizuta a acestui kit, trasata insa in negativ.
Kitul e extrem de ieftin, dar la o observatie mai atenta parca nimic nu e cum trebuie la el; aripile, fuselajul si cabina sint cam aiurea.
Pe sectiunea de short run, Pavla si AML au scos si ele Tomahawkurile lor, cu diverse goodies din rasina, cabina vacu, etc.
O aparitie mai recenta e kitul de la Trumpeter. Nu stiu ce sa zic despre el, in afara ca este cam de trei ori mai scump decit HobbyBoss.
Hobby Boss : Kitul de P-40 Tomahawk se prezinta excelent. Comparat cu planurile ( Detail'n'scale si ML) si e chiar ok, spot on as putea spune.
Punctul slab, ca la majoritatea bossurilor, il reprezinta cockpitul. Mai exact lipsa lui :). Ce avem inauntru e doar un scaun turnat cu fuselajul si o mansa grasa. Nici urma de tablou de bord , paloniere, sau detalii pe laterale.
E imposibil de altfel de adaugat un bord, pentru ca fuselajul e plin in fata scaunului. Aici trebuie neaparat folosita o minibormasina.
Detaliile sint fin gravate, insa pinza de pe suprafetele de comanda este foarte grosier redata. Aici un pic de Mr.Surfacer aplicat cu pensula si apoi slefuit cu smirghel de 1000 ar trebui sa rezolve problema.
Am detaliat un pic cockpitul, urmind a repara podeaua si a adauga un tablou de bord decent.